San Diego, California 21.12.2008

Tervehdys kaikille!

Oli vähän vaikeuksia loytää nettiä täällä maailmalla, mutta nyt päästiin asiaan. Lähdettiin liikkeelle keskiviikko aamuna klo 8 kieppeillä ja koneen nokka suuntautui ekaksi kohti Lontoota. Naimme (aalla on pisteet yläpuolellaan!) kauniin auringonnousun pilvien yläpuolella ja pari tuntia myöhemmin vaihdoimme konetta Heathrowlla.

Kun noustiin pilvien yläpuolelle ja suunnattiin kohti Grönlantia, niin taas nähtiin auringonnousu! Eli kaksi auringonnousua samana päivänä – ei hassumpaa.

11 tuntia myöhemmin saavuimme Los Angelesiin ja maahantulomuodollisuudet sujuivat ongelmitta – ilman pelättyjä kumihanskoja ja kuolaavia poliisikoiria. 🙂 Ja eikun suunta kohti autovuokraamoa. Saatiin alle Dodge Caliber (luvatun Dodge Chargerin sijaan – kiitos autonvuokraamon konkurssin). En ole nähnyt niin perusmallia autosta varmaan 10 vuoteen. Piti oikein ottaa kuva niistä oudoista kahvoista millä väännetään sivulasit ylös ja alas. Keskuslukitus toimii, kun juokset ympäri autoa sulkemassa kaikki ovet yksitellen. Ja meidän kay niin sääliksi niitä kolmea astmaattista hamsteria, jotka ravaavat juoksupyörassä 4.2 litran hemin sijasta. Aina kun polkaisee kaasua niin kone valittaa… Ja tekee mieli pahoitella niille hamstereille, kun vaaditaan niin paljon.

Saavuimme sitten ekaan hotelliin Losiin. Huone oli ihan mukava ja muutenkin ymparistö ihan ok. Oli vaan vähän orientoitumisvaikeuksia, kun hotelliin saapuessamme olimme olleet matkalla n. vuorokauden. Nyt ollaan jo päästy kohtuu hyvin kiinni tähän vuorokausirytmiin. Hotellin ymparistö oli sellaista kauppaa ja ruokalaa ja kauppaa ja ruokalaa. Päätimme siis alkaa maahan tutustumisen heti paikallisella ruokalajilla eli MCHampurilaisilla! Ei tarvii taas syödä ihan heti uudestaan hamburgereita. Eilen otettiin kinkkiruokaa ja Juhani valitsi ruokansa ekaks. Kun näin sen annoksen totesin, etta syömme molemmat siitä. Ja Juhani valitti koko illan, etta vatsa on täynnä.

Kuvassa automme ja Los Angelesia ympäröivät vuoret

Torstaina käytiin Sony (entinen MGM) studioilla. Ryhmämme koostui kahdesta jenkki eläkeläisrouvasta ja meistä. Opas oli tosi hauska ja mukava nainen. Ollaan nyt sitten laulettu samassa studiossa kuin Barbara Streissand… Kuvaaminen oli studiossa ankarasti kielletty, paitsi sitten kun paikalla ei ollut muita kuin meidän ryhmä. Vierailimme Jeopardyn kulisseissa suu moponrenkaina.

Hollywood

Sonyn jälkeen suuntasimme Sunset Boulevardille ja Hollywood Boulevardille. Nähtiin suuren maailman meinigin valmisteluja, kun torstaina oli Bedtime Stories filmin maailman ensi-ilta ja tähtiä odotettiin paikalle. Kavimme Kiinalaisella teatterilla ja bongailimme kadun tähtiä. Niita tähtiä on muuten monta samalla ihmiselle! Loysin ainakin 2 Frank Sinatraa. Törmasimme myos Ron L. Hubbard (vai mika se outo mies on joka uskoi avaruusolioihin ja rautalangan parantavaan voimaan) centeriin ja skientologikirkkoon. Ohilampsiessamme kohtasimme rantojen miehen, joka suureen ääneen kirosi koko miehen ja kirkkonsa ja ilmotti, etta ”enää ei ole rahaa teille”.

Eilen perjantaina kävimme Universal Studioilla ja siellä menikin vähän yllättäen koko päivä. Eilisessä tekstiviestissa kerroinkin jo, etta bongasimme Jay Lenon tekemassä haastattelua (meillä on kuvia todisteena!!!!). Siinä se olla möllötti parin metrin päässä ihan muina Lenoina. Sillä miehellä on leukaa vaikka kolmelle Hjallis Harkimolle…

Studion lattialla oli erilaisia materiaaleja, joilla saatiin elokuviin tehtyä kävelyääniä
Jay Leno tekee haastattelua

Tänään olemme tehneet vähitellen matkaa Losista tänne San Diegoon. Pysähdyimme matkalla upealla rannalle San Clementessä, missä oli sellainen pitkä laituri (pier) ja äärettömän kohteliaat uimavahdit. Ja albatrosseja.

Yritimme myös käydä isossa ostohelvetissä, mutta tunnelman latisti parkkipaikan puute ja jatkoimme matkaa. Ensi yö ja pari seuraavaa vietetään Hilton hotellissa. Emme ole huomanneet mitään paniikkia vaikka Parisilta vietiinkin korut Hollywoodin kotoaan. Henkilökunta on ihan coolisti. 🙂

Losissa satoi, kun saavuimme sinne, mutta muuten on paistanut aurinko. Tänään, kun ollaan oltu täällä etelämpänä, on ollut jo kivan lämmintäkin. Keskiviikona Las Vegasiin oli satanut 3 tuumaa lunta. Toivottavasti ehtii sulaa ennenkuin me mennään sinne viikon pästä.

Palaamme asiaan vaikka huomenissa tai maanantaina. Maanantaina mennään visiteeraamaan Mexico ja Tijuana.

Me lähetellään aurinkoa teille täältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s