Lake Havasu, Arizona 23.12.2008

Tervehdys Lake Havasusta. Täällä on muuten vielä 23.12., mutta Suomessa eletään jo jouluaattoa.

Eilen 22.12. oltiin vielä San Diegossa Hilton hotellissa. Hyvä, ettei saatu huonetta ylempää kuin 7. kerros, ei nimittäin meinannut lämmin vesi jaksaa kiivetä sinnekään asti sitten millään.

Eilen oltiin myös vierailulla naapurimaassa eli Mexicossa. Reissu oli ihan hauska ja kuljettajamme Dave oli ihan kohtuullinen lavakoomikko. Oli vähän masentavaa katsella sitä, miten köyhästi toisella puolella rajaa eletään. Keskiverto meksikolainen tienaa 80 US senttiä päivä eli euroissa noin 0.60 euroa. Toisaalta siellä oli niitä, joilla rahaa on yllinkyllin. Tuli vähän mieleen sekoitus Marokosta ja Venajästä. Infrastruktuuri oli paikka paikoin todella olematonta ja talot sellaisia autotalleja aaltopeltiseinineen. Dave vei meidät kadulle, jossa hänella oli suhteet paikallisiin myyjiin. Molempia hyödyttävä suhde todennäköisesti: Dave voi luottaa etteivät kauppiaat ryövää hänen ryhmäänsä ja kauppiaat tietää, että Dave tuo päivittäin uuden satsin asiakkaita. Maksuksi kauppiaat vastaanottivat dollareita.

Tällä puolen aitaa on Mexico ja toisella puolella USA
Tijuana, Mexico

Onneksi päätimme lähteä Meksikoon bussireissulla, oli nimittäin ihan infernaaliset henkilöautojonot Meksikosta takaisin Yhdysvaltoihin. Dave arvioi jonotuksen kestävän n. 5 tuntia emmekä epäilleet arviota, kun katselimme niitä tuhansia autoja, jotka jonottivat 24 kaistalla pääsyä rajan yli. Meillä muodollisuudet kestivät sen aikaa, mita kestä kävellä sisään tulliin, vastata kysymykseen minkämaalaisia olemme, laittaa käsilaukku ja reppu läpivalaisuhihnalle ja kävellä sateessa 1 korttelinväli, mistä Dave tuli meidät busseineen hakemaan. Reissu maksoi kahdelta 68 dollaria plus Daven juomaraha 10 dollaria, minkä ilomielin hänelle soimme.

Ei taida kaivata selityksiä 🙂

Hotelli Hiltonin vieressä oli sellainen ’eurooppalaistyylinen shopping mall’ eli siellä oli Variston Iskun/Askon kokoisia kauppoja vieri vieressä noin neliokilometrin alueella. Ja aina välissä oli joku pikaruokapaikka:Taco Bell, Starbucks, McDonalds ja muita. Oli muuten loistava kenkäkauppakin (mä loysin mahtavat kengät! ja Juhanikin löysi ultrakevyet Clarksit kohtuuhintaan).

Tänään hyvästelimme Hiltonin ja suuntasimme Mesikon rajaa pitkin kohti Yumaa. Ja taas löysimme yhden ostoshelvetin ja pitihän sielläkin käydä. Yuma Plazassa oli loistava italialainen ravintola. Loistava se oli lähinnä sen takia, etta ruoka oli hyvää ja viela sekin, etta annokset olivat yhden ihmisen syötävissä. Meillähän on ollut se ongelma, etta kun tilaa ruokaa, niin sitä tulee niin järkyttävän suuria määriä, että yhdesta annoksesta tulis 3 ihmista syötettyä. Eilenkin Juhani valitteli, etta salaatti oli liian iso. Eli emme enää ihmettele yhtään miksi täällä näkyy säännöllisin väliajoin kunnon fatsoja. Jos pienestä pitäen oppii syömään ämpärillisen ruokaa kerrallaan, niin… Juhani katseli kaupassa kateellisena myytävänä olleita naudan Ribsejä (pituutta 60 cm ja leveyttä 40 cm ja hintaa 6 dollaria) ja katselimme kauhulla myynnissä ollutta jauhelihaa koiranmakkarapötkössä – rasvaa vain 30 % ja se taisi olla kevyttä ruokavaliota noudattaville.

Yumasta teimme käännöksen kohti pohjoista Highway 95 pitkin. Luotisuoralla tiellä oli yksi mutka 100 km kohdalla: tie siirtyi oikealle noin 3 metriä ja jatkui taas luotisuorana seuraavat 57 km. Ihmettelimme tienvieressä säännöllisin väliajoin olevia DANGER kylttejä, ja piti tietenkin pysähtyä katsomaan mita niissä lukee. Kyse oli US armyn joku koeammuskelu alue ja maastossa ilmoitettiin olevan räjähtämättömiä ammuksia. Eli ei siis suositeltava alue maastokävelylle. Niin ja kyllahän meidät pysäytettiinkin matkalla: US Border Guard pysäytti meidät vähän ennen sitä mutkaa. Kyselivät mistä ollaan tulossa ja mihin ollaan menossa, katsoivat passit ja toivottivat hyvää matkaa.

Erämaan värit lumosivat

Huomenna matka jatkuu kohti Grand Canyonia, jossa vietämme joulun. Saimme tänään jo esimakua vuorista ja odotamme innolla millainen monttu siella maisemassa on. Palaamme asiaan, kun taas löydämme kompuutterin, jossa interveppi. Tämä kone täällä hoteliissa on virussuojaamaton ja Internet Explorer kaatuu ennen kuin kerkiän klikkaamaan edes nettiä auki.

Toivotamme kaikille hyvää joulua!

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s