Los Angeles, USA 5.1.2009

Hello, hello! Herättiin eilen aamulla Hiltonissa (kummallista, siellä menimme nukkumaankin) ja tutustuttiin Montreyhin. Mukava kaupunki ja varmaan mukavampi kesällä. Kaunis pieni merenrantapaikka, missä oli pieniä viktoriaanisen ajan näköisiä taloja.

Montreysta lähdimme maisemareittiä etelään kohti Hearst Castlea. Matkalla pysähdyimme muutaman kerran ihailemaan maisemia, oikealla puolella alhaalla oli valtameri ja vasemmalla puolella jyrkkä kallio. Ja vähän ennen Hearst Castlea ihailtiin merinorsuja. Niitä makoili siinä rannalla muutaman metrin päässä varmaan satoja. On kuulemma maailman suurin luonnonvarainen merinorsu esiintymä. Ne äänteli silleen pierun ja koiran haukunnan sekoituksella. Ihania elukoita!

Hearst Castle oli ihan näkemisen arvoinen paikka. Se sijaitsee korkealla, melkeinpä vuoren huipulla. Autot piti jätt 8 km:n päähän visitor centerille ja siitä oli bussikuljetus mäkeä ylös. Hearst Castle ei oikeastaan ole linna, se on rakennettu ihan yksityiskodiksi, mutta kokonsa puolesta voidaan luokitella linnaksi. Sinne on ostettu taidetta ja esim. kattopaneeleja Euroopasta. Monet sisäkatot olivat peräisin Espanjasta tai Ranskasta ja n. 300-400 vuotta vanhoja. Linnaan kuuluu mm. yksityinen elokuvateatteri ja helevetin iso sisauima-allas. Rakennuttajalla oli kuulemma aikoinaan ehdotettu, etta rakenna talosi alas meren rantaan, siellä on lämpimämpääkin, mutta Hearst oli sitä mieltä, että taloa saa lämmitettyä, mutta maisemaa ei voi korvata. Ja kyllä sieltä huipulta olikin hienot näkymät. Olis voinut katsella pidempäänkin.

Linnan alueella tuotetaan mm. lihaa ja siellä on aikoinaan ollut suuri eläintarha. Sitten jossain vaiheessa eläimet päästettiin irti (ei vissiin leijonia yms.). Mennessä jouduimme pysähtymään, kun tilan lehmä veti ravia meidän edessä tiellä ja kuulemma tilalla käyskentelee vapaana ainakin seepra, jote emme kylla nähneet.

Hearstin linnalta lähdimme 30 km päähän Morro Bayhin, mistä olimme varanneet yöpymisen. Asuimme Ascot Suites nimisessä paikassa ja käsityksen sisustuksesta saa, kun miettii miten Hyacinth Bucket talonsa sisustaa. Eli kaikkialla oli kukkatapetteja, kukkakuvioinen päiväpeite, ym. Hienona yllätyksenä kylppäristä löytyi poreamme! Olimme ilahtuneita, ettei tarttenut itse kaikkia poreita tuottaa. Tähän huoneeseen kuului myös aamiainen (mika täällä ei ole yleensä tapana). Aamiaisella oli tarjolla 3 eri kahvilaatua, kaikki kofeiinittomia!

Tiputtelimme hiljakseen (parin ostarin kautta) kohti LAta. Ja nyt siis olemme Radisson hotellilla LA:n keskustassa.

Lehdissä on ollut juttua USA:n autoteollisuuden ahdingosta ja emme sitä yhtään ihmettele. N. 40 % autokannasta on USA:n omia autoja. Seuraavaksi suurimmat määrät ovat meidän näkemyksen mukaan Toyota (kootaan kuulemma USA:ssa), Honda, Mersu, Volvo, Kia, VW,… Eli automerkit muodostaa sellaisen sillisalaatin tuolla tiellä. Liikenneympyröitä tänne ei vielä ole rakennettu suuressa määrin. Olemme törmänneet tasan kahteen koko 3 viikon aikana. Täällä on sellainen hauska risteysmuoto kuin STOP-merkki kaikille. Eli kaikki pysähtyvät risteykseen. Se on aika hämmentävä tilanne eurooppalaiselle, joka on tottunut, että vain pienemmältä tieltä tulevalla on STOP merkki ja kun katsot, että noilla on STOP, niin itse voi mennä ja eikun jarru pohjaan. Hieno juttu täällä on se, että punaisia päin saa kääntyä oikealle, kun varovaisesti menee. Sen vois ottaa Suomeenkin säännöksi. Alussa kun käännyttiin punaisia päin, niin tuli kyllä syyllinen olo.

Huomenna olis tarkoitus menna Disneylandiin. Katsotaan mitä kaikkea mukavaa sieltä löytyy. Ja ylihuomenna tiistaina lähdemme kotio. Eli lähdemme täältä klo 19 ja 11 tuntia myöhemmin eli noin klo 17 (tai jotain) olemme Lontoossa ja klo 21 kieppeillä meidän pitäis olla Suomessa. Siis ilmeisesti 7.1. keskiviikko. Tai jotain. Mua vähän hämmentää nämä aikavyohykkeet. 🙂

Kun pääsemme kotiin, niin lataamme tänne sivuille enemmän kuvia.

Ja kaikille tännepäin matkaajille vinkiksi, etta Macy’s kauppaan saa 11 % alennuskupongin kun käy noutamassa asiakaspalvelusta. Macy’silla on kaikkien suurimpien muotimerkkien vaatteita myynnissä.

Heippa taasen. Katsotaan ehdimmekö huomenna päivittää kuulumisia vai käytämmekö kaiken ajan matkalaukkujen päällä istumiseen ja laukkujen teippaamiseen.

Anne ja Juhani

PS. Pekka! Löydettiin sellaiset pienet lenkkarijutut (0-6 kk) eika olleet kalliit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s