Copenhagen, Denmark 9.4.2009

Päivitystä täältä Köpiksestä!

Hotellilta lähdettiin kävelylle kohti Ströketiä. Kaupat olivat suurimmalta osin kiinni, mutta katteltiin siinä elämänmenoa muuten vaan. Ihmeteltiin, kun Tanskan liput näyttäisivät olevan puolitangossa. Pitänee tiedustella syytä moiseen. Matkalla törmättiin Pölse kioskiin. Sieltä saa loistavia makkaroita 🙂 Otettiin välipalaksi eräänlainen hotdog: 20 cm pitkä, punainen makkara ja vierellä sellainen pitkulainen leivänpala ja vierellä sinappia ja ketsuppia. Njami!

Käytiin Amalienborgin linnassa tai oikeammin linnan museossa. Siellä oli näytillä 1800 luvun kuninkaallisia huoneita ja jokapäiväistä esineistöä. Esillä oli myös tiara näyttely, jossa oli tiaroja monelta vuosikymmeneltä. Yhdessä tiarassa oli keskuskoristeena joku värillinen ötökkä, tais olla torakka.

Paluumatkalla hotellille poikettiin 7-11 kaupassa, joka on siis sellainen pienen pieni kauppa, josta voi ostaa peruselintarvikkeita ja pientä purtavaa ja joka on auki klo 7 aamusta kello 11 iltaan. Jos olen muutenkin tykästynyt Köpikseen, niin vielä enemmän tykästyin, kun huomasin, että paikalliset syö salmiakkia! Hyllystä löytyi Fazerin salmiakkia ja Lakrisalia.

Kaupungilla käppäillessä väkisinkin huomasi fillareiden suuren määrän. Kadun reunassa on omat kaistansa fillaristeille ja toisin kuin Helsingissä, fillaristit noudattavat liikennevaloja. Jopa silloin, kun ovat ainoita odottajia risteyksessä eikä mailla halmeilla näy autoja tai muita fillareita! Vau…

Huomenna lähdetään ilmeisesti kohti Helsingöriä, kunhan herätään ja syödään aamiaista.

Palailemme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s