Kirchberg, Austria 18.7.2009

Hello taasen!

Eilen aamulla tutustuimme Salzburgiin ihan pintapuolisesti. Kävimme tuomiokirkossa, joka oli suomalaiseen makuun ihan ok. Rakentamisen aikaan ei ollut vielä tullut tavaksi kullata kaikkea mahdollista, joten ei tullut ähkyä, kun katseli kirkkoa. Kirkko oli periaatteessa rakennettu kolmeen kertaan. Eka osuus valmistui n. vuonna 774 ja se purettiin uuden kirkon tieltä joskus 1600 luvun puolen välin jälkeen. Toisen maailmansodan jälkeen kirkkoa jouduttiin korjaamaan, kun pommi perhana rysähti katon läpi.

Salzburgin vanha kaupunki oli oikein viehättävä kokemus. Mozartia kompattiin vähän joka paikassa ja kaduilla soitteli klassista musiikkia muutama bändikin. Joonas osti torilta jodlaushatun (sopii Joonakselle oikein hyvin!), jossa on jonkun puluparan pershöynenetkin.

Salzburgista lähdimme kohti Kotkan pesää, joka sijaitsee Saksan puolella. Saatuamme parkkipaikan perusleiristä (ja ilmaisen parkkimisen, kiitokset ystävälliselle kanssaautoilijalle) hyppäsimme bussiin ja matkasimme helskutin jyrkkää mäkeä ylös seuraavalle tasolle. Bussista astuttuamme kuljimme tunnelia pitkin hissille, joka meni seuraavat 100 m pystysuoraan ylöspäin. Kotkanpesähän oli Hitlerin kesämökki vuoren päällä. Aatu itse oli korkeanpaikakammoinen, joten hää vieraili paikassa vaan kymmenkunta kertaa. Onneksi Aatu ei vieraillut enemmän, sillä toisen maailmansodan jälkeen katsottiin, että paikka ei ollut liian läheinen Aatulle ja taloa ei tuhottu.

Maisemat paikalta olivat ihan sanoinkuvaamattoman hienot. Meille sattui onni, että huippukin oli selkeä ja saimme loistavia kuvia. Heti Grand Canyonin jälkeen maisema oli kyllä hienoin näkemäni.

Lähdimme parin tunnin kuluttua alaspäin bussilla ja kun pääsimme perusleiriin niin alkoi sade. Sadetta jatkui kunnes pääsimme takaisin Itävallan puolelle ja erään tunnelin jälkeen oli taas ihan aurinkoista. Täälläpäin toi valtakunnan raja on sellainen ohimenevä asia, ettei sitä huomaa kylätietä ajaessaan, kun maa vaihtuu.

Illaksi pääsimme majapaikkaamme Kirchbergiin, joka siajitsee Itävallassa n. 10 km Kitbühelistä. Majataloa pitää Pendlin perhe. Illalla oli hikisen lämmintä. Aamulla klo 6.11 herättiin hirveeseen meteliin, kun ukkonen jyrähti oikein kunnolla. Talo tärisi ja ikkunat helisi ja jopa Joonas heräsi ääneen. Sit kun oikeasti herättiin, niin huomattiin, että lämpötila oli laskenut melkoisesti. Nyt ulkona on noin 10 astetta ja talon emäntä kertoi, että viereisen vuoren huipulla (vajaa 2000 metriä) on yöllä satanut lunta.

Nyt matka jatkuu kohti Müncheniä Slyrsin viskitislaamon kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s