Matkalla Graziin, Itävaltaan 20.7.2010

Hello!

Löysimme taas kohtuuhintaiset lennot, joten eikun matkaan…

Lähdimme aamulla klo 9.25 lennolla Helsingistä Frankfurtiin, jossa oli koneen vaihto. Helsinki-Frankfurt väli meni mainiosti ja jatkoyhteyskin oli lähdössä oikeaan aikaan, mutta kun olimme rullaamassa kohti kiitorataa, niin Luftwaffen kapteeni ilmoitti, että koneessa on tekninen vika, jonka vuoksi palataan lähtöruutuun, jossa tekniset asiantuntijat odottavat jo korjatakseen vian. Odoteltuamme jonkin aikaa (kapteeni tiedotteli kyllä sopivin väliajoin tilanteesta) kävi ilmi, että nyt oli koneen vaihto edessä. Ja eikun uudestaan bussiin ja toiseen koneeseen, jolla sitten päässimmekin turvallisesti Graziin pari tuntia myöhässä.

Vuoristomaisemat koneesta katsottuna olivat henkeäsalpaavat 🙂

Vuokrasimme auton (Volkswagen Touran) ja etsimme hotellin. Nälkä oli kova (lentokonesämpylät oli leivottu soijajauhoon, joten ei ruokaa minulle) ja lähdimmekin etsimään ruokapaikkaa. Tosin ensin lähdimme hotellilta väärään suuntaan ja löysimme osan Grazin erotiikkasävytteisistä yökerhoista ja hieromalaitoksista.

Saimme lopulta ruokaakin ja kömmimme hotellille nukkumaan.

Muutama sana Grazizta. Graz mainitaan ensimmäisen kerran kirjallisesti vuonna 1128, jolloin siitä käytettiin nimeä gradec (pieni linnoitus). Vuonna 1230 Graz sai kaupunkioikeudet ja kaupungin ympärille rakennettiin muurit. 1379 Graz oli jo Inner Austrian (ilmeisesti Itävalta oli jaettu osiin) pääkaupunki ja yliopisto tänne perustettiin 1585. Nykyään täällä on 250 000 asukasta, joista 40 000 on yliopiston opiskelijoita. Toisen maailman sodan aikana 15 % kaupungista pommitettiin maantasalle. Vuonna 1999 Graz pääsi Unescon maailmanperintö listalle.

Mutta nyt me lähdetään tutkimaan ihan livenä, miltä kaupunki näyttää 🙂

Palaamme asiaan!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s