Tiistai 21.12.2010 Köln ja Luxemburg

Käytiin tänään Kölnissä joulutorilla. Oli siellä kaikennäköisiä käsityötä ja joulukoristetta. Kaikenlaista ruokaakin oli tarjolla aina karusellissa ympäripyörivästä kinkusta Brysselin vohveleihin.

Poikkesimme myös turisti-infossa kysymässä, mistä löytäisimme ostoskeskuksen Kölnistä ja löytyihän sieltä 2 kpl. Kävimme ostarilla ruokakaupassa ja vähän vaatekaupassakin.

Kölnistä suuntasimme kohti Bollendorfia, jossa piti olla ympäri vuoden auki oleva campingalue. Kamppailtuamme itsemme läpi lumen ja huonojen tieyhteyksien  (levein tieosuus oli meidän puolikas pyörätie) totesimme paikan olevan autio. Ei ristinsielua missään. Pääsimme pihalla ympäri ja sit koittamaan onnea Luxemburgin puolelle. Kiipesimme jotensakin korkean mäen päälle mutkaista tietä, mutta sielläkään alueella ei ollut ketään kotona. Ja eiku takaisin alaspäin ja suunta kohti Luxemburgin kaupunkia.
Saavuimme kaupunkiin puoli yhdeksän jälkeen illalla ja huomasimme, että Luxemburg on sulki. Pari ihmistä oli bussipysäkillä, mutta muuten kaupunki oli autio…

Seuraavaksi laitettiin navigaattoriin määränpääksi Mettlach, mutta matkalla törmäsimme huoltoasema kompleksiin, joten päätimme poiketa siellä. En tiedä millaiset Luxemburgin tupakkalait ja hinnoittelu on, mutta täällä on myynnissä ihan järkkyjä irtotupakka säiliöitä. Sellainen säiliö (noin 5 litran ämpäri), missä on irtotupakkaa 800 tupakkaa varten maksoi 24,50 e ja sit voi ostaa tupakkapaperihylsyjä, mihin sitä purua voi tunkea. Onneksi emme polta, niin ei tarvitse ostaa moisia…

Täällä Aral Storessa oli myös ilmainen suihku, joten päätin käyttää hyväkseni puhdistautumismahdollisuuden. Tosin pesunautintoa laimensi se, että suihku ei pysynyt päällä vaan toisella kädellä piti koko ajan painaa seinässä olevaa nappia. Pääasia, että sain tukkani pestyksi.

Päätimme jäädä tänne yöksi ja jatkaa matkaa aamulla kohti Mettlachia ja Villeroy&Bochia. Keli täällä on kohtuullinen, lämpöä pari astetta ja loskaa joka paikassa.

Palaamme huomenna asiaan

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s