24.12.2010 Avignonista etelään

Heräilimme aamulla auringonpaisteeseen! Lämmintä ei oikeastaan ollut (4-5 astetta ja kova tuuli), mutta onhan auringonpaiste aina auringonpaiste. 🙂

Joimme aamutsufeet ja päätimme lähteä tutustumaan Avignonin kaupunkiin. Avignon on muuten 1100 ja  1200 lukujen taitteessa ollut itsenäinen valtio noin 100 vuoden ajan.

Saimme auton parkkiin turistibusseille tarkoitetulle alueelle. Vaihtoehdot oli vähän vähissä, kun parkkihallin suurin sallittu korkeus oli vähän yli 2 m ja meillä on vähän vajaa 3 metriä.
Tutustuimme le Palais des Papesiin, joka on ollut perinteisesti paavien asuinkäytössä. Palatsin seinät ovat yli 5 metriä paksut ja tarkoitettu suojelemaan asukkaitaan. Hyvin oli paikka entisöity ja jäljellä oli muutama freskokin. Palatsi kuuluu Unescon maailmaperintöluetteloon. Ja kuvia sai ottaa joka paikassa 🙂

Palacen jälkeen käppäilimme kaupungilla jonkun aikaa ja löysimme taas joulutorin. Täällä oli vähän enemmän paikallisia produkteja kuin edellisillä joulutoreilla. Ostimme hyvää juustoa ja jotain epämääräisen näköistä, mutta hyvältä tuoksuvaa makkaraa (lihapitoisuus varmaankin 99%). Juustokauppias oli oikein mukava mies, joka osasi sanoa suomeksi Kiitos! Kaupungissa asuu kuulemma muutama suomalainen, jotka ovat opettaneet. 🙂

Ranskalaisista aina väitetään, etteivät he suostu puhumaan muita kieliä ja ovat epäkohteliaita, mutta tässä kohtaa olen kuitenkin eri mieltä. Kaikki, joiden kanssa olemme puhuneet, ovat olleet ystävällisiä ja puhuneet parhaansa mukaan englantia. Tosin auttaa varmaan sekin, että itse ymmärtää muutaman sanan ranskaa.

Avignonin jälkeen suuntasimme isoa tietä pitkin koti Marseillesia, mutta päätimme poiketa matkalla Arlesissa. Arles on se paikka, missä Vincent van Gogh maalasi osan parhaista töistään ja kyllä maisemasta vieläkin erotti tietyt luontaiset piirteet, mitä maalauksistakin löytyy. Arleskin on vanha paikka – perustettu jo n. 600 eaa. Arles jäi aika pian taakse, koska ydinkeskusta oli suljettu ilmeisesti jonkun tapahtuman vuoksi. Siirryimme kaupungin ulkopuolelle johonkin ostoshelvettiin aikeenamme syödä, mutta yksikään ravintola ei ollut auki tai sit emme saaneet selville, minkälaista muonaa on tarjolla… Kaupathan siis olivat ihan normaalisti auki.

Matka jatkui kohti leirintäaluetta. Ensimmäisen respa oli auki vain aamulla 9.30 – 12 (kuka tulee alueelle aamulla?!), mutta toinen alue – Camping Les Playes –  lähistöllä oli avoinna ja vastaanottavainen. Ja niinpä leiriydyimme joulun viettoa varten…

Lämmintä joulutunnelmaa vaan kaikille.…

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s