26.12.2010 Toulonin läheltä Villeneuve Loubetiin

Joulupäivän vietimme katsoen The Wire marathonia. Ulkona satoi käytännöllisesti katsoen koko päivän ja niin jäi suunniteltu kävelyretki toteutumatta.

Tänään ajoimme Toulonin läpi kohti itää. Pysähdyimme matkalla puutarhamyymälässä. Valikoimien tutkiminen oli ihan mukavaa, kunnes meidät ajettiin ulos liikkeestä – siesta alkoi klo 12.30. Löydettiin kumminkin pari kivaa ruukkua.

Kävimme St. Tropezissa kaupassa ja pienellä kävelyllä. Kaupassa todettiin, että tasan ei käy onnen lahjat: jos paikalliset ajavat autoja kuin  jokainen kilometri olisi pikataival, niin kaupan kassat olivat elämää hitaampia! Edellä olevan kanssa vaihdettiin kuulumiset ja bonuskupongit ekaks luetiin lukijalla ja  sit vielä syötettiin numerot yksitellen kassakoneeseen. Kaikki seitsemän kuponkia piti jotenkin erikseen hyvästellä siinä kassalla… Me olimme jonossa kakkosina ja meillä jonotus kesti melkein vartin! Ne meidän jälkeen jonottaneet varmaan juurtuivat lattiaan kiinni.

St. Tropezissa ei todellakaan ole ruokapaikkoja. Muutama ravintola löydettiin, (jotka nekin oli sulki) ja yksi aukioleva rannan tuntumasta. Salaatti maksoi 18 euroa, joten listan lukeminen loppui siihen. Muutenkin tuntui, että St. Tropez oli vähän parempiosaisten paikka, vaikka suurin osa hotelleista ja kaupoista olikin sulki. Voin kuvitella, että kesällä se on oikeinkin mukava paikka.

St. Tropezista lähtiessämme löysimme Mäkkärin ja pääsimme nettiin. Mäkkärissä oli muuten just sellainen stereotyyppinen ranskalainen nuori nainen tiskin takana: ei puhunut englantia, ei ymmärtänyt englantia, eikä ollut muutenkaan erityisen palveluhenkinen.

St. Tropezissa oli ihan sairaan kylmä! Kun lähdimme autolta, lämpöä oli vielä 8 astetta, mutta palatessamme tuntia myöhemmin, lämpöä oli enää 3,5 astetta ja vettä tuli taivaantäydeltä ihan maahan asti.  Nyt lämpötila on suunnilleen 4-6 asteen välillä, mutta lunta ei ole. 🙂

Ajelimme rauhallisesti läpi Cannesin ja saavuimme Antibesiin, josta löysimme seuraavan majoituksemme. Tai oikeasti olemme Nizzan ja Antibesin välillä Villeneuve Loubetissa.

Cannes

Paikalliset kuljettajat ovat muuten loistavia torven käyttäjiä. Jos vähänkään jotain erikoista sattuu, niin torvi soi saman tien. Sain tuta tämän tietulliasemalla, kun minulla oli hankalaa maksaa tietullia. Siis fyysisesti hankalaa, nimittäin henkilöautoille tarkoitettu kolikkoaukko on suunnilleen samalla tasolla kuin kengät ja rekoille tarkoitettu on niin korkealla, että mun pitäisi seistä autossa tai jopa penkillä ylettyäkseni laittamaan rahaa aukkoon. Ja kun yritin laittaa rahaa yksi kerrallaan aukkoon, niin torvi soi… En jaksanut kaivaa itsestäni bitch vaihdetta ja lähteä taaksepäin kyselemään, että mikä hätänä! Huomenna vois olla hyvä päivä siihen 😉

Punaiset valot on täällä kanssa sellainen sovellettava juttu. Jalankulkijoille punainen valo tarkoittaa, että nyt on joulunaika ja kivoja, punaisia valoja on kaikkialla, mutta se ei haittaa mitään: me kävellään silti kadun yli! Autoilijoille punainen valo tarkoittaa toivomusta pysähtyä jossain vaiheessa, kun kerkiät, ei mikään kiire, mutta… Törmättiinpä sellaiseenkin risteykseen, missä punainen valo paloi koko ajan suoraan menijöille, mutta kun syttyi keltainen nuolivalo suoraan ja oikealle kääntyville, niin sit sai mennä. Vihreetä valoa ei nähty…

Nykyinen leirintäalueemme on 4 tähden alue. Jokaiselle on sellainen oma loossi, mihin parkkeerata kulkuneuvo ja vähän yksityisyyttä ja suihkussa oli lämmitetty lattia! 🙂

Palaamme taas 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s