1.1.2011 Hannoverista Hampuriin ja sit vielä vähän

Kävimme Hannoverissa vähän ajelemassa kaupungilla, mutta kaikki paikat oli kiinni eli niinku sulki. Jatkettiin matkaa kohti Hampuria.

Hampurissa parkkeerasimme auton ja lähdimme kävelylle. Yritimme oikeasti löytää ruokapaikan, mutta kaikki paikat oli joko sulki tai sitten niihin jonotti pienen kaupungin verran väkeä, joten ei saatu syötävää. Starbucksista löytyi Hampurin muki 🙂

Olimme jättäneet auton Domstrasselle ja kun palailimme autoa kohti, huomasimme, että jalkakäytävän puoleiseen peiliin oli ripustettu joku roskikselta näyttävä muovikassi. Lähempi tarkastelu osoitti, että sivupeilissämme roikkui jouluruusu (Helleborus niger) niminen kasvi muovipussissa. Vähän aikaa leikimme H.Moilasta ja ihmettelimme lahjaa, joka oli saapunut kuin Jäätteenmäelle faksi – pyytämättä ja…. Eipä siinä mitään, ruukkukasvi kyytiin ja menoks. Kiitos vaan sille, joka kasvin lahjoitti – kuka oletkin!

Päätimme, että nyt pitää käydä suomalaisen pop kulttuurin tärkeällä paikalla. Suuntasimme siis St.Paulin asemalle (St.Pauli on metroasema) ja jatkoimme pitkin Reeperbahnia. Reeperbahnilla oli niitä erotiikkapaikkoja ja tyttöjen olisi voinut nähdä tanssivan pöydillä tai tangoilla, jos olisi uskaltautunut menemään sisään baareihin. Vaikka koko muu kaupunki oli sulki, tyttöbaarit olivat tietenkin auki. Punaista lyhtyäkin vilauteltiin jossain vaiheessa. Mutta Irwinin laulun mukaista Kolibria me emme nähneet, liekö enää toiminnassa. Reeperbahn oli oikeastaan aika lyhyt katu. Irwinin ikivihreän biisin hengessä, olimme vähän niinkuin pyhiinvaelluksella 🙂

Hampurista päätimme lähteä Kielin suuntaan katsomaan pitääkö opaskirjamme tieto paikkansa eli, että eräs leirintäalue on auki myös talvisin. Hampurissa ei nimittäin juurikaan ollut leirintäalueita. Saavuimme vajaata tuntia myöhemmin Kieliin, mutta ei ollut leirintäalue auki. Suunnitelma B oli se, että mietitään: mitäs sitten? No, kun Tanskaan oli vajaan tunnin ajo, niin päätimme lähteä sinne. Opaskirjamme ACSI Campingführer Europa ilmoitti, että rajan tuntumassa olisi 2 avoinna olevaa leirintäaluetta. Ei kun matkaan…

Rajalle päästyämme huomasimme avoinna olevan rajakaupan. Ja sisään vaan katsomaan tarjontaa. Suurin osa myytävästä oli alkoholijuomia ja limpparia. Hintatasosta sen verran, että olutlavallinen (24 tölkkiä) maksoi 5,50 – 7 euroa ja muut viinakset jotain sinnepäin. Jotain karkkia ostettiin ja currywurstia ja remouladea (Suomesta ei saa hyvää remouladea). Yksi whiskeykin tarttui mukaan – Glenfarglass Heritage maksoi 24 ja jotain.
Matka jatkui kohti leirintäaluetta. Löysimme alueen vain todetaksemme, ettei siellä ole ketään paikalla ja puomi oli kiinni. Lähdimme kohti seuraavaa aluetta, johon oli matkaa vain pari kilometriä ja kas! Sielläkään ei ollut ketään paikalla, mutta toimiston ikkunassa oli lappu: Jos emme ole toimistolla, valitse itsellesi tyhjä paikka ja tule ilmoittautumaan, kun olemme paikalla. 🙂 Ei muuten olis ikinä onnistunut Saksassa…

Päätimme jäädä yöksi Frigårdiin, mutta sitä ennen piti saada syötävää, joten palasimme kylälle. Löysimme avoinna olevan

Paikalllinen perhe pizza
Paikalllinen perhe pizza

pizzerian ja Juhani lähti hakemaan syötävää. Ja kyllähän sitä sit tulikin… Juhani oli tilannut perhekokoisen pizzan, mutta emme tajunneet, että se tehtiin 16 henkiselle perheelle!! Se pizza oli ihan järkyn kokoinen! Pizza ei meinannu mahtua asuntoauton pöydälle. Jäi sitä Juhanille sit aamupalaksikin…

Tämä Frigård on ehdottomasti paras kaikista alueista, missä ollaan oltu tällä reissulla. Huoltorakennus on aika uusi ja siellä loistavat tiskausmahdollisuudet ja kaasuliedet. Myös mikroja ja tavallisia uuneja löytyy ja kokatessa voi katsella telkkua. Pesukoneita on myös riittävästi. Suihkutiloihin emme päässeet, mutta talossa on myös solarium (noin 8 paikkaa).

Saksan puolella on niin juupelin tarkkaa kaikesta. Monissa paikoissa lämmin vesi maksoi (esim. suihku 50 senttiä/10 min) ja sähkö eriteltiin laskussa (erään alueen laskussa sähkön osuus oli 5 senttiä!). Ranskassa ei eritelty mitään ja hintataso oli halvempi kuin Saksassa.

Muutenkin, kun saavuttiin Tanskaan, niin tuli kotoisa olo: katuvalot taajamassa, mikä Saksassa ja Ranskassa  on aika harvinaista.

Paikka mihin tulimme Tanskan puolella on  nimeltään Kruså. Rajalla heti oli Sex shoppeja ja jotain muutakin alaan liittyvää. Mitä mahtaa saada kaupasta, jonka nimi on Discount Sex? Saako sieltä enemmän mitä tilasi?

Ajateltiin huomenna lähteä toista kautta pois ja käydä toisessa rajakaupassa ostamassa vähän olutta. Maanantaina meidän laiva lähtee klo 19 Travemündestä ja Suomessa ollaan ennakkotiedoista poiketen vasta keskiviikkona klo 7.30 aamulla. Maanantaina jää siis vielä muutama tunti aikaa vaikkapa tutustua Lübeckiin.

Vielä ehdimme muutaman raportin kirjuuttaa tältä reissulta 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s