2.1.2011 Tanskasta takaisin Saksaan ja Travemündeen

Aamulla odottelimme, että joku saapuu paikalle rahastamaan meidän yöpymisemme Frigård Campingissä. Mukava naisihminen saapuikin ja maksoimme 22 euron yöpymismaksun mielellämme.

Otimme seuraavaksi kohteeksemme Flensburg nimisen kaupungin, jossa esitteiden mukaan olisi rajakauppoja. Rajakauppa siis toimii silleen, että Saksan puolelta Tanskaan menevät tanskalaiset tai muuten vaan muut kuin Saksan kansalaiset saavat ostaa juotavia ilman pullopantteja. Edelleen meille jäi epäselväksi miksi hintataso on muutenkin ihan naurettavan halpa, jos vertaa Suomen hintoihin. Kauppojen nettisivut on suunnattu vain tanskalasille ja kaikki mainoslehtiset ja myymälöiden hinnat olivat Tanskan kruunuina, vaikka myymälät sijaitsevat Saksan puolella. Merkillistä…

No joka tapauksessa, löysimme pienen kylällisen kauppoja, jotka kilvan mainostivat tuotteitaan. Esim. Otto Duborg Scandinavian Center mainostaa lehdessään: Tuborgin tuotteet 3 lavaa 159,99 kruunua eli 21,43 euroa, laatikkoviini Finca Mendia (esp.) 3 x 3

Vapaa valinta 3 lavaa 99 dkr

litraa 99,99 kruunua eli 13,40 euroa jne. Seuraavana oli vuorossa Sonja & Wolfgang Möller, josta sai siideriä hintaan 7,5 euroa lava. Paras valikoima oli Fleggaardilla, josta ostimme mm. julmetun hyvännäköistä pekonia 1 kg hintaan 2,68 euroa ja vähän siideriä ja olutta. Laatikkoviiniäkin ostimme, kun asiantuntijaystävämme konsultoi puhelimitse, että olimme oikealla asialla – viini oli halpaa. Valikoimat vaihtelivat myymälästä riippuen, mutta yleinen hintataso oli kohtuullinen. Olut tosiaan maksoi 6-10 euroa lava ja siideriäkin sai kohtuuhintaan. Yksi kauppa mainosti, että 3 lavaa limpparia tai olutta oman valinnan mukaan maksaa 13,40 euroa… Onneksi ollaan liikkeellä autolla 🙂

Kauppojen jälkeen otimme suunnaksi Travemünden. Ylitimme Kielin kanavan korkealla sillalla. Ja löysimme aukiolevan leirintäalueenkin Travemünden sataman vierestä. Päätimme tuhlata 7 euroa vuorokauden nettiin, jotta saamme viimeaikaiset päivitykset blogiin.

Huomenna ajateltiin tosiaan käydä Lübeckissä. Travemünden kaupungin olemme jo kolunneet läpi, kun etsimme ruokaa.

Palaamme

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s