22.2.2011 Pariisi

Aamulla heräsimme kellon soittoon (ja tietenkin sitä ennen joitakin kertoja puhelimeen). Menimme alakertaan oikein mukavalle aamiaiselle. Tarjolla oli tuoretta patonkia, suuria siivuja valkohomejuustoa, vahvaa kahvia ja kaikkea muuta kunnon aamiaisella tarjottavaa syötävää.

Hotellin käytävä
Hotellin käytävä

Lähdimme hotellista ja laskeuduimme maan alle metroon. Hotellimme Quality Hotel Paris Orleans sijaitsee Porte d’Orleansin lähettyvillä kätevästi 50 metrin päässä metroasemasta. Metrossa yksi yhdensuuntainen matka maksaa 1,70 e ja kun ostaa 10 matkaa, yhden matkan hinnaksi tulee 1,20 e.

Metron kulkuportit
Metron kulkuportit

Nousimme maan päälle jälleen Châteletin asemalla ja suuntasimme parin mutkan kautta kohti Louvrea… vain huomataksemme, että museo ei ole auki tiistaisin. Seuraava kohteemme olikin sitten lähin Starbuck’s, joka ei kuitenkaan ollut ihan lähellä eli katselimme kävellessämme maisemia. Turisti-infosta saimme kaupungin kartan ja suunnistaminenkin helpottui hieman. Mikäs siellä oli kävellessä, kun aurinko paistoi ja lämmintäkin oli 8 astetta. Katsastimme myös kulttuuritarjontaa, mutta päätimme olla menemättä Moulin Rougen esitykseen, josta olisi joutunut pulittamaan 102 euroa ja illiskortin kanssa 150 euroa.

Starbucksista saimme sekä Ranska -mukin että Pariisi -mukin 🙂

Rue Sainte Annen tienoilla huomasimme olevamme keskellä korealaisten ravintoloiden ja kauppojen aluetta. Kaupassa suurin osa tavaroista oli ensisijaisesti korealaisilla merkeillä varustettuja.

Notre Dame
Notre Dame

Löysimme lopulta tiemme Notre-Damen katedraalille. Pihalla partioi 3 sotilasta rynkkyjen kanssa ja paikalla olikin vain rauhallisia turisteja – siksi vai siitä huolimatta? Kävimme  sisällä kirkossa ja vaikka katedraali suuruudessaan häviääkin esim. Kölnin katedraalille, niin keskellä kirkkoa olevat ruusuikkunat olivat kyllä kauneimmasta päästä mitä ollaan ikuna nähty. Vähän minua häiritsi joka puolella kirkkoa olevat automaatit, joista sai ostaa Notre-Damen mitaleita 2 euroa kappale. Tuli mieleeni se raamatusta löytyvä kertomus siitä, miten Jeesus hääti Herran huoneesta kaikenmoiset kauppiaat ja helppoheikit. Taitaa katoliselle kirkolle olla kuitenkin tärkeämpää saada rahat pois turisteilta, kuin miettiä kirkon sopivuutta markkinapaikaksi 😉

IMG_5333

Notre-Damen jälkeen päätimme etsiä syötävää, kun iltapäiväkin oli jo pitkällä. Löysimme ihan kohtuullisen pizzapaikan ja syötyämme lyllersimme kohti junaa ja hotelliamme. Matkalla hotellillemme kävimme paikallisessa Lidlissä ja panostimme yhteen kaljatölkkiin (0,59 euroa) ja Freeway kolapulloon (0,39 euroa/2 litraa!).

Kävellessämme huomasimme, että aboriginaaleilla oli tapana kantaa patonkia kainalossaan ja jotta emme niin julmasti erottuisi joukosta, päätimme vierailla kulman leipäkaupassa ja ostimme lämpimän patongin kannettavaksemme. Ja oli vielä hyvääkin 🙂

IMG_5258
Vastapäätä hotellia sijaitsi leipäkauppa

Pariisi on saanut nimensä kelttiläiseltä heimolta pariseilta, jotka asuttivat aluetta vuodesta 52 ennen ajanlaskun alkua. Ensin roomalaiset kutsuivat kylää Lutetiaksi, mutta vuodesta 212 kaupunki on tunnettu Pariisin nimellä. Pariisin kaupungissa asuu 2,2 miljoonaa asukasta, mutta Suur-Pariisissa asuu noin 12,1 miljoonaa asukasta. Pariisin asukastiheys on maailman suurimpia (ellei suurin) ja paikkapaikoin täällä asuu jopa 100 000 asukasta/neliökilometrillä. New Yorkin Manhattanilla asuu muuten vaan 25 000 as/neliökm, joten täällä asutaan vieläkin tiheämmin. Tosin emme ole mitenkään huomanneet tätä tiheää asutusta eli pilvenpiirtäjiä ei juurikaan ole näkynyt.

Huomenna lähdemme tutustumaan siihen torniin, joka lähes vahingossa on muodostunut Pariisin symboliksi.

Palaamme asiaan…

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s