8.5.2011 Lagoa do Fogo ja Ribeira Grande Azorit, Portugal

Otimme tällä kertaa suunnaksi läheisen kraaterijärven Lagoa do Fogon. Hotelliltamme sinne ajoimme vajaassa puolessa tunnissa ja meillä oli matkalla valokuvaussessioita, jotka vähän viivyttivät matkantekoa. Matkalla ylös ihastelimme maisemia ihan kunnolla, sillä vuorenrinteiltä tuntui näkyvän puoli saarta kerrallaan.

Maisemaa Lagoa do Fogolle kiivettäessä

Kraaterijärven reunuksilla on näköalapaikkoja ihan mukavasti ja käytimme ne hyväksemme. Itse järven vesi oli vaihtelevasti sinertävän vihertävää, mutta kauniiltahan se näytti. Järven päänäköalapaikassa tarkkailimme kalassa käyneitä lokaaleja ja ilmeisesti jotain olivat saaneetkin, kun saalista kassissa kantoivat.

Lagoa do Fogo

Näimme myös koirarodun edustajan, josta hotellikansiossa oli ihan erikseen varoitukset. Ovat kuulemma aggressiivisia työkoiria, joita ei pidä lähestyä. Kansiossa annettiin myös ohjeet sen varalta, että tällainen koira sattuisi hyökkäämään.

Työkoira

Kun olimme tarpeeksi ihastelleet järveä, matkamme jatkui alas vuoren rinnettä kohti Ribeira Grandea (Isojoki vapaasti suomennettuna). Ribeira Grandehan on San Miguelin saaren toinen kaupunki Ponta Delgadan lisäksi. Saavuimme kaupunkiin ja jätimme auton parkkiin. Kiertelimme melko uudessa keskustan puistossa ja päädyimme rannalle katselemaan aaltoja ja kuuntelemaan niiden pauhua.

Ribeira Grande, ranta

Paluumatkalla kävelimme pienten talojen reunustamaa kujaa pitkin ja totesimme muutaman pirtsakan värisen talon jälkeen, että meidän makumme talojen värin suhteen on vähän rajoittunut. Täällä käytetään aina silloin tällöin aika rajuja värejä, mitkä tietenkin sopivat tänne ihan mukavasti, mutta meillä aiheuttaisivat päänsärkyä.

Ribeira Grande

Kävimme vielä kaupassa ostamassa muutaman juuston kotiin viemisiksi. Azoreilla juustot ovat ihan ykkösluokkaa ja paikallisia juustolaatuja on monta. Hotellin aamiaisella on tarjolla paikallisia juustoja, joita ei siivuteta leivälle vaan ne on leikattu pieniksi kolmioiksi, jotta ne on helppo syödä sormin.

Illalla kävimme vielä syömässä siellä ostarilla missä ekanakin päivänä. Menimme ravintolaan, jossa listalla oli myös paikallisia ruokalajeja. Kaupat ovat täällä sunnuntaisinkin auki klo 22 asti ja ostarin ravintolat tuntuivat olevat aivan täynnä klo 21 jälkeen sunnuntai-iltana. Liikkeellä oli lapsiperheitä ja perheitä, jossa mukana olivat isovanhemmista lähtien kaikki. Johtuikohan äitienpäivästä?

Ruoka Azoreilla on jonkin verran halvempaa kuin Suomessa. Mikäli oikein käsitimme, niin paikallisten elintarvikkeiden alv on 4 % (juustot, ananas, perunat,…) ja muiden ruoka-aineiden 9 %. Yleinen alv kanta on 16 %.

Mitä erikoista löysimme kaupasta? Puutarhaosastolta löytyi lattialle tms. pinnoille levitettävää liimaa, joka toimi hiiren pyydyksenä. Eli kun hiiri köpöttelee liimapinnalle, se jämähtää siihen kiinni. Hmm… taidan pysytellä kotoisassa, nopeasti tappavassa hiirenloukussa. Toinen erikoisuus on Lupiinin, ilmeisesti siemenistä tehtyjä marinoituja makupaloja. Ostimme muutaman pussin kokeeksi.

Huomenna alkaa matka kotiin. Laitamme vielä loppukaneettina kuinka kotimatka sujui.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s