30.12.2011 Nerjan tippukiviluola ja Plaza Mayor

Tänään ei päästy lähtemään ihan niin aikaisin aamusta kuin piti, mutta lomallahan tässä ollaan, joten ei kai sen niin väliä.

Otettiin aamupäivällä suunnaksi Nerja, jonne on Fuengironlan kupeesta matkaa sellainen reilu tunti. Matkasimme pitkin loistavaa moottoritietä, jolla vuorottelivat tunnelit ja korkeat sillat. Välillä kivettiin mäkeä ylös ja seuraavassa hetkessä taas hurjasteltiin mäkeä alas. Maisemat Välimerelle olivat ihan mukavat.

Nerjan tippukiviluola

Saavuimme Nerjaan ja päätimme juoda päivän ekat kahvit alueen kahvilassa. Tippukiviluolan sisäänkäynnin päälle on rakennettu lipunmyynti ja toimistorakennus, joten sinne ei pääse mitenkään livahtamaan sivukautta.  Ostimme liput ja meille kerrottiin, että paikka on auki enää 20 minuuttia, koska siesta alkaa klo 14 ja päättyy klo 16.00. Päätimme tehdä pikavisiitin luolassa. Aluksi tuntui, että eihän tämä oikeastaan ole paikka eikä mikään, mutta kun menimme syvemmälle luolaan, huomasimme VAU efektin. Luola on tosi korkea ja ylhäältä alas kasvaneet kivimuodostelmat olivat todella vaikuttavat. Kävelimme reitin alusta loppuun ja saimme kierrokseen menemään aikaa puoli tuntia, mutta perässäni kävellyt miesvartija ei ollenkaan hoputtanut minua tai muutenkaan antanut ymmärtää, että heidän siestansa alkoi nyt. Luolaston parkkipaikka oli muuten yksi kauneimmista ikinä näkemistäni.

Nerjasta lähdimme taas kohti Fuengirolaa, mutta pysähdyimme matkalla Plaza Mayor kauppakeskuksessa. Aikaisemmin se oli outlettien yhteenliittymä, mutta sitten viime käynnin koko oli kaksinkertaistunut ja paikalla oli tavallisia rätei ja lumpui kauppoja. Hintataso oli kalliimpi kuin eilisessä Factory Outlet paikassa, mutta tulipahan käytyä sielläkin.

Täällä resortissa on muuten ilmainen netti yleisillä paikoilla. Meitä on onnistanut sikäli, että kun koneen laittaa sängyn jalkopäähän niin netti ulottuu pihan baarista tänne sisälle asti. 🙂

Huomenna täällä resortilla ravintolat järjestävät uudenvuoden menu illallisia. Yhdessä ravintolassa menun hinnaksi kerrottiin 95 euroa/henkilö. Ollaan sen verran sniiduja, että jää kyllä menemättä…

Huomenna kohti uusia juttuja!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s