22.2.2012 Innsbruck… ja pieni koukkaus Italiaan

Gasthof Ölberg tarjoaa aamiaista vain klo 9 asti ja meillä iski aamulla torkkuherätys, joten tuli lievä kiire aamiaiselle. Saimme leipämme ja kahvimme ja palasimme huoneeseen vastailemaan sähköposteihin ja hoitelemaan muitakin työhommia.

Ambrasin linna

Lähdimme liikkeelle ja päätimme tutustua laakson toisella puolella olevan museo-linnoitukseen Schlosspark Ambrasiin. Ambras on Innsbruckin tärkeimpiä nähtävyyksiä ja se on rakennettu 1500 luvun jälkipuoliskolla. Tosin jo 900 luvulla samoilla paikoilla on sijainnut linnoitus, joka sittemmin on tuhoutunut. Ambrasissa sijaitsee myös asemuseo, jossa on aseita laidasta laitaan. Museon haarniskakokoelma oli aika kattava.

Keskimmäisen haarniskan omistajalla on ollut kaikki paikat suojattuna – aina 🙂

Ambrasin kuuluisin huone on Spanish Hall, jossa on kuvattuna paikallisia hallitsijoita sukupolvien ajalta. Nykyään siellä järjestetään klassisen musiikin konsertteja ja joitain muitakin tapahtumia. Meillä kävi sikäli hyvä tuuri, että vierailijoita oli vähän, joten saimme loistavia kuvia.

Spanish Hall, Ambras.

Vierailimme myös linnan kappelissa, joka oli aika pieni, mutta oikein kaunis katsella. Kappelin takana oli vielä taidemuseo, jossa oli kuvattuna hallitsijoita ja jopa heidän puolisoitaan ja tyttäriä.

Ambrasin jälkeen pohdimme hetkisen, että mitäs seuraavaksi ja päätimme lähteä Italiaan kahville. Italian rajalle oli vajaat 50 km, joten eikun matkaan vaan. Innsbruckista Italian puolelle pääsee Brennerin solaa pitkin, joka on vuosisatoja toiminut Alppien ylityksen tärkeänä reittinä. Ajoimme pitkin uudehkoa moottoritietä, joka paikkapaikoin ylitti kyliä ja taloja kymmenien metrien korkeudessa. Melko pian jouduimme tietullikopille ja maksoimme vaaditun 8 euron tietullin. Ymmärsimme täysin, että rahaa kerätään käyttäjiltä tien kustannusten kattamiseen.

Pizzeria Europen yli menee Brennerin solan moottoritie

Saavuimme Italian puolelle ja huomasimme rajalla DOB (Designer Outlet Brennero) outlet kauppakeskuksen. Päätimme vilkaista mitä Adidas, Nike, Timberland, ym. tarjoavat. Alennukset näyttivät olevat kovat (50 – 70 %), mutta olemme varmoja, että jossain viilattiin linssiin, koska hinnat olivat meidän mielestä melko lähellä normihintoja.  Kävimme myös kahvilla ostoskeskuksessa. Emme oikeastaan olleet varmoja kummassa maassa olimme, koska raja taitaa kulkea kauppakeskuksen poikki, mutta kahvilan roskis oli ilmiselvästi merkattu italiaksi, joten totesimme olevamme Italian puolella.

Meillä oli aikoinaan aika huonoja kokemuksia italialaisesta pizzasta (Milanosta) ja ajattelimmekin tarkistaa tilanteen täällä. Jatkoimme matkaa hieman syvemmälle Italiaan ja saavuimme pieneen kylään. Etsimme aikamme ja lopulta löysimme Pizzeria Europen. Vahinko vaan, että pizzaa ei siihen aikaan päivästä saanut, mutta tilaamamme pasta Bolognese oli kyllä loistava annos. Paikkaa piti 2 naista, jotka vaikuttivat siskoksilta. Huomasi kyllä, että heillä oli totuttu kansainväliseen asiakaskuntaan, koska keskenään he puhuivat saksaa ja asiakkaille sujuvasti italiaa tai englantia.

Kello riensi eteenpän ja oli paluumatkan aika. Huvin vuoksi ja urheilun kannalta päätimme ajaa takaisin Innsbruckiin välttäen tietullitietä. Jouduimme palaamaan omia jäliämme takaisin Outletti hässäkälle asti ja poikkesimme vielä italialaiseen Lidlin vastineeseen ja ostimme Blues Colaa :).  Matkalla menimme kymmenien pienten ja kapeiden kylien läpi ja tie oli oikein mukava kurvikas ajaa.

Lähempänä Innsbruckia huomasimme olevamme ihan hyppyrimäen juurella, mutta puomit estivät meitä pääsemästä alueelle ja hyppyrimäki jäi oikeastaan näkemättä. Parin pysähdyksen kautta palasimme hotellillemme.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s