20.12.2012 Tukholmasta Tanskaan

Yöllä naapurikäytävällä piti pari porukkaa bileitä aamu klo 4 asti, joten nukuimme pätkissä ja nekin huonosti. Ja kun laiva oli satamassa klo 7.10 Suomen aika (siis 6.10 Ruotsin aikaa) olimme kohtuullisen koomaisia. Lähdimme posottelemaan Tukholman läpi kohti eteläisempiä alueita muutaman asteen pakkasessa ja lumisessa maisemassa.

Päivä kun valkeni, niin päätimme laittaa jääkaapin kylmäksi. Helpommin sanottu kuin tehty. Eipä käynnistynyt kylmä sitten millään. Soitimme Touring Carsille ja saimme yhteystiedot Norrköpingissä sijaitsevaan Dag´s husvagnscenteriin, joka siis korjaa asuntoautoja ja niiden laitteita. Liike aukesi vasta 9.30 ja jouduimme puolisen tuntia odottelemaan. Vaan ei siitä huoltomiehestä mitään apua ollut: hää toisteli moneen kertaan, että koska meillä on jääkaappi, joka on ’electronic’, niin sille ei voi tehdä mitään. Kaapissa on siis se vika, että se ei käynnisty kaasulla, mutta käynnistyy kyllä, kun ollaan verkkovirran päässä.

Päädyimme ostamaan yhden kylmälaukun, joka pysyy kylmänä tupakansytkäristä.

Ajelimme Ruotsin läpi kohti Malmötä, koska olimme päättäneet ajaa silta pitkin Tanskan puolelle. Siinä samalla kävimme Malmön Starbucksissa ja saimme Sweden ja Malmö mukit. 🙂

Kirjasto Mälmössä
Kirjasto Mälmössä

Silta Ruotsista Tanskaan on kaiken kaikkiaan noin 16 km pitkä, mutta siitä huolimatta 86 euron maksu ylityksestä oli aika hurja. No kerran se vaan kirpaisee: maksaessa ja uudestaan, kun tutkii tiliotetta.

IMG_7971

Tanskan puolella eksyimme Field’s nimiseen kauppakeskukseen ja kävimme ruokakaupassa. Muutama vuosi sitten olimme viimeksi asuntoautolla liikkeessä ja silloin eksyimme Tanskan ja Saksan rajalla olevaan juomakylään, jossa myytiin todella edullisesti olutta, siideriä ja etenkin limpparia. Ihmettelimme silloin, että kun olut maksaa 6 euroa 24 tölkin lava, niin miksi jengi roudaa kaupasta ulos järjettömät määrät limpparia (paras pino oli muistaakseni sillä porukalla, jolla oli 19 lavaa limpparia kärryssä). Tänään sekin selvisi. Kaupassa nimittäin 2-päkki 1,5 litran kolapulloja maksoi 5,40 euroa tarjouksessa!!! Suomessa saa 4 pulloa suunnilleen samaan hintaan. Juhani joutui sit ottamaan 20 päkin Tuborgin jouluolutta hintaa 9,72 e ja minä otin juotavaksi siiderihkön (eli siideripullon, jossa on 0,8 volttia), joka maksoi 1,40 e/2L.

Fieldsistä lähdimme (jumalattoman ruuhkaisia teitä pitkin) tämän yön yöpymispaikkaamme, joka on Stevns Camping ja joka sijaitsee noin about 50 km etelään Kööpenhaminasta Kögen kylän lähellä. Maisemista emme vielä tiedä (on pimeetä), mutta sen verran kartasta näkyy, että meren rannalla ollaan. Ulkona tuulee aika reippaasti (tukka lähtee päästä ja järki jäätyy siinä samassa), mutta lunta ei maassa juurikaan ole. Alue on siisti ja hyvin hoidettu. Taidamme kuitenkin olla ainoat asukit koko alueella.

Aamulla on tarkoitus lähteä liikenteeseen (jahka ensin herätään) kohti Berliiniä. Palaamme asiaan.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s