23.12.2012 Bad Urachista Saksasta Andeeriin Sveitsiin

Pakkasimme taas aamulla yksiömme pyörien päälle ja lähdimme kohti etelää. Pikkuhiljaa maasto alkoi kohota ja vuoriakin tuli näkyviin. Lämpötila kävi parhaimmillan 12,7 asteessa ja Arskakin vähän ujosti katseli pilvien lomasta aina silloin tällöin.

IMG_2473

Päätimme poiketa Liechenteinissa, kun  kerran kulmilla oltiin. Liechenstein on pieni ruhtinaskunta Itävallan ja Sveitsin välissä. Maassa asuu n. 37 000 asukasta (about saman verran kuin Kirkkonummella) ja se on suunnilleen yhtä suuri pinta-alaltaan kuin Karjalohjan kunta. Maa tunnetaan myös veroparatiisina. Valuuttana käytetään Sveitsin frangia ja Sveitsi myös johtaa maan ulkopolitiikkaa (maa on perustuslaillinen monarkia ja sitä hallitsee ruhtinas Hans Adam II). Maan 9 km pituista rautieverkkoa puolestaan johtaa Itävallan valtionrautatiet. Pääkaupunki on nimeltään Vaduz.

Liechensteinin pääkaupunki Valduz
Liechensteinin pääkaupunki Valduz

Liechentein oli hauska, pikku maa, jonka läpi ajamiseen ei menny liikoja aikoja. Raja Sveitsin ja Liechenteinin välillä kulkee pitkin jokea, jonka ylitimme pariin kertaan. Kaupat olivat suurimmaksi osaksi kiinni, joten ei saatu edes jääkaappimagneettia sieltä. Ruokavarastoja vähän täydennettiin paikallisesta kaupasta. No tulipa taas yksi maa käytyä.

Jatkoimme matkaa kohti Churia, joka sijaitsee siis Sveitsin itäisellä puolella. Olimme katsoneet valmiiksi kaupungista leirintäalueen, jossa viettäisimme joulun. Ajoimme motaria pitkin ja totesimme leirintäalueen olevan käytännössä kiinni moottoritiessä, joten päätimme painaa kaasua ja keksiä suunnitelma B:n. Varasuunnitelmaksi muodostui Andeerin Camping Sut Baselgia.

Matkalla poikkesimme Heidilandissa, joka oli pieni kauppakeskus parine kauppoineen ja yksine ravintoloineen. Ja vessaan pääsi frangin kolikolla (joita minulla ei ollut) tai vaihtoehtoisesti euron kolikolla (joita ei myöskään ollut kätevästi käsillä). Kiire minulla kyllä oli, joten epätoivoisena kaivoin kaikki käsilaukun salataskutkin ja löysin yhden euron kolikon! Ei menny housut vaihtoon 🙂 Heidilandista seuraava paikka oli Heididorff eli ilmeisesti joku Pikku-Heidi hahmon teemakylä.

Heidiland
Heidiland

Campingalue Camping Sut Baselgia sijaitsee  vuorten välissä laakson pohjalla. Melkein alueella on kylän kirkko ja joku Mineral Bad eli mineraalivesi kylpyhässäkkä. Ajattelimme huomenna mennä liottamaan itseämme siellä 🙂 Alueen hoitaja puhui kohtuullisen hyvää englantia. Hää valitteli, että lunta on vain 10 senttiä, kun sitä pitäisi olla melkein metri. Ja huomiseksi on luvattu paikkapaikoin 15 astetta lämmintä. Alue vaikuttaa oikein mukavalta eikä me olla edes ainoat asukkaat. Taidamme viipyä joulun yli täällä.

Meille esitettiin toivomus, että laitettaisiin enemmän kuvia näihin juttuihin. Monesti leirintäaluiden netit on niin huonoja, että yhden kuvan lataamiseen menee 15 minuuttiakin. Jos käyttää puhelimen nettiä, niin yhden latauksen hinnaksi tulee monta euroa. Jutut kirjoitan yleensä ekaks wordillä, jotta netin katkeamiset eivät tuhoa jo tehtyä tekstiä. Tällä reissulla eka netti, joka ei maksanut ihan sikana tai ollut todella huono löytyi eiliseltä leirintäalueelta. Tällä alueella on todella hyvä netti ja siksi kuviakin on enemmän 🙂

Kyän kirkko
Kylän kirkko

Oikein rauhallista joulua kaikille tasapuolisesti

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s