2.1.2013 Luzernista, Sveitsistä Saksan puolelle

Heräsimme aamulla auringon paisteeseen. Lämmintä oli 4-5 astetta. Kävimme ilmoittautumassa ja maksamassa yöpymisemme sekä tiskaamassa ja täyttämässä vesisäiliön. Ja taas olimme valmiit matkaan.

Camping alue Lido on tuolla jossain vastarannalla
Camping alue Lido on tuolla jossain vastarannalla

Päätimme tutustua vähän tarkemmin Luzerniin, koska edellisellä reissulla ajoimme nopeasti kaupungin läpi. Saimme auton parkkiin ihan lähelle nähtävyyksiä ja maksoimme parkkimisen. Luzernissa parkkimittareista ei saa mitään lappua, vaan maksaessa valitset mittarista parkkiruudun numeron ja niin parkkipirkko (vain onkohan ne täällä ParkkiGertruudeja) voi helposti tarkistaa maksun riittävyyden.

IMG_4600
Luzern ja samanniminen järvi

Raatihuoneentori ja Kapellbrücke ovat Luzernin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Luzernin historia ulottuu melkein ajalaskun alkuun, kuten monen muunkin alueen kaupungin. Vuorien yli on nimittäin ollut vain tietyt reitit ja näiden reittien varrelle on muodostunut jo aikoja sitten kauppapaikkoja. Asutuksen kasvaessa on muodostunut kaupunkeja tai jopa valtioita, jotka aikojen kuluessa ovat yhdistyneet tai yhdistetty toisiinsa.

Kapellbrücke
Kapellbrücke

Luzern on oikein mukava kaupunki. Vanha kaupunki on kapeine katuineen viehättävä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja autoilijat erityisen kohteliaita.

Aikamme ihasteltuamme kaupunkia, käynnistimme automme ja suuntasimme kohti Berniä, joka siis on Sveitsin pääkaupunki. Emme olleet käyneet siellä aikaisemmin ja se teki siedettävän mutkan matkallamme Baseliin, joten sinne vaan. Bern oli myös kaunis kaupunki ja ihailimme jonkin aikaa maisemia. Bern kuuluu kanttoniin, jossa tänään oli pyhäpäivä. Tämän asian meille kertoi nuori mies, joka pysähtyi kohdallemme huomattuaan suomalaisen rekisterikilven ja kuultuaan, että puhumme suomea. Mies oli kuulemma Tampereelta kotoisin ja asunut 9 vuotta Bernissä. Hän selvästi nautti saadessaan puhua suomea 🙂

Bern, näkymä sillalta
Bern, näkymä sillalta

Kävimme Starbucksissa hakemassa mukin ja pienen kävelylenkin jälkee matka jatkui kohti Baselia. Baselissa kävimme taas Starbucksissa (tai itseasiassa Juhani kävi ja minä istuin väärin parkkeeratussa autossa kuskin paikalla). Starbucks oli viimeinen paikka missä tuhlata loput Sveitsin frangit ja niin saimmekin mukin lisäksi pari juustokakkupalaa.

Lakatut varpaankynnet...
Lakatut varpaankynnet…

Rajalla taaskaan ketään ei kiinnostanut meidän autokuntamme (pari italialaista autokuntaa pääsi tarkastukseen) ja hurautimme rajan yli kuin tyhjää vaan. Otimme suunnaksi Lug ins Land Campingparkin. Leirintäalue on 5 tähden alue ja sijaitsee Bad Bellingen am Oberrheinissa. Ihan mukava alue. Kun saavuimme, respa vaati, että maksamme etukäteen ja käteisellä. Kortti ei käynyt ollenkaan. Eli siis nostamaan rahaa seinästä naapurikylästä muutaman kilometrin päästä…

Huomenna matka jatkuu ja katsotaan mihin päästään.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s