3.1.2012 Saksasta eteenpäin eli pitkä matkapäivä

Bad Bellingen leirintäalue sijaitsee viininviljelyyn sopivalla rinteellä. Aamulla ihailimme maisemaa laakson yli toiselle viinirinteelle, kun pakkasimme tavaramme kasaan ja jatkoimme matkaa. Lämpöä oli vajaat 10 astetta ja oli pilvistä.  Säätiedotus lupasi koko loppuviikoksi sadettta ja pilvistä koko Saksanmaalle, joten ajattelimme ottaa spurtin pohjoiseen ja ajaa koko päivän. Tarkoituksena on poiketa Tanskassa parissa kohteessa ja jatkaa matkaa Tanskan päästä laivalla Göteborgiin.

Bad Bellingenin kylää
Bad Bellingenin kylää

Otimme suunnaksi Mettlachin Villeroy&Bochin outlet myymälän. Kävimme siellä ekaa kertaa muutama vuosi sitten. Vaikka meillä ei mitään akuuttia tarvetta millekään astiaosastolla olekaan, ajattelimme käydä kollaamassa joulunjälkeistarjoukset.

Freiburg
Freiburg

Poikkesimme ostamaan Freiburgista Starbucks mukin.

Siirryimme sujuvasti Rheinin yli Saksasta Ranskan puolelle Strasbourgin kohdalla. Siinä kohden raja vaihtuu joen yli menevällä sillalla ja kuten nykyään ihan normaalia – maan vaihtumista ei huomaa mistään muusta, kuin kyltistä, joka kertoo maan yleiset nopeusrajoitukset.

Rajan ylitys Saksasta Ranskaan.
Rajan ylitys Saksasta Ranskaan.

Ranskan puolella poikkesimme E.Leclerc-kauppaan. Missään ei muuten varmaan ole niin hyviä juustotiskejä kuin ranskalaisissa kaupoissa. Juustohyllyjä on metreittäin ellei jopa kymmenittäin. Ja vähän ajan päästä huomaat kauempana seuraavan juustosaarekkeen. Ko. kaupassa oli varmaan 500 erilaista juustoa. Ja seuraava artikkeli, jota on hyllymetreittäin on viini. En ihmettelisi, vaikka joka kylän joka toimittajalla olisi oma viinibrändi ja että kaikkien kauppojen 50 km säteellä täytyy ottaa ne myyntiin. Löysimme myös pari mukavaa lihatuotetta ja yhden tisleen.

Villeroy&Bochin myymlä näyttää pieneltä ulkoapäin, mutta sisältä löytyy tilaa.
Villeroy&Bochin myymälä näyttää pieneltä ulkoapäin, mutta sisältä löytyy tilaa.

Jatkoimme matkaan Metlachiin. Villeroy&Bochin varsinaisessa outlet myymälässä on paljon tavallista, kaupoissakin myytävää tavaraa,  mutta huomattavan alhaiseen hintaan. Esim. pieni astiasto, jossa on 6 kaikkea tarvittavaa maksaa normaalisti 399 e ja nyt se oli tarjouksessa 99 e. Kuppeja, lautasia, tarjoiluastioita, aterimia ym. saa ostaa yksittäin ja hinta on kohtuullinen. Huono puoli on se, että kaikkea ei aina ole saatavilla. Täydensimme viime reissulla mukaan tarttuneita juttuja, mutta ihan maltillisesti.

Varsinaisen outletin lisäksi samalla kadulla on toinen V&B tavaraa myyvä liike, mutta se on erikoistunut kausituotteisiin eli nyt siellä oli tarjouksessa jouluastioita ja –koristeita. Löysimme viime reissulla ostamiimme kynttilänjalkoihin sopivia pitkiä kynttilöitä hintaan 0,37 euroa kappale.

Rekkoja ja busseja tankataan 6 mittarilla 2 peräkkäin eli 12 isoa autoa kerrallaan.
Rekkoja ja busseja tankataan noin 6 mittarilla 2 peräkkäin eli 12 isoa autoa kerrallaan.

Matka jatkui Luxemburgiin. Luxemburgissa gaso on todella edullista ja olikin järkevää tankata siellä. Litra dieseliä maksoi 1,20 e (sis. Alv 15 %). Oli vaikuttava näky, kun  henkilöautomittareiden (n. 20 kpl) vieressä oli rekoille tarkoitettuja mittareita ainakin 12 kpl ja kaikissa mittareissa oli rekka kiinni ja jonossa perässä toinen.  Ja jokaisen rekan tankkaus muuten kesti… Litrahinta oli Saksan hintoihin nähden n. 30 senttiä halvempi eli sadalla litralla tankkaa 30 euroa halvemmalla. Jos tankkiin menee 600 L, niin säästöä kertyy 180 euroa.

Nautimme huoltiksella myös iltapalan, kun ei keritty ite alkaa tekemään ruokaa.

Seuraavaksi otimme suunnaksi Osnabrückin. Saksassa on jonkunverran kaupunkien, vaunuliikkeiden tai esim. kylpylöiden järjestämiä, asuntoautoille tai –vaunuille tarkoitettua yöpymispaikkoja (Stellplatz). Periaatteessa kyseessä on parkkipaikka, mutta siinä on mahdollisuus kytkeytyä sähköön ja hinta on edullinen 5-10 euroa yö. Monissa paikoissa on käytössä jonkun järjestämät wc ja suihkupalvelut. Laitoimme naviin Stellplatz am Nettebadin osoitteen ja suuntasimme sinne. Saavuimme paikalle vähän ennen puoltayötä viimeiselle vapaalle paikalle ja laitoimme itsemme levyksi aika nopeasti.

Aamulla näimme mihin olimme leiriytyneet . Valkoinen rakennus on kylpylä.
Aamulla näimme mihin olimme leiriytyneet . Valkoinen rakennus on kylpylä.

Matka jatkuu untenmaille…

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s