4.1.2012 Osnabrückista Tanskan läpi Ruotsiin

Aamulla tapasimme yhden naapureistamme, joka saksalaiseen tapaan tervehti kohteliaasti. Saksassa saa muuten varautua siihen, että siellä campingalueella tervehditään toisiaan varsinkin aamulla. Jokaiselle vastaantulijalle toivotetaan hyvät huomenet. Samanlaista käytäntöä ei ollut Italiassa.

Lasten taxi? Taitaa kumminkin tarkoittaa Tavara-taksia :) Osnabrükista löytyy tämä...
Lasten taxi? Taitaa kumminkin tarkoittaa Tavara-taksia 🙂 Osnabrükista löytyy tämä…

Osnabrückista lähdimme ajelemaan kohti Tanskaa tarkoituksenamme poiketa Flensburgin tienoilla olevissa rajakaupoissa ja sen jälkeen yöpyä samalla campingalueella kuin pari vuotta sitten.

Taiteellinen talo
Taiteellinen talo

Ajoimme reittiä Bremen – Hampuri. Bremenissä kävimme tankkaamassa kahvia Starbucksissa ja minä kuvautin itseni ylinopeuskameraan eräällä tietyömaalla. Puolustuksekseni voin sanoa, että se tietyömaa tuli kohdalle todella nopeasti ja asuntoautolla ei viitti hirveesti tehdä sellaisia äkkijarrutuksia, mitä tämä nopeusrajoitus olisi vaatinut. Ohitimme jossain vaiheessa erään Ford Fiestan, jossa oli 2 ihmistä ja Fiestan takapenkki niskatukea myöten täynnä pakattua kanaa. Ohitimme myön keltaisen Trabantin (haisi aika tavalla).

Historian havinaa... ja käryä :)
Historian havinaa… ja käryä 🙂

Huomasimme tienposkessa kyltin Designer Outlet ja päätimme pitää tauon. Kyseessä oli uusi outletkylä nimeltään McArthur Glen Designer Outlet Neumünsterin lähellä Kaikissa myymäläpaikoissa ei vielä ollut kauppaa, mutta vaikutti ihan lupaavalta paikalta.

Mac
McArthurGlen Designer Outlet, Neumünster

Sijoitimme rahaa valurautaiseen Le Creuset pataan (edellinen uunipatamme ’Kokki’ otti ja halkesi ihan itsekseen tuossa muutama kuukausi sitten). Harvalle asialle muuten annetaan enää 30 vuoden takuuta, mutta tälle padalle annetaan.

Tässä vaiheessa päivää saimme pari puhelua, jotka aiheuttivat sen, että totesimme lomamme olevan loppu. Meitä selkeästi tarvittiin selvittämään pari asiaa kotipuolessa ja laitoimme naviin suunnaksi Tukholman. Matkalla toki poikkesimme täydentämässä limpparivalikoimat Harrisleen kylässä (siellä Flensburgin kupeessa)ja sidukkalava muutti myös meille. Ja Juhani osti yhden lavan jouluolutta hintaan 4,02 e. Päivitystietona: ostin litran drinkkisekoituspulloja 2 kpl Harrisleestä hintaan 2,01 e/pullo. Samat pullot maksoivat Viking Linella 15,90 e/pullo. 🙂

Täytyy sanoa, että Puttgartenin satamassa ollut Border Shop oli vielä edullisempi monissa nesteissä ja siellä oli kyllä ylivoimainen valikoima.  Mutta oli tuollakin tarjouksessa Pepsi Max 1,5 L pullo 0,55 e. Ja edelleen: limun ostossa oli rajoituksia, mutta oluen ostossa ei ollut mitään rajoja.  🙂

Tanskassa on isoja siltoja.
Tanskassa on isoja siltoja.

Ajoimme Tanskan läpi Helsingöriin ja siitä Scanlines lautalla yli Helsingborgiin (n. 50 euroa).

Lautassa oli tilaa Ruotsin suuntaan, mutta toiseen suuntaan oli ptkä jono.
Lautassa oli tilaa Ruotsin suuntaan, mutta toiseen suuntaan oli ptkä jono.

Helsingborgin ulkopuolelta löysimme vahingossa matkailuautoille tarkoitetun yöpymispaikan, johon pystytimme leirimme yöksi. Vieressä sijaitsi suuri Caravanliike, joka mitä ilmeisimmin oli järjestänyt alueen matkailijoiden käyttöön. Sähkönkin olisi saanut, mutta meillä ei ollut Ruotsin rahaa ja totesimme pärjäävämme kaasulla ihan hyvin.

Olisimme halunneet päästä Tukholmasta klo 20 Turkuun lähtevälle laivalle, mutta auto ei olisi mahtunut mukaan, joten varasimme paikat klo 16.35 Helsinkiin lähtevälle laivalle.

Ajoimme nyt siis parissa päivässä yli 1400 km, mutta elämä on. Meidän keskikulutus ennen juomatankkausta on ollut suunnilleen 8,9 l/100 km eli ei ollenkaan paha. Nyt alkoi autossa olemaan sen verran painoa, että keskikulutuskin nousi 10,2 litraan.

Huomisen kestää vielä loma ja sit se on siinä

Anne ja Juhani

Yksi kommentti artikkeliin ”4.1.2012 Osnabrückista Tanskan läpi Ruotsiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s