24.2.2013 Monte ja kasvitieteellinen puutarha

IMG_6747
Monten kirkko

Aamusta saimme vähän myöhäisen lähdön, mutta onneksi aurinko paistoi ja oli taas lämmintä, kun suuntasimme kohti Montea. Monte on itse asiassa ihan oma kaupunkinsa, mutta rajaa Funchalin ja sitä ympäröivien itsenäisten kaupunkien välillä ei huomaa oikeastaan mistään.

Montelle pääsee myös Telefericolla, joka on koppihissi suoraan Montelle alhaalta rannasta. Ja toinen teleferico menee rannasta Jardim Botanicoon eli kasvitieteelliseen puutarhaan.

Teleferico Montelle.
Teleferico Montelle.

Montella on mm. kirkko ja puutarhaa mitä ihailla. Jos alas haluaa päästä perinteisellä kyydillä, niin pitää valita korikelkka. Siinä kaksi kuljettajaa ohjailee sellaista istuimella varustettua korilaatikkoa mäkeä alas. Jotain mäen jyrkkyydestä sanoo sekin, että kuljettajat joutuvat työntämään vauhtia vain muutaman kerran koko matkan aikana. Me teimme edellisellä matkalla sen virheen, että kävelimme reitin alas. Jalat oli niin kipeät seuraavana päivänä, että ei meinannu päästä yhtäkään rappusta alaspäin ähkimättä tuskasta.

Tänään sunnuntaina kelkkamiehet olivat kaikki lomalla, joten emme päässeet ottamaan kuvaa itse toiminnasta.

Mäkikoreja lepopäivänä.
Mäkikoreja lepopäivänä.

Käppäilimme jonkun aikaa ympäriinsä ja jatkoimme toiseen kohteeseemme Jardim Botanicoon. Kasvitieteellinen puutarha on Funchalissa oikein hyvä vierailukohde. Siellä on mahdollista ihailla kaikenlaisia puita, pensaita ja kukkia ja vielä nähdä kyltistä niiden nimetkin. Tässä kasvitieteellisessä puutarha on koristekasvien lisäksi näytillä hyötykasveja (porkkanasta ja villipinaatista lähtien), hyvä kokoelma mehikasveja ja muutamat papukaijatkin löytyy häkeistään alueen alaosassa. Meille jäi se käsitys, että viime vierailumme jälkeen lintujen elintilaa on lisätty poistamalla häkkien väliseiniä.

Jardim Botanico
Jardim Botanico

IMG_6766

IMG_6871

Puun kukkanen.
Puun kukkanen.
Mehikasviosastolta
Mehikasviosastolta

Matka jatkui ja lähdimme tutkimaan hotellialuetta (meidän hotelli sijaitsee kaupungin keskustassa, ei hotellialueella). Sinne oli tullut aika paljon uusia rakennuksia ja jopa hotelleja. Löysimme myös uuden kauppakeskuksen Madeira Forumin, jossa oli ihan mukavia kauppoja ja ruokakauppakin. Viimeinkin saimme ostettua kortteihimme postimerkitkin.

Kävimme syömässä ja hakemassa kaupasta evästä huomista lentomatkaa varten. Tulolennolla oli jotain kanajuttua, joka oli niin suolaista, että en voinut syödä sitä. Otin sen sijaan 2 sämpylää ja nehän nälkää pitävätkin sen 5 tuntia, minkä lento kestää…

Gabo Girao Funchalista päin nähtynä
Gabo Girao Funchalista päin nähtynä

Huomenna on vuorossa vielä auton palautus ja matkatavaroiden luovutus kuljetettavaksi lentokentälle. Itse menemme perässä klo 14.15 -14.30 (lento lähtee 16.40). Kivaa oli nähdä aurinkoa ja nauttia lämmöstä. Lisäilen vielä huomisesta loppumerkinnät lähipäivinä.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s