25.2.2013 Kotiin päin…

Heräilimme klo 9.00 ja kävimme aamiaisella (tai siis aamukahvilla). Sen jälkeen lähdimme palauttamaan vuokra-autoamme. Muutaman päivän harjoittelu tässä pienehkössä kaupungissa oli tehnyt tehtävänsä ja osuimme heti ekalla kerralla oikeaa paikkaan. Auto saatiin palautettua eikä uusia kolhujakaan löydetty. Viikon aikana saimme kulutettua bensiiniä 60 euron edestä.

Funchal
Funchal

Palasimme hotelliin pakkaamaan tavarat ja käytimme loppuun nettiaikamme. Nettiaika maksoi muuten 20 euroa 330 minuuttia eli kohtuullisen kallista. Sen lisäksi nettiä ei riittänyt meidän huoneeseen asti.

Asiallinen pihvi
Asiallinen pihvi paistumassa kuumalla kivellä

Kävimme syömässä FX Clubilla rannan tuntumassa. Hyviä olivat ruuat edelleenkin ja erityisesti tomaatti bruchetta oli aivan loistava.

Käppäilimme kauppahallin suuntaan, koska kuljetuksemme lähti sen kupeesta klo 14.30. Kauppahallissa sijoitimme 2 x 3 euroa orkidean juurakoihin (bulb). Katsastimme kauppahallin muutenkin uudelleen ja ihan kiva paikka se oli.

Kauppahallin antimia
Kauppahallin antimia
Kauppahallin kalaosasto
Kauppahallin kalaosasto

Bussimme saapui ja meidät kuljetettiin kentälle. Ja saimme ’kädestä pitäen’ -ohjeet miten menetellä kentällä, jotta pääsemme koneeseen. Koneessa saimme kuulla, että Portugalin lain mukaan kone on ruiskutettava sisäpuolelta hyönteismyrkyllä, ettei pääse ötökät salamatkustajina leviämään. Siinä sitä sitten hajusteallergikko koittaa olla hengittämättä 3 minuuttia, kun koko kone ruiskutetaan Raidilla sisäpuolelta… Onneksi selvittiin silmien vuotamisella ja yskimisellä.

Matka meni ihan mukavasti ja ruokakin oli parempaa kuin tulomatkalla.

Madeira on matkakohteena aikas mukuva. Ihmiset ovat ystävällisiä ja englantia osataan ihan yleisesti. Euroopan taloustilanne on toki vaikuttanut Madeiraankin. Näimme aika paljon vuokrattavana tai myytävänä olevia liiketiloja. SA ruokakaupalle oli käynyt hassusti Madeiralla, kun olivat ekaksi rakentaneet myymälöitä joka puolelle saarta, niin sit rahoittajat lopettivat rahoittamisen ja nyt tilanne oli se, että kaupassa hyllyt olivat melkein tyhjät. Surullisen näköistä. Hotellimme vieressä oleva SA myymälä suljettiin loppuviikosta.

Funchalin nousevaa rinnettä
Funchalin nousevaa rinnettä

Jonkin verran enemmän Funchalissa oli myös kohteliaita tyrkyttäjiä kuin aikaisemmin. Uskoivat sentään aika nopeasti, kun sanoimme ei  kiitos. Madeira on kuitenkin vielä siitä hyvä matkakohde, että se ei ole tehty turisteille (vaikka turistit ovatkin pääelinkeino), vaan turistit ovat vieraita paikallisten asuttamassa paikassa. Ja Madeirahan ei ole mikään rantakohde, vaan se on ehkä enemmän ekoturismipaikka.

Jardim Botanicon riikinkukko
Jardim Botanicon riikinkukko

Missään muualla emme ole tavanneet niin suuria korkeuseroja kuin Madeiralla. Ja jos joku tarvii tietoa miten rakentaa tie tai talo pystysuoraan rinteeseen, niin soittaa vaan Madeiralle, siellä ne tietää.

Ihmeköynnös
Ihmeköynnös. Toi valkoinen osuus on se varsinainen kukka.

Seuraavalla kerralla otamme ehdottomasti huoneistohotellin, kun tuonnepäin maailmaa matkustamme. Ja kyllä me sinne palaamme. Ehdottomasti!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s