3.7.2013 Flensburgista Ribeen

Hyvin nukutun yön jälkeen veimme tavarat autoon ja menimme kaupungille vielä tutkimaan yksi käsityöiike, jonka illalla huomasin hotellin lähettyvillä. Tai siis minä tutkin myymälän ja Juhani istui kaupan ulkopuolella. Oli kuulemma kaksi mummoa naureskellut Juhania, että taitaa vaimo olla vieläkin käsityöliikkeessä, kun mies istuu myymälän ulkopuolella 🙂

Aamulla vähän sateli,  mutta ilma oli lämmin.
Aamulla vähän sateli, mutta ilma oli lämmin.

Flensburgista suunnistimme Glücksburgiin linnakohteeseen. Linna on Pohjois-Euroopan tärkeimpiä renesanssilinnoja ja ihan komea ilmestys olikin.

Glücksburgin linna
Glücksburgin linna
Linnan sisäänkäynti
Linnan sisäänkäynti

Kuvaaminen sisällä oli valikoidusti kiellettyä (ja tietenkin minä kuvasin), mutta ei siellä mitään nyt niin ihmeellistä ollut, että kuvauskielto olisi ollut tarpeen. Linna rakennettiin 1580-luvulla ja sen rakennuttaja kuningas Kristian IX on ollut alku suunnilleen koko Euroopan kuningashuoneille. Hänen jälkeläisistään on tullut kuninkaallisia Hollannin, Tanskan, Venäjän, Kreikan, Britannian, Norjan ja muutaman muunkin maan kuningashuoneisiin.

Linnan kappeli
Linnan kappeli. Saarnastuoli on sijoitettu ihan hauskasti suoraan alttarin keskelle. Kappeliin laskeuduttiin pihatasolta alapäin.
Linnan yläkerralla oli pakko pukea tällaiset tohvelit, jotka jalassa hiihdettiin pitkin huoneita. Tohvelit oli kokoa 56 tms. ja näyttivät olevan väärissä jaloissa :)
Linnan yläkerralla oli pakko pukea tällaiset tohvelit, jotka jalassa hiihdettiin pitkin huoneita. Tohvelit oli kokoa 56 tms. ja näyttivät olevan väärissä jaloissa 🙂

Mielenkiintoista oli, että linnan nykyisen järven alueella on aikoinaan ollut iso ja vaiktutusvaltainen luostari. Mutta kun luostari oli kuninkaan mielestä liian mahtava, niin se hajotettiin ja munkit lähtivät töihin läheisille maatiloille tai vieraille maille ja luostarirakennus purettiin. Luostarin kivistä rakennettiin nykyinen linna. Arkeologit ovat tutkineet nyt veden alla olevia raunioita kuivattamalla jorpakkoa viimeksi vuonna 2005.

Linnan piha
Linnan piha

Matka jatkui kohti Ribeä. Ribe on Tanskan vanhin kaupunki ja se on perustettu 800-luvun alkupuolella. Kaupunki on todella kaunis. Vanhoja taloja on vierivieressä ja uudetkin talot on sovitettu niin, että niitä ei erota vanhoista naapureistaan. Talojen seinustoilla kasvoi köynnösruusuja ja pihat olivat hienosti hoidettuja. Ja kun aurinkokin lopulta näyttäytyi, niin mikäs siellä oli käppäillessä 🙂

Riben vanhaa keskustaa
Riben vanhaa keskustaa
Ruusuköynnöksiä ja vanhoja taloja
Ruusuköynnöksiä ja vanhoja taloja

Käytiin syömässä italialaisessa ravintolassa hyvää ruokaa. Tosin jouduin lähettämään ekan pizzan takaisin keittiöön, kun se oli väärä. Olisin muuten syönyt sen, mutta siinä oli kebab-eläimen lihaa, jossa epäilin olevan soijaa ja olinkin oikeassa, kun pyysin tarjoilijaa tarkistamaan asian. Tilasin muuten ison vesilasi ja toivat mulle 0,8 litran maljakon.

Ruokailun jälkeen etsimme seuraavan yöpymispaikkamme eli Storkesöenin leirikeskuksen. Vuokrasimme tällaisen 2 kerroksisen mökintapaisen rivitalon palasen. Varustukseen kuuluun jääkaappi, uuni, kahvinkeitin ja jopa erillisen pakastin.

Yöpymispaikkamme leirikeskuksessa.
Yöpymispaikkamme leirikeskuksessa.

Huomenna palaamme Syltille. Saas nähdä onko siellä yhtä kylmää kuin lähtiessämme.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s