4.7.2013 Takaisin Syltissä

Ajelimme Ribestä takaisin Syltin lautalle. Kun lähestyimme saarta, niin alkoi aurinkokin kurkistella pilven raosta. Saari näytti huomattavasti lämpimämmältä.

Kalastajat olivat matkalla jonnekin
Kalastajat olivat matkalla jonnekin
List mereltäpäin.
List mereltäpäin.

Olimme saaneet kutsun sirkukseen ja meillä oli vielä hetki aikaa, joten päätimme nauttia kevyen lounaan.  Kävelimme Westerlandin kaupungin kävelykatua pitkin ja silmään osui Victoriastrassen ja Wilhelmstrassen kulmassa lounasmainos ’Fischsuppe und brot 4,90’ eli kalakeittoa ja leipää sai vajaalla 5 eurolla. Oli muuten varmaan paras kalakeitto mitä ollaan ikinä syöty.

Täällä puhutaan paikallista murretta Sölringiä. Paikalliset tervehtivät toisiaan sanomalla Moin! Ekalla kerralla kuulin jonkun huikkaavan Moin eräässä kaupassa ja ihmettelin, että kuka huutaa mulle Moi! Hetken kun katselin ympärilleni, niin huomasin, ettei se ollut minulle tarkoitettu ollenkaan. Mutta tutulta se kuulosti 🙂

Hurjaa keinumista
Hurjaa keinumista

Matka jatkui sirkukseen. Esiintymisvuorossa oli suomalainen Circus Helsinki ja taitavia olivat nuoret esiintyjät 🙂 Nautimme esityksestä!

Pyramidi
Pyramidi
Rinkuloita heitellään
Rinkuloita heitellään

Sirkuksen jälkeen suuntasimme viimeiseen majapaikkaamme eli Dorfhoteliin. Saimme käyttöömme 2 huonetta ja ihan mukava oli majoitus. Ainoat miinuspuolet olivat sikamaisen korkea hinta, toisen sängyn hetekamaiset ominaisuudet (kitinä ja trampoliinimainen jousto) ja se, että seuraavana aamuna meille selvisi, että emme olleet oikeutettuja aamiaiseen (yksi yöpyminen maksoi 180 euroa ja siihen ei siis kuulunut aamiainen). Onneksi asiakkaamme tarjosivat meille aamiaiseksi kahvia ja leipää.

Dyynit eivät ole pelkkää hiekkaa
Dyynit eivät ole pelkkää hiekkaa

Keli oli tänään vähän lämpimämpi kuin lähtiessämme, mutta 19 astetta ja merituuli eivät vielä tee lämmintä kesäpäivää. Kuulimme, että viime viikolla keli oli ollut vielä kylmempi ja että nyt keli oli aivan loistava.

Palaamme taas seuraavan reissun puitteissa 🙂

Anne ja Juhani

PS. Kävin aamulla 5.7.2013 palauttamassa vuokra-Audimme lentokentälle. Ongelman tynkää aiheutti se, että lentokenttä oli sulki aamulla klo 9.15. Joten myös autovuokraamo oli sulki. Paikalle osui joku Günther, joka avasi itselleen lentokentän oven ja joka sanoi, että hän voi toimittaa avaimet autovuokraamoon… Pikkasen jäi epävarma olo tästä auton palautuksesta ja kuvasinkin auton vielä lähtiessäni, jotta kukaan ei pääse väittämään mitään naarmuja meidän aiheuttamiksi. Eivät ole soittaneet autovuokraamosta, joten oletan, että ovat auton ja avaimet saaneet 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s