7.9.2013 Inverness ja Joctoberfest

Aamiainen oli supistettu versio eilisen aamiaisesta, mutta ihan oli perinteinen englantilainen sellainen. Haggistakin olisi saanut, jos olisi erikseen tilannut. Lievässä sateessa lähdimme Invernessiin ostoksille. Porukkamme hajaantui shoppilun ammattilaisiin ja sit meihin muihin, jotka lähinnä tutkailivat tarjontaa ja maisemia. Löysin tosin kirjakaupasta muutaman mielenkiintoisen kirjan alesta, kuten Juhanikin.

Kilttientekijän kaupan edessä oli ihan merikarhun näköinen mies :)
Kilttientekijän kaupan edessä oli ihan merikarhun näköinen mies 🙂

Palailimme hotellille viemään ostokset pois, jotta pääsemme starttaamaan festareille. Ness joen yli mennessämme huomasimme, että meneillään oli joku hyväntekeväisyyssoutu. Kaikenmaailman jutuista oli tehty lautta, jossa oli miehistö. En tiedä kuka voitti ja oliko sillä niin väliäkään, mutta hauskaa porukalla näytti olevan.

Lautan ergonomia ja virtaviivaisuus ei ihan olleet kohillaan, mutta hyvin se liikkui silti
Lautan ergonomia ja virtaviivaisuus ei ihan olleet kohillaan, mutta hyvin se liikkui silti
Hotellimme Winston heti tässä oikealla. Meidän ikkuna oli tuo ylin erkkerin yläpuolella ja Tiinan ja Ilpon ikkuna siinä vieressä
Hotellimme Winston heti tässä oikealla. Meidän ikkuna oli tuo ylin erkkerin yläpuolella ja Tiinan ja Ilpon ikkuna siinä vieressä

Mainittakoon, olemme käyneet tutustumassa Black Isle Breweriin aikoinaan v. 2006 (olimme saaneet vihiä paikasta Highland Gamesin olutteltasta) ja olimme hyvin vaikuttuneita tämän pienen panimon tavasta tehdä töitä ja sen ajatusmaailmasta. Panimon tunnuslause on: ’Save the planet, drink organic’ ja se sijaitsee muutaman kilometrin päässä Invernessin ulkopuolella keskellä kaunista peltomaisemaa. Panimo käyttää kaikessa tuotannossaan ainoastaan paikallista luomuviljaa tai luonnosta kerättyjä kasveja, kuten kanervaa. Sen lisäksi ihastuimme käynnillämme panimon henkilökunnan rennon ystävälliseen asenteeseen. Olemme seuranneet yrityksen menestystä ja kasvua. Nykyään Black Isle Brewerin tuotteita saa jo Suomestakin.

Black Isle Breweryn festaritunnus
Black Isle Breweryn festaritunnus

Panimo järjesti vuonna 2011 ensimmäisen Joctoberfestin ja tapahtuman tunnuslause on Beer, Bands and Bratwurst. Emme ole aikaisempina vuosina olleet näillä festareilla, joten emme oikeastaan tienneet mitä odottaa.

Parkkipaikan maisemaa
Parkkipaikan maisemaa

Saavuimme peltojen ympäröimälle festarialueelle auringon paistaessa. Autojen pysäköinti oli järjestetty loistavasti aivan sisäänkäynnin tuntumaan. Portilla nimemme tarkistettiin listasta ja saimme rannekkeet, joilla päästiin sisään. Festarialue osoittautui melko pieneksi, mutta kaikki tarvittava löytyi. Vanhoissa eläinsuojissa oli eri bändejä varten rakennettuja pieniä esiintymislavoja. Tuolit oli tehty olkipaaleista ja pöydät leveästä lankusta. Myös pyöröpaaleja oli käytetty ja niistä oli tehty pystybaaripöytiä. Festarikansan seassa oli aika paljon lapsia ja muutama polttariporukkakin. Kasvomaalaus ei ollut tarkoitettu vain lapsille vaan monet aikuisetkin olivat käyneet hakemassa itselleen elämänasennettaan kuvaavan naamion.

Kuvassa melkein koko festarialua. Takanani oli vielä ruokakojut. Etuoikealla päälava. Vasemmalla oluen myynti ja toinen lavoista.
Kuvassa melkein koko festarialua. Takanani oli vielä ruokakojut. Etuoikealla päälava. Vasemmalla oluen myynti ja toinen lavoista.

Ruokapuollella mättö oli vaikuttavaa. Maistelimme Venison burgeria (peuranlihaa), Highland Hog Roast burgeria (eli yliylikypsää sikaa) ja makealta puolelta Crepes (ohuita lättyjä) ja suklaachurroja (pitkulainen donitsi, joka dipattiin sulaan, lämpimään suklaaseen). Ja juotavaakin oli tietenkin tarjolla suunnilleen yrityksen koko olutlista ja pari siideriäkin vielä.

Yliylikypsää sikaa burgerissa
Yliylikypsää sikaa burgerissa
Drinkkilista
Drinkkilista

Joka puolella näkyi 1940-luvun tyyliin pukeutuneita naisia ja miehiäkin (paras pukeutuja palkittiin). Todella monilla oli jalassa kumisaappaat ja en nähnyt samanlaisia pareja ollenkaan eli malleja riitti. Tunnelma oli mitä mainioin: aurinko paistoi, hyvät bändit soitti ja ihmiset olivat hyväntuulisia. Ihan täydellinen festarikokemus 🙂

Festarikansaa
Festarikansaa
Päivän kaunein morsian?
Päivän kaunein morsian?

Aurinko laski puiden taakse ja alkoi tulla viileetä. Päätimme pistää pillit pussiin ja suunnistaa kohti Invernessiä ja hotelliamme. Oli kyllä todella mukava päivä 🙂

Päivän viehkein auto?
Päivän viehkein auto?

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s