10.10.2013 Alcúdia

Meille oli suositeltu Alcúdiassa sijaitsevaa ravintolaa, joten päätimme lähteä katsomaan onko paikasta mihinkään. Alcúdia sijaitsee saaren itäpuolella, mutta hyväkuntoista moottoritietä sinne ajoi nopeasti.

IMG_0693

Matkalla näimme taas kymmeniä kilpapyöräilijöitä harjoittelemassa. Ilmeisesti Mallorcan kohtuu tasainen pinta ja loistava keli luovat täydelliset harjoitusolosuhteet.

Alcúdian alueella on ollut asutusta jo pronssikaudelta lähtien. Paikka on joutunut historiansa aikana merirosvojen hyökkäyksen kohteeksi vähän väliä. Nykyään Mallorcan parhaat rannat sijaitsevat täällä ja Alcúdia onkin erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

IMG_0952
Bodega d’es Port, Alcúdia

Löysimme etsimämme  paikan ja syyhkäisimme sisään vilkkaan tuntuiseen ravintolaan. Tarjolla oli monenlaista meren herkkua ja liharuokaa. Päivän menu mainittiin liitutaululla ja tietenkin kysyimme mitä se mahtaa pitää sisällään. 10 eurolla sai alkusalaatin tai keiton, pääruuan (mustekalaa tai kieltä) ja jälkkärin. Kuulosti ihan hyvältä ja tilasimme salaatin, kieltä ja jälkkäriksi valkosuklaamoussen ja tietenkin kahvin. Salaattina oli tomaatti-tonnikala ja annos oli iso ja oikein herkullinen. Kieltä tuotiin riisin ja kastikkeen kera. Oli kieli mureassa muodossa. 🙂 Jälkiruuan jälkeen ihastelimme vähän aikaa Alcúdian satamaa.

Alcúdian satamaa
Alcúdian satamaa

Kiertelimme vähän aikaa autolla pikkukaupunkia ympäri (ei, emme olleet eksyksissä, meillä ei vain ollut selkeätä tietoa mihin olimme menossa) ja suuntasimme takaisin Palmaa kohti. Matkalla poikkesimme isohkoon nahkatavaramyymälään ja kävimme myös katsastamassa viereisen taidelasipajan. Löysin uuden lompakon ja siis samanlaisen mitä olin jo tiiraillut Festival Parkissa, mutta täällä se oli 8 e halvempi 🙂

Matkalla oli maisemia mitä katsella
Matkalla oli maisemia mitä katsella

Palauduimme kaupan kautta hotellille ja totesimme päivän olleen taas oikein vietetty.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s