8.10.2013 Valldemossa ja vähän kiemuroita

Aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti kehuttua Valldemossan kylää ylhäällä vuorilla. Matka vei vajaan puoli tuntia kiemurtelevaa tietä pitkin.

Valdemossa näkyvissä
Valdemossa näkyvissä

Valldemossan kylä oli siisti ja kaunis paikka. Ilmeisesti kaikki seuramatkalaiset tuodaan kylään tutustumaan, koska paikalla oli nytkin (offseason aikaan) busseja aika monta. 😀 No ei tullut ruuhkaa niin paljon, ettei oltais sekaan sovittu.

Valdemossan varjoinen katu. Oli muuten avoinna myös autoliikenteelle.
Valdemossan varjoinen katu. Oli muuten avoinna myös autoliikenteelle.

Valldemossan kuuluisimpiin vierailijoihin kuuluu Fredrik Chopin, joka vietti vuodet 1838-1839 kylässä rakastajattarensa George Sandin kanssa. Chopinin tietää monikin, mutta George Sand oli sikäli kiinnostava, että hän oli nainen ja kirjailija ja huhuttiin, että hänellä olisi vielä ollut eräässä vaiheessa elämäänsä suhde naiseenkin. On siinä ollut suuri persoona pienessä paikassa ja varmaan siksikin kaksikosta puhutaan vieläkin.

Valdemossa kadut olivat kapeita.
Valdemossa kadut olivat kapeita.

Valldemossassa nautimme kahvit ja tiirailimme kylän elämää. Paikalle oli eksynyt myös kohtuudella jenkkituristeja.

Tätä ei varmaan tarvitse selostaa sen enempää :D Erään matkamuistomyymälän ulkopuolella myytiin myös siemeniä.
Tätä ei varmaan tarvitse selostaa sen enempää 😀 Erään matkamuistomyymälän ulkopuolella myytiin myös siemeniä.

Valldemossasta matka jatkui pohjoisrantaa pitkin kohti lounasta. Tiet olivat todella kapeita ja Sitikkamme puuttuvat ajo-ominaisuudet alkoivat tulla esiin. Automme on nimittäin puoliautomaatti ja aina, kun höllää kaasun, niin autosta loppuu veto ja ihminen siellä sisällä heilahtaa eteenpäin. Sen lisäksi auto on niin yliohjautuva, että kun kääntää rattia hieman, niin auto tekee samantien dramaattisen käännöksen haluttuun suuntaan. Miksi tämä asia oli tärkeä selvittää? No siksi, että kun mennään siksak tietä ylös-alas ja hidastetaan vauhtia vastaantulijoiden takia puolen minuutin välein, niin ihmiselle auton sisällä tulee huono olo. Jopa kuljettajalle. Pysähdyimme muutaman kerran ihailemaan maisemia, mutta pääasiassa pyrimme vain pois siltä tieltä, jottei kummankaan tarttis nähdä aamiaistaan uudestaan.

Ei sattunut silmään nää maisemat :)
Ei sattunut silmään nää maisemat 🙂

Ajelimme kohti Andratxia ja saavuimme lopulta tielle, jossa ei ollut liikaa mutkia. Hurruuttelimme kohti Palmaa, mutta poikkesimme Magalufin kautta. Magaluf oli aika selkeesti brittiläisten suosiossa, sillä pubeja oli tuhkatiheään ja tyypillisiä brittituristeja parveili kaduilla ihan riittämiin. Nähtiinpä mainos Lesbian Showstakin 😀

Saavuimme hotellille ja päätimme pulahtaa viileään uima-altaaseen. Istuimme rantatuolissa altaan reunalla ihan muina turisteina – melkein koko tunnin. Ja kävimme uimassakin lueskelun lomassa.

Auringoslaskussa riitti ihailemista
Auringoslaskussa riitti ihailemista

Siinäpä se päivä taas menikin.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s