9.10.2013 Palma

Mietimme päivän ohjelmaa ja totesimme, että vuorossa on tutustuminen Palman kaupunkiin. Lähdimme autolla kohti kaupunkia – ja kamppailimme parkkipaikasta noin miljoonan muuan autoilijan kanssa. Löysimme tiemme parkkihalliin pienen jonottamisen jälkeen ja lähdimme kävellen kohti Palman katedraalia.

La Seu
La Seu

Palman katedraali tunnetaan nimellä La Seu. Kirkko on rakennettu paikalla joskus olleen moskeijan tilalle ja sitä rakennettiin pitemmän kaavan mukaan vuodesta 1229 vuoteen 1601. Katedraali on yllättävän iso eli se on 121 metriä pitkä ja 55 metriä leveä. Korkeutta on parhaimmillaan 44 metriä. Kirkon sisustukseen on vaikuttanut myös Antoni Gaudi, jonka käsialaa on alttaritaulun virkaa toimittava ’mobile’.

Antoni Gaudin suunnittelema alttariteos
Antoni Gaudin suunnittelema alttariteos

Seikkailimme kirkossa jonkun tovin. Huomioni kiinnittyi erityisesti katonrajassa oleviin ruusuikkunoihin, joiden värit hohtivat todella kirkkaina. Kameraan niitä värejä ei saanut vangittua ollenkaan niin kauniina, mitä ne luonnossa olivat.

Ruusuikkuna
Ruusuikkuna
Kuva takaseinältä toiseen päähän
Kuva takaseinältä toiseen päähän

Katedraalin jälkeen oli välipalan aika. Välipalan voimin jaksoikin taas tepastella ympäriinsä ja vähän shoppailla El Corte Inglesissä.  Suomessa vastaava kauppa on Stockman. Kaupassa olikin kaikenlaista laatutavaraa tarjolla. Yksi pusero tarttui matkaan, kun siitä sai 10 % ylimääräisen alennuksenkin. El Corte Ingles tarjoaa muualta tuleville 10 % alennuksen tietyistä merkeistä (täytyy käydä asiakaspalvelussa täyttämässä kuponki) ja sen lisäksi tässä pienemmässä myymälässä tarjosivat vielä kahviossa juotavat (olut ja viini) sekä pienen Tapas palan. Ei hullumpaa 🙂

Palma
Palma

Palman kaupungissa on muuten enemmän naispuolisia taksikuskeja, mitä ollaan missään nähty. Jos joutuisin arvioimaan, niin ainakin päiväsaikaan puolet kuskeista on naisia. Tämä tieto toki vain mututuntumalla.

IMG_0939

Illalla emme oikeastaan tehneet muutakuin lomailimme. 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s