4.3.2014 New Orleansista melkein Dallasiin

Jätimme taaksemme Cotton Exchange -hotellin ja suuntasimme kohti Dallasia. Keli oli muuttunut vieläkin kylmemmäksi ja auton mittari näytti nollaa. Vettä satoi ja ajo-olosuhteet olivat aika kurjat. Radiosta kerrottin, että Baton Rougen (jonne olimme siis suuntaamassa) tienoilla oli kylmän ilman rintama, joka saattoi aiheuttaa tien jäätymistä. Ilmeisesti suon kohdalla betoninen tie oli jäätynyt, koska tie oli päätetty sulkea. Ja se tarkoitti piiiiitkiä jonoja. Vietimme jonoissa kävelyvauhtia liikkuen varmaankin 2-3 tuntia. Se pisti vähän uusiksi aikatauluamme ja päätimmekin ajaa niin pitkään kuin jaksetaan ja sitten yöpyä jossain Bates motellihotellissa.

Tie oli suljettu ja kaikki liikenne ohjattiin pikkuisille kyläteille.
Tie oli suljettu ja kaikki liikenne ohjattiin pikkuisille kyläteille.

Matkalla pysähdyimme kahville ja pääsin ottamaan kuvan veden jäätämistä puista. Kumma kyllä tiet eivät olleet jäässä.

Kaunista, mutta vähän vaarallista
Kaunista, mutta vähän vaarallista

Shereveportissa pysähdyimme tankkaamaan auton, mutta kylä ei vaikuttanut niin mielenkiintoiselta, että olisimme jääneet sinne yöksi ja niin matka jatkui.

Aurinko pilkahti ja jäätävä sade oli loppunut
Aurinko pilkahti ja jäätävä sade oli loppunut

Löysimme lopulta La Quinta hotellin Tanger Outlet centerin vierestä ja päätimme jäädä sinne yöksi. Siis hotelliin, ei outlet centeriin. Uni tuli nopeasti.

Muutama sana Texasista. Texas on ollut itsenäinen valtio, kunnes 1845 se liitettiin liittovaltioon. Sana Texas tule gaddon kielisestä sanasta Tejas, joka tarkoittaa ystävää tai liittolaista. Texasissa asuu noin 26,5 miljoonaa ihmistä ja sen pääkaupunki on Austin. Texasin suurin kaupunki on kuitenkin Houston. Texasin väestöpohjasta yli 10 % on saksalaisperäistä ja yli 27 %:lla on juuret Englannissa.

Texasin lipussa on yksi tähti, joka yhä muistuttaa siitä, että nykyinen osavaltio on ollut joskus itsenäinen. Ja Texasissahan sanotaan kaiken olevan suurta. Ja niin monet asiat ovatkin. Mun mielestä jopa rullaportaat on 15-20 cm leveämmät kuin meillä.

Yhdysvaltojen ja Texasin liput
Yhdysvaltojen ja Texasin liput

Vähän paikallisesta liikenteestä. Täälläpäin rekoilla ei ilmeisesti ole mitään erillistä nopeusrajoitusta. Ainakin ne painelee ohi 70 mailin  (n. 110 km/h) vauhdissa ihan heittämällä. Muuten autoilijat ovat ihan kohteliaita ja tietä annetaan kiltisti. Maksimi nopeusrajoitus on 75 mailia/h (120 km/h), mutta monesti paikassa, missä meillä olisi 50 km/h, niin täällä ajetaan 80 km/h.

IMG_2000

Jatketaan huomenna 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s