7.3.2014 Fort Worth

Lähdimme La Quintasta suuntana National Scouting Museum Irvingissä. Museo on oikeastaan väärä sana kuvaamaan paikkaa, koska se on enemmänkin näyttely ja esittely partiolaisten toiminnasta.

Aseita ei saa viedä museoon sisään. Ettäs tiedätte.
Aseita ei saa viedä museoon sisään. Ettäs tiedätte.

Ensimmäisenä tutustuimme maalaustaiteeseen. Saattaa kuulostaa oudolta, mutta partiolaiset ovat ymmärtäneet kuvallisen ilmaisun tärkeyden jo 1900-luvun alussa. Ihanan nostalgisia tauluja olikin esillä. Tauluja meille esitteli senioripartiolainen (jonka nimeä en valitettavasti muista). Hänellä oli todella paljon tietoa maalauksissa esiintyvistä henkilöistä ja taiteilijoista.

Yktityiskohta Norman Rockwellin maalauksesta.
Yktityiskohta Norman Rockwellin maalauksesta.
Museon taidegalleria
Museon taidegalleria

Näimme myös lyhyen filmin nykypartiolaisten toiminnasta. Tarjolla oli myös ammuntaa laserpyssyillä (ammuttiin), mäkiautoilua isoilla neppiksillä (kokeiltiin) ja luolaryömimistä (ei kokeiltu).

Leirielämän esittelyä
Leirielämän esittelyä

Museon kaupassa oli myytävänä kaikenlaista retkeilytavaraa, partiotoimintaan liittyvää keräilytavaraa, tarroja ja vaikka mitä.

Partiomerkkejä eli keräilytavaraa
Partiomerkkejä eli keräilytavaraa

Matka jatkui takaisin kohti Fort Worthia. Tutustuimme kaupungin nähtävyyteen eli Fort Worth Stockyardsiin. Kyseessä on villinlännen kylä, jossa on rodeoesityksiä, karjanajoa, karjapaimenia, kauppoja (krääsää ja ihan laatutavaraakin) ja tietenkin pihviravintoloita (pihvi maksaa 28-35 dollaria).

Postivaunut saapuvat kierrokseltaan
Postivaunut saapuvat kierrokseltaan

Kiertelimme auringonpaisteessa jonkun aikaa, kunnes oli aika seurata karjanajoa. Oli kyllä lehmillä eri pitkät sarvet. Rauhalliselta vaikuttivat eläimet – tuumasivat varmaan, että työpaikkaliikunta tekee hyvää.

Karjanajoa
Karjanajoa

Kiertelimme jonkun aikaa kauppoja ja tutkailimme tarjontaa. Ihan hauskoja kylttejäkin bongattiin muutama. Ja vähän tuttuja lintujakin 🙂

Kiukkuinen lintu Texasista
Kiukkuinen lintu Texasista

Meillä oli liput Billy Bob’s Honkytonkiin illaksi katsomaan Tyler Farria, joten päätimme mennä tässä välissä hotellille ja levätä hieman.

Lähdimme keikalle ajoissa, jotta ehdimme syödä jotain Billy Bob’sissa. Ravintola on todella iso (Sellon Citymarketin puolikas sattaa olla aika lähellä). Siellä on kaksi lavaa ja tiloihin mahtuu ilmeisesti 6900 ihmistä kerrallaan. Ja ravintolan tiloissa on myös rodeoareena! Rodeo maksoi 3 dollaria ja siellä pääosissa olivat ihan oikeat härät. En tiedä miten ne härät oli opetettu, mutta ei ne rodeohemmot pysyneet kukaan sen härän selässä vaadittua 8 sekuntia.

Billy Bob'sin rodeo-osasto
Billy Bob’sin rodeo-osasto
Billy Bob'sin biljardiosasto
Billy Bob’sin biljardiosasto

Keikkakin alkoi ja mun piti vähän ihmetellä tätä musiikin luokittelua. Kuulemamme musiikki ei mun mielestä eronnut rokista mitenkään, mutta kun bändissä on rummut, basso ja 3 kitaraa (ja irokeesipäinen kitaristi soitti myös banjoa silloin tällöin), niin se ilmeisesti on sit kantria 🙂

Tyler Farr ja bändi
Tyler Farr ja bändi

Hyvillä mielin lähdimme hotellille ja nukkumattia ei tarvinnut kauaa odotella.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s