10.3.2014 Austinista takaisin Houstoniin

Matka Austinista Houstoniin kesti pysähdyksineen n. 3 tuntia. Koska päivää oli vielä jäljellä, otimme iltapäivän ohjelmaan vierailun Houstonin Space Centeriin. Kaikkihan tuntevat Houstonin kuolemattomasta lausahduksesta: ’Houston, we have problem!’ Ihan oikeesti lause kuului: ’Okay, Houston, we’ve had a problem here.’  ja tilanne oli se, että avaruudessa ollut Apollo 13 avaruusaluksella oli ollut ongelma.

IMG_3108

Saimme parkkipaikan ja marssimme lipunmyyntiin jonoon. Jonossa oli meidän edellä peräti yksi pariskunta. Heidän ollessaan luukulla, pariskunnan nainen yhtäkkiä käännähti ja kysyi meiltä, että: ’Onko teillä jo kuponki?’. No ei meillä ollut, joten hän antoi ylimääräisen alennuskuponkinsa meille. Ai mitä hyötyä siitä oli? Saatiin 2 lippua yhden hinnalla ja kun sisään maksoi 22,95 dollaria, niin olihan se säästöä. 🙂

Lintuja täälläkin
Lintuja täälläkin
Yleisnäkymää
Yleisnäkymää

Tutustuimme Space Centerin aulassa kaikenmaailman tiedeprojekteihin, joiden parissa varsinkin lapset tuntuivat puuhailevan. Keskuksessa oli myös elokuvateattereita, joissa näytettiin avaruuteen ja sen tutkimiseen liittyviä filmejä. Näimme heti alkuun filmin avaruusrakettien laukaisusta ja astronauttien koulutuksesta. Filmin jälkeen tutustuimme avaruuden juttuihin näyttelyn muodossa. Sit olikin aika lähteä possujunalla kierrokselle alueelle.

IMG_3101

Possujunakierroksia oli tarjolla 3 erilaista. Me valitsimme punaisen kierroksen sen perusteella, että kuulimme erään vanhemman miesoppaan sanovan eräälle toiselle vieraalle, että se on paras. Possujunalla ajoimme pienen kaupungin kokoisen alueen halki ensin astronauttien koulutuskeskukseen, jossa meille esiteltiin erilaisia tapoja opettaa astronauteille painottumuudessa toimimista täällä maan päällä.

Astronauttien koulutuskeskus
Astronauttien koulutuskeskus

Sen jälkeen matka suuntautui aidon raketin vierelle erääseen halliin. Oli muuten aikas iso vekotin!

Tuossa noi tohottimet millä toi putki saadaan vähän ylemmäs
Tuossa noi tohottimet millä toi putki saadaan vähän ylemmäs
Rakettiinn kuului vielä sellainen 6-8 metrinen pötkylä tohon oikealle.
Rakettiinn kuului vielä sellainen 6-8 metrinen pötkylä tohon oikealle.

Palattuamme takaisin keskukselle ehdimme nähdä vielä yhden filmin avaruusasemista ja niiden toiminnasta.

Kohtuullisen tyytyväisenä näkemäämme siirryimme seuraavaan projektiin, joka oli yöpaikan etsiminen. Meillähän ei ollut varattuna enää majoitusta ja emme oikeastaan halunneet varata sitä etukäteen, koska emme olleet varmoja mihin päätyisimme. Löysimme yhden La Quintan, mutta siellä ei ollut tilaa matkustavaisille ja jouduimme etsimään toisen. Jostain motellista olisimme saattaneet saada huoneen, mutta emme halunneet riskeerata ja siksi päädyimme tuttuun ja turvalliseen La Quintaan. Eikä petytty 🙂

Päivä pulkassa ja huomenna taas uusi!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s