12.3.2014 Houston… tai oikeastaan melkein lepoa

Herättiin aamulla krapulaisen oloisena, vaikkei oltu mitään juotukaan (hallissa olut maksoi 8 dollaria/pullo). Lähdettiin kumminkin liikkeelle ja suunnattiin Houstonin keskustan Galleriaan. Käytiin Macy’s kaupassa ja jotain pientä tarttui mukaan. Macy’s on siitä hyvä kauppa, että siellä on monien eri suunnittelijoiden osastoja ja kaikesta turisti saa sen 10 % alennusta (infosta jaettavalla kortilla). Eikä se tehny ollenkaan pahaa, että oli paljon rekkejä joka osastolla, joissa luki – 65 % tai – 70 % (ja 10 % alennuksen saa siis kuitin loppusummasta eli jo alennetuista hinnoistakin).

Houston Downtown
Houston Downtown

Seuraavaksi piti saada ruokaa, mutta emme onnistuneet löytämään Gallerian läheisyydessä sijaitsevaa ruokailuostaria, joten päätimme lähteä takaisin hotellin suuntaan. Menimme syömään Olive Garden ravintolaan, joka tarjoaa melko italialaista sapuskaa. Ruuan jälkeen suuntasimme Houston Premium Outletiin, joka oli ihan miellyttävä, iso ostoskeskus. Ehdimme vielä vierailla paluumatkalla Hobby Lobby -nimisessä arkartelukaupassa. Kaupan koko oli vajaa Sellon Citymarketin luokkaa ja siellä oli kaikkea. Siis todella kaikkea mitä askarteluun voi tarvita.

Tässä yksi käytävä. Selkäni taakse jäi ehkä vielä 30 % käytävästä ja näitä käytäviä oli 8(?). Hyllyä tuonne oikealle oli n. 6-7 metriä
Tässä yksi käytävä. Selkäni taakse jäi ehkä vielä 30 % käytävästä ja näitä käytäviä oli 8(?). Hyllyä molemmille puolille  oli n. 6-7 metriä
Illan pimetessä Hitchcockin linnut kokoontuu...
Illan pimetessä Hitchcockin linnut kokoontuu…

Olimme Jenkeissä edellisen kerran vuonna 2008 (Kaliforniassa ja Nevadassa). Silloin ihmettelimme ravintolaruuan annosten suurta kokoa ja ruuan rasvaisuutta. Texasissa ruoka on ollut ehkä vähän terveellisempää, mutta annokset ovat edelleen todella suuret. Itseasiassa katselimme Olive Gardenissa ravintolasta poistujia ja melkein kaikilla oli dogibagi mukanaan. Meiltäkin tarjoilija kysyi muutamassa paikassa, että haluammeko loput ruuat mukaan, mutta emme halunneet. Ja tuntui, että se terveellisyys ruokaan oli hankittu sillä, että kaikkiin ruokiin tulee nykyään  mukana alkusalaatti, jonka koko on n. 2-3 kertaa meidän mäkkärin salaattiannos (siis se pääruokasalaatti). Ruoka sinänsä on yleisesti hieman halvempaa kuin Suomessa.

Mausteita :)
Mausteita 🙂

Kaupoissa kierrellessä kiinnittää huomiota se, että täälläpäin maailmaa esim. vaatteiden hinnat on rekissä verottomina ja veron määrä lisätään kassalla.  Jenkeissä ei puhuta ALV:sta (eli Value Added Tax=VAT), vaan puhutaan sales taxista. Perusvero on 6,25 %. Sen lisäksi saatetaan periä paikallisia veroja eli yhteensä veroa saattaa ostosten päälle tulla n. 8,25 %. Ei kuulosta pahalta meidän korviin 🙂

Texas osavaltiona on USA:n osavaltioista pinta-alaltaan toiseksi suurin eli vajaan 700 000 neliökm ja asukkaita on n. 25 miljoonaa. Suomen pinta-ala on vajaa puolet Texasin pinta-alasta ja meillä asukkaita on 5,4 miljoonaa. Jos vertaa pohjoiseen Eurooppaan, niin Texasissa on asukkaita suunnilleen yhtä paljon kuin Islannissa, Latviassa, Lietuassa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa yhteensä.

Katukiviä. Muoto on Texasin osavaltion :)
Katukiviä. Muoto on Texasin osavaltion 🙂

Teksasilaiset tuntuvat olevan äärimmäisen ylpeitä osavaltiostaan. Monet pukeutuvat buutseihin ja stetsoniin ihan jokapäiväisessä elämässäkin. Ja naiset voivat käyttää buutseja farkkujen kanssa, hameen kanssa, shortsien kanssa, mikroshortsien kanssa eli oikeastaan minkä  tahansa vaatekappaleen kanssa.

Unohtui kertoa, kun olimme Southforkissa, niin matkamuistomyymälän kassarouva jutteli meidän edellä olevien asiakkaiden kanssa. Vaimo osti ison hartiahuivin, koska ei aikonut käyttää tyttären häihin morsiusneidoille ja muille tärkeille naisille varattua pukua, koska se oli kuulemma kauhea. Kassarouva kysyi aviomieheltä, että mitä mies laittaa päällensä? Frakin tietenkin? Ja mies vastasi jurona: ’I don’t know… I’m gonna have my boots on for sure…’

Kuunneltiin muuten alkureissusta TV:stä Houstonin pormestarin Annise Parkerin haastattelua mm.  Houstonin kaupungin taloudesta. Oli aika kylmäävää kuulla, että jos ei rahat riitä, niin palolaitos ja ambulanssit jäävät seisomaan eli ihmisten on vaan tultava toimeen ilman. Annise Parker on ollut pormestarina vuodesta 2010 ja olimme positiivisesti yllättyneitä siitä, että näinkin perinteikkäässä maailmankolkassa on julkilesbo pormesteri 🙂

Ötyä!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s