13.3.2014 Houston ja paikallista väriä

Olimme sopineet torstaille tapaamisen lounaan merkeissä FB kaverini Dennisin kanssa. Dennis on aikaisemmin asunut Houstonissa, mutta nykyään hän asuu 3 tunnin ajomatkan päässä pienemmällä paikkakunnalla. Denniksen asiantuntemuksella ja suosituksella olimme sopineet tapaamisen Willie’s Grill & Icehouse nimiseen ravintolaan. Ravintolaketjun omistaa osaksi itse Willie Nelson.

Saattaa säädellä kaasujalkaa tällainen palautemahdollisuus.
Saattaa säädellä kaasujalkaa tällainen palautemahdollisuus.

Dennis on aikaisemmin ollut töissä poliisivoimissa ja hän on matkustellut myös Euroopassa. Nyt Dennis on terveydellisistä syistä eläkkeellä ja on jäämässä taustalle myös Schipperke koirien pelastustoiminnasta. Siis hän on auttanut hylättyjä tai pitovaikeuksien takia kasvattajalle palautettujen Schipperke koirien uudelleen sijoittumista. Hänellä itsellään on nyt 4 koiraa eikä hän aio ottaa enää uusia hoidettavia.

Vesitorneja näkyy täällä edelleen tosi paljon.
Vesitorneja näkyy täällä edelleen tosi paljon.

Vietimme oikein rattoisasti pari tuntia keskustellen asioista ja opimme paljon uutta. Saimme mm. tietää, että Houstonin seudulla ei ole juurikaan turistibusseja, koska täällä ei järjestetä sightseeingeja. Paikallisbussit ajavat linjaa ja taksit ajavat pienempiä ryhmiä, mutta muuten turistiteollisuudesta puuttuvat suuret ryhmät kokonaan. Toisaalta tällä mantereella kaikki on suhteellisen uutta eli Euroopan suurten kaupunkien tapaisia, 2000 vuotta vanhoja kaupunkeja tai 600 vuotta vanhoja taloja tai kirkkoja täällä ei ole. Houstonkin on perustettu ’vasta’ vuonna 1837 ja vanhin säilynyt talo on vuodelta 1847.

Löydettiin bussi! :)
Löydettiin bussi! 🙂

Houstonissa on metro, mutta verkko ei ole kovin kattava (ja liikennöintiä ei siis ole yöaikaan). Dennis myös esitti erittäin hyvän syyn miksi Euroopan kaupungit ovat keskustaa myöten asuttuja. Yksinkertaisesti siksi, että Euroopassa on tapana rakentaa talot kaupungissa niin, että kivijalassa on businesta ja loppu talosta on asukkaita varten. Täällähän kaupungin keskusta hiljenee heti työajan loputtua, koska talot ovat vain toimistoja varten. Eipä ole tullut mieleen tuokaan meille itsestäänselvä asia.

Appelsiinipuun kukka Walmartin puutarhaosastolla
Appelsiinipuun kukka Walmartin puutarhaosastolla

Hyvästelimme Denniksen ja päätimme viettää loppupäivän suurempia hötkyilemättä. Ja päikkäritkin taidettiin ottaa 🙂

Huomenna taas konserttiin ja rodeoon 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s