14.3.2014 Houston… ja rodeota lisää

Olimme saaneet Dennikseltä muutaman hyvän vinkin, mitä puuhata viimeisenä päivä ennen lähtöä. Meillä oli oikeastaan koko päivä aikaa ennenkuin rodeo ja konsertti alkoivat klo 18.45. Päätimme siis lähteä eläintarhaan! Myös niistä noin miljoonasta muusta ihmisestä ajatus oli hyvä. Perjantaina oli ilmeisesti kaikilla kouluilla kevättauko, sillä me jonotimme johonkin eläntarhan parkkiin suunnilleen tunnin. Ja vain todetaksemme, että siellä ei ollut ainoatakaan vapaata parkkipaikkaa ja vaikka olisi ollutkin, niin siitä olisi ollut vielä vajaan kilometrin kävely itse Zoohon. Totesimme, että nyt ei jaksa ja jatkoimme matkaa.

Ei Houston ole pelkästään kovien arvojen kaupunki :)
Ei Houston ole pelkästään kovien arvojen kaupunki 🙂

Päätimme poiketa vielä Galleriassa ja löysimme sen läheltä jonkun ostarin, jossa saimme aamupalaa. Jä löysimme alkoholijuomiin erikoistuneen liikkeen. Se oli aika mielenkiintoinen paikka. Eipä ole kovin monessa paikassa myynnissä niin montaa eri laatua pontikkaa 🙂

Tätä tavaraa oli kokonainen pieni hyllyköllinen tarjolla.
Tätä tavaraa oli kokonainen pieni hyllyköllinen tarjolla.

Poikkesimme Galleriaan kahville ja vähän tutkailimme kauppoja ihan vaan liikunnan kannalta. Nordstrom -kaupassa bongasin tosielämän Al Bundyn! Toi Nordstrom kauppa kirjoitetaan ilman öön pisteitä, mutta meillä kieli ei taipunut siihen asuun vaan puhuimme Nordströmistä.

Naiset kenkämyyjän palveltavana.
Naiset kenkämyyjän palveltavana.

Sen suuremmitta kommelluksitta suuntasimme kohti Reliant Stadiumia. Tutustuimme paremmin tivoliin ja kävimme Reliant Arenalla katselemassa hevosia ja hevostarvikkeita. Ei ostettu mitään 🙂

Heposella oli kummallisen väriset silmät
Heposella oli kummallisen väriset silmät
Uppopaistetun Nutellan, piparitaikinan ka keksien lisäksi tarjolla oli uppopaistettua juustokakkua, Snickersejä, korvapuusteja, browniseja ja Pop tartseja. Lisäksi naapurissa tarjottiin Tequila ranskalaisia.
Uppopaistetun Nutellan, piparitaikinan ja keksien lisäksi tarjolla oli uppopaistettua juustokakkua, Snickersejä, korvapuusteja, browniseja ja Pop tartseja. Lisäksi naapurissa tarjottiin Tequila ranskalaisia.

Kävimme vielä tavarataivaassa tutkailemassa paria juttua. Kun mulla oli kerran uudet buutsitkin, niin piti ostaa niihin tarkoitetut sukat. Mä sain muuten pariin kertaan kommenttia ihan vierailta ihmisiltä, että mun buutsit on hienot 🙂

Tämmöinen WC-pytyn kansi puuttuu vielä.
Tämmöinen WC-pytyn kansi puuttuu vielä.
Nämä vyönsoljet eivät paljon pölykapseieille koossa hävinneet :)
Nämä vyönsoljet eivät paljon pölykapselille koossa hävinneet 🙂

Pienen välipalan (uuniperuna) jälkeen oli aika siirtyä taas rodeoareenalle. Kuvio oli sama kuin alkuviikosta eli ennen rodeota rukoiltiin, esitettiin kansallishymni ja sit oli ilotulitus ja homma pääsi alkamaan.

Toisin kuin  voisi luulla, niin rodeossa esiintyvät ’villihevoset’ eivät oikeastaan ole villejä, vaan hevosten vatsan ympäri sidotaan hihna, josta hevoset yrittävät päästä eroon ja ratsastaja yrittää pysyä selässä. Lajia esiteltiin sekä satulalla että ilman satulaa. Kyllä saa ratsastajan niska kyytiä, kun hevonen oikein potkii! Villillä härällä homma toimii samalla tavalla (eli hihna vatsan alle), mutta satulaa ei käytetä. Lisäksi jaossa on tyylipisteitä.

Kuva otettu areenan näyttöruudusta. Noi vaaleammat osiot ovat cowboyn jalat
Kuva otettu areenan näyttöruudusta. Noi vaaleammat osiot ovat cowboyn jalat ja takimmainen vaalea osio on cowboyn hattu

Viimeisenä rodeon ohjelmanumerona oli Mutton bustin, missä lapset ratsastivat lampailla pitäen kiinni kaikin voimin sen turkista. Osa mukuloista valui vauhdissa lampaan vatsan alle, mutta sinnikkäästi pitivät kiinni. Voittaja oli se, joka piti kiinni pisimpään.

Calf Scramble on nuorille tarkoitettu tapahtuma. Areenalla on 30 nuorta ja sinne lasketaan vapaaksi 15 vasikkaa vapaaksi ja nuorten tehtävä on ottaa yksi kiinni. MIkäli onnistuu saamaan vasikan haltuunsa saa 1500 dollaria käytettäväksi lihaeläimen ostamiseen ja saa paikan seuraavaan rodeoon eläimen esittelyä varten.
Calf Scramble on nuorille tarkoitettu tapahtuma. Areenalla on 30 nuorta ja sinne lasketaan 15 vasikkaa vapaaksi ja nuorten tehtävä on ottaa yksi kiinni. Mikäli onnistuu saamaan vasikan haltuunsa, saa 1500 dollaria käytettäväksi lihaeläimen ostamiseen ja saa paikan seuraavaan rodeoon eläimen esittelyä varten.

Rodeon päätyttyä kenttä raivattiin valmiiksi illan esiintyjää eli Keith Urbania varten. Uskomattoman nopeasti lava saatiin taas siirrettyä keskelle areenaa ja kaikki oli valmiina showta varten vartissa.

Lava ja tähti
Lava ja tähti

Keith Urban otti yleisönsä ja vaikka emme suurinpia faneja olekaan, niin kyllähän se viihdyttävä show oli. Ja tämä kaikki edelleen siihen 18 dollarin (n. 13,50 euroa) hintaan.

Selfie Keith Urbanin kanssa oli mahdollinen, kun laulaja lähti iltakävelylle areenalle.
Selfie Keith Urbanin kanssa oli mahdollinen, kun laulaja lähti iltakävelylle areenalle.

Suunnistimme hotellille iltapalan kautta ja menimme tyytyväisinä unten maille.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s