27.12.2014 Hampuri Saksassa ja Arnhem Hollannissa

Hyvin nukutun yön jälkeen kävimme aamiaisella. Kahvi oli vähän sieltäpäin, mutta muuten aamiainen oli ihan kelvollinen. Huoneen hintaan suhteutettuna oikeastaan loistava.

Veimme matkatavarat autolle, joka oli nukkunut yön parkkitalossa. Parkkitalossa parkkeeraus maksoi 9 euroa/24 tuntia, joten päätimme hyödyntää jo maksettua parkkiaikaa ja jätimme auton lepäämään. Lähdimme kävellen kohti Raatihuoneen toria, jossa tapasimme Pasi-Vesan ja kumppanit. Ilma oli kohtuullisen selkeä, mutta kylmä viima oli todellakin jäätävä, vaikka lämpö oli nollan molemmin puolin. Olimme edellisenä iltana huomanneet unohtaneemme hammasharjan Siljan hyttiin, joten uusi piti saada. Suussa oli tuntuma, että kaikki kaalikerää pienemmät jutut tarttuu hampasiin kiinni.

Tässä saksalaisen kaupan kassalla olevaa tuotevalikoimaa...
Tässä saksalaisen kaupan kassalla olevaa tuotevalikoimaa…

Pienen C&A ostoskierroksen, ruokakaupan kemikaaliohyllyn ja joulutorien jälkeen suuntasimme lounaalle saksalaistyyppiseen Bodega Nageliin lounaalle. Eisbein oli listalla ja muutama seurueestamme sitä ottikin. Ruoka oli hyvää.

Joku monista joulutoreista
Joku monista joulutoreista
Eisbein eli sianpotkaa kysennettynä malliin pulled pork. Oli kuulemma hyvää.
Eisbein eli sianpotkaa kysennettynä malliin pulled pork paitsi, että eisbein keitetään. Oli kuulemma hyvää.

Lounaan jälkeen hyvästelimme ystävämme ja lähdimme matkaan kohti Arnhemia, Hollantia. Alkumatkasta sattui pieni muuttuja. Juhanin mukaan minä olen vuosien mittaan tehnyt parhaani kouluttaakseni automme pohjapanssaria ja nyt vihdoinkin pohjapanssari antoi periksi ja kaikki ruuvit olivat historiaa – paitsi se yksi, jonka varassa pohjapanssari heilui 130 km/h tuntivauhdissa auton alla. Oli pakko pysähtyä tien varteen ja irroittaa pohjapanssarin rippeet, jotta matka pääsi jatkumaan.

Matkalla pysähdyimme Osnabrückissa toiveikkaana, jos vaikka paikallisessa Starbucks kahvilassa olisi paikkakunnan muki. Viimeksi kävimme turhaan paikalla, mutta nyt lykästi. Myymälässä oli 1 ainoa muki jäljellä! 😀 Otimme myös kahvit mukaan.

Rajalla
Rajalla. Vauhtia vissiin 120 km/h.

Jatkoimme matkaa ja siirryimme maasta toiseen eli Saksasta Hollantiin. Valtakunnan muuttumista ei juurikaan huomannut paitsi, että tien poskessa oli kyltti Hollannissa noudatettavista nopeusrajoituksista ja moottoritien ulosajoluiskassa luki UIT eikä AUSFART. Matkalla ei juurikaan lunta näkynyt, mutta kun päästiin Arnhemiin, niin maisemat näyttivät melkein kotoisilta. Lunta on maassa varmaan 10 senttiä ja ilman lämpötila on nollassa. Kävimme paikallisella bussi/juna-asemalla hakemassa Arnhemin mukin Starbucksista.

Postillion hotelli.
Postillion hotelli.

Löysimme hotellimme Postillion Arnhemin ja asettauduimme aloillemme. Huone on siisti ja hintaansa nähden ihan loistava. Huone maksoi 60,14 e/yö aamiaisineen.

Aamulla jatkamme taas matkaa – siihen asti ’Goede nacht’.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s