28.12.2014 Arnhemista Belgian kautta Le Havreen

Heräsimme samassa hotellissa, missä olimme menneet nukkumaankin ja kirmasimme aamupalalle. Postillion hotelli oli kokonaisuutena ihan miellyttävä kokemus.

Hotellin edessä oli tällainen liikennemerkki.
Hotellin edessä oli tällainen liikennemerkki.

Hollannista pari sanaa. Hollanti on kooltaan puolet Länsi-Suomen läänistä ja siellä asuu 16,5 miljoonaa asukasta. Koko Suomessa asuu n. 5,4 miljoonaa asukasta. Hollanti on yksi vähiten uskonnollisista maista maailmassa, sillä jopa 40 % asukkaista ei tunnusta mitään uskontoa. Ja 20 % maan pinta-alasta sijaitsee merenpinnan alapuolella ja 21 % väestöstä asuu maalla, joka patojen murtuessa muuttuu mereksi. Siinäpä mietittävää…

IMG_3771
Arnhem

 

Arnhemin kaupunki on kohtalaisen vanha, se nimittäin on perustettu vuonna 1233 ja siellä asuu nykyään n. 150 000 asukasta. Eli sellainen kiva pikkukaupunki. Mutta aurinko paistoi ja meillä oli pikkupakkasesta huolimatta tehtävä. Saavuimme 60 km päässä olevaan Nijmegenin kaupunkiin, kun sielläkin oli Starbucks muki. Samalla tiirailimme tämänkin pikkukaupunkin näkymiä. Nijmegen on perustettu vuonna 1230 ja siellä asuu 160 000 asukasta eli melkein samankokoinen ja samanikäinen kuin Arnhem.

Nää on nyt niitä kaupunkimukeja, joita keräilen.
Nää on nyt niitä kaupunkimukeja, joita keräilen.

Matka jatkui kohti Belgiaa ja Antwerpeniä. Antwerpenin historia ulottuu jo ajanlaskun alkuun ja kaupunki on edelleen tunnettu timattikauppiaiden paikkana. Kävimme tiirailemassa kaupunkia ja ihastelin kaupungin rautatieasemaa. Oli kyllä komein mitä on vähän aikaan tullut vastaan.

Aita rakennustyömaan ympärillä.
Aita rakennustyömaan ympärillä.
Antwerpenin rautatieasema
Antwerpenin rautatieasema

Seuraavaksi pysähdyimme Gentiin. Alueella on asuttu jo pronssikaudella eli 3500 eaa ja kaupungin historia katsotaan alkaneen n. 500 luvulla. Gent oli hieno, vanha kaupunki. Parkkipaikkaa oli mahdoton saada ja ajaminen oli aika tuskaa, kun kapeat kadut oli melkein kaikki yksisuuntaisia. Täälläkin kaupungissa oli joulukarnevaali meneillään eli oli joulutoria ja tivolilaitteita ja erilaista syötävää ja juotavaa ja ihmisiä ihan älyttömästi.

IMG_3821
Gent

 

Näin käy, kun pysäköi taksiruutuun :)
Näin käy, kun pysäköi taksiruutuun 🙂
Kuva on vähän epätarkka, mutta niin oli tilannekin. Miten toi auto on saatu tuohon parkkiin?
Kuva on vähän epätarkka, mutta niin oli tilannekin. Miten toi auto on saatu tuohon parkkiin? Toki hyvä peruuttaja saa auton mihin vaan…

Gentin jälkeen ohitimmekin Lillen kaupungin Ranskan puolella. Ranskassa alkoivat tietullit. En ole ihan varma kuinka tietullit hinnoitellaan, mutta rahaa niihin saa uppoamaan. Maksoimme 8,70 euroa, 5,8 euroa ja 6,5 euroa matkalla Le Havreen.

Tietulliasema. Ekalta asemalta otetaan lippu ja seuraavalla maksetaan. Tää oli se maksuosapuoli.
Tietulliasema. Ekalta asemalta otetaan lippu ja seuraavalla maksetaan. Tää oli se maksuosapuoli.

Hotellimme Confort Hotel Urban City Le Havre on ihan ok. Hinta yöltä 55 euroa ei sisällä aamiaista. Aamiainen oli maksanut erikseen 12 euroa henkilöltä. Sillä saa aamulla kahvilasta jo aika paljon…

Hollannissa ja Belgiassa kaikki puhuivat englantia. Ranskassa juuri kukaan ei edes ymmärrä englantia. Hotellin respaneiti puhui auttavaa englantia, mutta kun onneksi ymmärrän ranskaa, niin selvisimme muodollisuuksista. Kaupungilla ostin maailmanpyörän vierestä crepen eli Suomessa ne on lähinnä muurinpohjalettuja. Sanoin myyjälle (n. 23-27 vuotias nainen) sormella osoittaen lettua: ’I want 1 of those and un cafe.’ Vastaus: ’Sorry! No understand english’. Aloitin alusta ja saimme kaupat tehtyä 🙂

Nyt unta kaaliin ja katsotaan mihin huomenna suolakerroksisen ja kuraisen Volvon matka vie.

Bonne nuit! niinkuin täälläpäin tavataan toivotella.

Anne ja Juhani

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s