3.1.2015 Päiväretki Barcelonaan… ja vähän autojännitystä.

Kun kerran täällä ollaan, niin pitäähän sitä Barcelonakin käydä taas katsastamassa. Aurinko paistoi taas ja lämpötila kipusi parhaimmillaan 15-18 asteeseen (riippuen siitä uskooko auton mittaria vai ulkona olevia vastaavia). Olemme olleet aikaisemmin (lue täältä alkaen edellinen Barcelonan vierailumme 3 päivää  https://annejajuhani.wordpress.com/2012/01/07/578/) Bacelonassa, joten suunnittelimme keskittyvämme muuhun kuin nähtävyyksiin.

Valitsimme tullittoman tien kohti Barcloonaan ja ihailimme maisemia ajaessamme kylien ja kaupunkien läpi. Tämä on selkeästi viininviljelyaluetta ja myös muutama isohko oliiviviljelmä nähtiin. Matka kesti odotetusti pidempään kuin maksullisella tiellä, koska pysähtelimme liikennevaloihin, köröttelimme hitaampien ajoneuvojen perässä ja noudatimme nopeusrajoituksia. Mutta sellaista se on, kun on lomalla.

Joku pieni kaupunki matkan varrella.
Joku pieni kaupunki matkan varrella.

Saavuimme Barceloonaan ja kohtasimme mielenkiintoisen tiekonseptin. Kadulla on 6 kaistaa, joista 4 sisimmäisintä toimivat tarvittaessa molempiin suuntiin. Eli kaistojen yläpuollella oli kaistavalot (samanlaiset kuin Suomessa tunneleissa), joissa ilmoitettiin vihreällä, että kaistaa saa ajaa ja punainen rasti, jos kaistaa ei saa käyttää. Nyt oli 3 kaistaa käytössä molempiin suuntiin, mutta esim. ruuhka-aikaan voidaan ottaa pari lisäkaistaa käyttöön, jolloin saadaan auton nopeammin liikkeelle. Nerokasta!

Kuva on epätarkka, mutta nuo punaiset nuolet osoittavat molempiin suuntiin.
Kuva on epätarkka, mutta nuo punaiset nuolet osoittavat molempiin suuntiin.

Olin katsonut netistä lankakaupan, jossa halusin vierailla, kun kerran täälläpäin oltiin. Vähän ennen parkkihallin löytymistä huomasimme, että jäähdyttäjän valo kojetaulussa palaa. Shaisse! Saimme auton parkkihalliin ja eikun konepellin alle tutkimaan vikaa. Kävi ilmi, että yksi jäähdyttäjän letkua paikallaan pitävä klemmari oli ruostunut poikki ja nesteet olivat lähteneet jonnekin. Onneksi lämmöt eivät nousseet. Tuli siis pieni muutos suunnitelmiin. Seuraavaksi kauppaan ostamaan ruuvari ja klemmari (tästä autosta on ’lainattu’ työkaluja vuosien kuluessa toisiin autoihin). Työkalut löytyivät eräästä kiinalaisen pitämästä kaupasta, jossa vaimo seurasi meitä koko asioinnin ajan kuin hai laivaa. Vierailimme ohimennessämme Merkat Santa Caterinassa, joka on tuoretavaraa myyvä tori.

Merkat
Merkat Santa Caterina

 

Tarjolla mm. vatsalaukkua.
Tarjolla mm. vatsalaukkua.
Munia. Kaikenlaisia munia. Ankanmunia, hanhenmunia, kananmunia, viiriäisenmunia,...
Munia. Kaikenlaisia munia. Ankanmunia, hanhenmunia, kananmunia, viiriäisenmunia,…

Seuraavaksi maailman muodin eräästä tärkeimmästä kaupungista (keskellä muotikauppoja) pitää löytää jäähdytinnestettä. Totesimme, että El Corte Ingles saattais olla paras vaihtoehto ainakin yrittää löytää jotain niinkin eksoottista. Ja olimme oikeassa! Kellaritasolla, parkkihallin päässä oli pieni autotarvikeosasto, josta saimme ostettua jäähdytinnestettä, joka oli tarkoitettu paikallisiin olosuhteisiin eli pakkasen kestävyys oli huimat -9 astetta.

IMG_4101

Tutkimme myymälän muutenkin, mutta kun täällä on tuo vuoden tärkein juhla tulossa, niin populaa oli ihan järjettömästi. Meinattiin saada hyperventilaatio siitä ihmismäärästä. Juhani lähti ulos 5 litran jäähdytinnestekanisterin kanssa ja mä jäin vielä ostamaan vettä ja tukkaväriä. Tukkaväristä puheenollen tuntuu vähän oudolta, että väri, jota minä käytän maksaa Suomessa n. 15 euroa ja täällä 6,75 – 7,15 euroa.

Kravattimuotia El Corte Inglesin malliin
Kravattimuotia El Corte Inglesin malliin

Sain ostokset tehtyä ja bongasin Juhanin mymälän ulkopuolella. Seurasimme sitten siinä pientä näytelmää nimeltään ’rosvo ja poliisi’. Tai ainakin laiton kauppias ja poliisi. Täälläpäin on noita syvimmästä Afrikasta tulleita laukkukauppiaita, joilla on sellainen nopea myymälä mukana. Myyntipöytänä toimii maassa oleva kangas, johon on aseteltu myytävät tuotteet ja kulmissa on kiinni narut. Jos poliisi on tulossa, niin kiskaistaan naruista ja myyntipöytä olkapäälle ja menoks! No nyt yksi myyjä oli ollut vähän hidas ja siviilipukuiset poliisit olivat saaneet hänet kiinni. Lopputulema oli se, että myytävänä olleet laukut vei poliisi (en tiiä tuleeko poliisien pikkujouluissa olemaan hyvät arpajaispalkinnot 😉 ) ja mies lähti tyhjin käsin kävelemään.. ilmeisesti hakemaan uutta satsia myytävää.

Myyjä harmaassa hupparissa selin meihin. Ympärillä poliiseja.
Myyjä harmaassa hupparissa selin meihin. Ympärillä poliiseja.

Lankakauppa, johon haikailin vierailua, oli siestalla klo 17.00 asti, joten oli Juhanin aika korjata autoa. Letku saatiin kiinni ja jäähdytinneste kaadettua. Onneksi punainen valo sammui eikä auto kuulostanut muutenkaan loukkaantuneelta.

IMG_4087

 

Matka jatkui kävellen lankakauppaan. All you knit is love -lankakauppa sijaitsee kapeiden katujen labyrintissa, joten autolla sinne ei ollut mitään asiaa. Hinnat kaupassa olivat suunnilleen samat kuin Suomessakin ja valokoima ei ollut mitenkään erityisen suuri, mutta kaupassa oli hyvin viehättävä tunnelma. Henkilökunta opetti erästä miestä kerimään vyyhteä koneellisesti ja omistajan koira makoili sohvalla seuraten hälinää. Vierailemisen arvoinen paikka kaikille asiasta kiinnostuneille.

Lankakaupan koira.
Lankakaupan koira.

IMG_4117

Palasimme autolle ja lähdimme ajelemaan kohti Salouta. Muuten ihan kiva, mutta se jäähdytinnesteen valo alkoi taas palamaan. Ja navigaattoriin suunnaksi lähin huoltoasema. Saimme ostettua lisää jäähdytinnestettä ja täytimme paisuntasäiliötä taas. Oli ilmeisesti jäänyt järjestelmään ilmakuplia. Ja matka jatkui. Kunnes muutaman kilometrin päässä valo syttyi taas. Ja taas täytettiin paisuntasäiliötä. Ja onneksi loppumatkan valo pysyi poissa. 🙂 Nyt täytyy vaan saada pohjoiseen mennessä tilalle vähän pakkasenkestävämpää ainetta. Joskohan Saksasta löytyis…

Jouluvalot oli joka kadulla erilaiset.
Jouluvalot oli joka kadulla erilaiset.

Teimme vielä ruuan ja nukahdimme kohtuullisen nopeasti. Oli kuitenkin vähän jännä päivä.

Barcelona on mielestäni oikein mukava paikka. Jos mietitte kaupunkiloman paikkaa, niin suosittelen Barcelonaa 🙂

Ai niin! Tämän meidän apartementoksen hinta kesällä (6 yötä) on 1026 euroa eli matkustamalla off season -aikaan säästää aika paljon rahaa.

Palaamme!

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s