4.1.2015 Salou ja Tarragona

Oltiin vähän katkinaisia edellisen illan jännien autoseikkailujen jälkeen ja nukuttiin pitkään. Vähän piti hoidella työhommiakin, joten aika kului koneella. Illalla päätettiin lähteä Tarragonaan ihmettelemään, jotta mikä kaupunki se on.

Jo muinaiset roomalaiset (mä olen aina halunnut sanoa tän! :D) pitivät Tarragonaa tärkeänä satamakaupunkina. Kaupunki on perustettu joskus 400 ennen ajanlaskun alkua. Nykyään kaupungissa asuu noin 135 000 asukasta ja jos lähialueet otetaan huomioon, niin asukkaita on 350 000. Kaupungissa on myös yliopisto. Kaupungin rannat ovat ensiluokkaiset. Ihan mukavalta paikalta vaikutti.

Käytiin parissa kauppassa, kun piti tuore leipä saada mukaan. Täälläpäin leipä tehdään niin vaaleasta jauhosta, että leipä ei enää seuraavana päivä ole pehmeätä vaan lähinnä pomminkestävää.

Mereneläviä säilykkeinä
Mereneläviä säilykkeinä
Astetta fiinimmät kuramatot :)
Astetta fiinimmät kuramatot 🙂

Lähestyminen paikallisiin kauppakeskuksiin on aina jännittävä tapahtuma. Ensinnäkin kiertoliittymät (kuten niitä Suomessa virallisesti nimitetään, mutta mä sanon liikenneympäröiksi niitä): liikenneympyrässä saattaa olla 2 tai 3 kaistaa, joista kahdelta uloimmalta pääsee sekä jatkamaan liikenneympyrässä että ajamaan ulos sieltä. Eli siis se ulointa kaistaa suoraan menevä jotenkin ei törmää siihen, joka tulee ympyrästä ulos sisemmältä kaistalta… Jotenkin se toimi, mutta jännää oli. Toisekseen espanjalaiset ovat keksineet ruuhkaisille teille kivoja rinnakkaiskaistoja. Eli saattaa olla, että jos haluat päästä Carrefouriin, sun pitää osata jo kilometriä ennen valita se päätiestä betoniaidalla erotettu kaista, jota pääsee kääntymään kaupan parkkikselle. Tuli tehtyä pari sightseeingia…

Viinivalikoimaa. On se kumma, että täällä missä alkoholia saa myydä ihan vapaasti melkein missä vaan, niin humalaisia ei oikeastaan näe kaduilla.
Viinivalikoimaa. On se kumma, että täällä missä alkoholia saa myydä ihan vapaasti melkein missä vaan, niin humalaisia ei oikeastaan näe kaduilla.

Palattiin takaisin majoitukseen ja röhnötettiin loppuilta.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s