7.1.2015 Perpignanista Grenobleen

Aamulla pohdittiin vaihtoehtoa, että lähdettäis ajelemaan kohti Grenoble välttäen tulliteitä, mutta ajoaika olisi muuttunut vajaasta 5 tunnista 9 tuntiin, joten mentiin moottoritietä ja maksettiin tullit.

Moottoritie on kuuma....
Moottoritie on kuuma….

Matkalla olisi ollut nähtävää kuten Avignon, mutta ollaan jo vierailtu siellä, niin ajettiin suoraan Grenobleen. Grenoblen historia ulottuu 2000 vuoden taakse, jolloin se on ollut gallialainen kylä. En tiedä asuivatko Asterix ja Obelix siellä ja vastustivatko kyläläiset Rooman valtakuntaa viimeiseen asti, mutta ajatusleikkinä ihan kiva. Nykyään Grenoblen kaupungissa asuu vajaat 160 000 asukasta ja ympäröivät lähialueet mukaanlukien asukkaita on vähän yli 660 000.

Käytiin etsimässä nettiä kesken ajon ja löydettiin tällainen kombo.  Toi GYM oli oikeastaan lapsille tarkoitettu hyvin varusteltu leikkihuone. Konetta ei saatu nettiin, vaikka sellainen olikin läsnä.
Käytiin etsimässä nettiä kesken ajon ja löydettiin tällainen kombo. Toi GYM oli oikeastaan lapsille tarkoitettu hyvin varusteltu leikkihuone. Konetta ei saatu nettiin, vaikka sellainen olikin läsnä.

Grenoblessa järjestettiin vuoden 1968 talviolympialaiset. Kisoissa oli kaikenkaikkiaan 8 lajia, joissa jaettiin yhteensä 35 kultamitalia. Osallistujia oli 1158 kpl 37 maasta. Kisoissa oli ekaa kertaa Olympialaisten historiassa käytössä dopingtestit ja sukupuolitestit. Norjalaiset voittivat eniten kultamitaleja.

Aurinko laskee vuorten taakse
Aurinko laskee vuorten taakse Grenoblessa.

 

Hotellimme
Hotellimme Residhome Grenoble Caserne de Bonne. Edessä oleva vesiallas oli jonkinlainen sudenkorentojen koti.

Löydettiin ilman kohtuutonta vaivaa huoneistohotellimme Residhome Grenoble Caserne de Bonne. Saatiin auto parkkiin viereisen ostarin parkkihalliin ja tutustuttiin huoneistoomme. Ekaks, kun meni sisään, niin huomas taupakanhajun. Kun tiedustelin respasta, että ovatko kaikki huoneenne tupakoiville, niin vähän vähättelevä vastaus oli: ’laki kieltää vain hotellihuoneissa tupakoinnin, mutta ei vuokrattavissa asunnoissa…’ ja olankohautus päälle. Huone itsessään oli niin korkea, että huone oli kaksikerroksinen. Alhaalla oli erilliset WC ja kylppäri. Tupakeittiö oli vähän niukasti varusteltu. Portaat ylös mennessä tuli täyskorkeaan makuuhuoneeseen, jossa oli tilaa ja toinen telkkari. Kämppä oli ihan kiva, mutta tupakanhaju, lievästi notkollaan oleva sänky, alakerran kylmyys ja tietty suunnittelun epäonnistuminen laskivat pinnoja. Epäonnistuneesta suunnittelusta esimerkkinä oli se, että takkeja varten ei ollut missään muualla naulakkoa tms. paitsi yläkerrassa sängyn vieressä oli kaappi henkareineen. Hinta oli 62,10 e/yö.

Hotellin aulassa oli tietsikalla tällainen näppäimistö. Ei muuten tullut kirjoittamisesta mitään....
Hotellin aulassa oli tietsikalla tällainen näppäimistö. Ei muuten tullut kirjoittamisesta mitään….

Lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Kaupungin arkkitehtuuri oli kohtuullinen vanhaa ja kaunista. Löysin aika monta lankakauppaa ihan sattumalta, mutta mukaan lähti vain yksi kerä. Hinnat olivat vähintään saman kuin Suomessakin.

IMG_4331

Jotain täällä myytiin...
Jotain täällä myytiin…
Suomalaisen parkkipirkon hartain toive: suojatielle pysäköity auto :D
Suomalaisen parkkipirkon hartain toive: suojatielle pysäköity auto 😀

Käytiin hakemassa kiinalaista ruokaa, kun kaupassa ei ollut muita eineksiä kuin pitsaa. Ja meidän keittiössä ei ollut uunia ja pitsasta ei oikein hyvää saa mikrossa. Keittiössä oli muuten vain yksi kattila ja se oli kooltaan noin 4 litrainen.

Kuulimme matkalla Pariisin terrori-iskusta Charlie Hedbon -lehteä vastaan. Uutislähetykset tietenkin käsittelivät tapahtumaa aika intensiivisesti. Myös illan mielenilmauksesta, johon osallistui myös muslimeja, kerrottiin paljon.

Huomenna jatketaan.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s