12.1.2015 Hampurista Göteborgiin

Herätys oli aikainen, koska halusimme käydä parissa kaupassa katsomassa juttuja ennenkuin laivamme Rostockista Trelleborgin lähtisi kello 15.30. Keli oli sateinen ja lämpötila oli muutaman asteen plussan puolella.

Täällä ei ihan samalla tavalla holhota kansalaisia tuon alkoholin kanssa, joten pienet sille! ;)
Täällä ei ihan samalla tavalla holhota kansalaisia tuon alkoholin kanssa, joten pienet sille! 😉

Saavuimme Lübeckin Citti-Marktiin ja totesimme, että kaupasta on muodostunut oikea kauppakeskus sitten viime näkemän. Myymälöitä oli tullut lisää ja lisää oli rakenteilla. Paikasta oli tulossa oikea Citti Park. Citty-Markt on muuten myymälänä ihan järkyn suuri. Kokoluokka on pari normi suomalaista Prismaa tai Citymarkettia. Tunnin lenkki kävi hyötyliikunnasta. Tarjolla on kaikenlaista elintarviketta ja juotavaa. Hinnat on euroina.

Tankkaustauko ennen kuin matka jatkuu
Tankkaustauko ennen kuin matka jatkuu

Tankkasimme ennen Ruotsiin menoa ja otimme suunnaksi Rostockin Border Shopin. Puttgartenissa Border Shop on laiva, jossa on varsinkin juotavaa myynnissä niiin paljon. Rostockissa sama myymälä on pikkaisen vaatimattomampi, mutta ihan tarpeeksi sielläkin on tavaraa.

IMG_4517

Border Shop Lübeck
Border Shop Lübeck

Kiertelimme myymälää ja jotain pientä tarttui mukaan. Jouluolutta sai lavallisen vajaaseen 5 euroon ja laatikkoviiniä sai esim. 10,73 euroa/laatikko. Lisäksi myynnissä oli kaikenlaisia paikallisia erikoisuuksia, kuten Gajol -kurkkupastillien pohjalta tehtyä juotavaa. Saksalaisilla on tapana sotkea kaikenlaisia juotavia keskenään, kuten vaikkapa kokista ja olutta, olutta ja spritea, olutta ja energiajuomaa,… Näitä sit pullotetaan ja myydään.

Ei maistettu...
Ei maistettu…

Ajelimme satamaan ja pienen odottelun jälkeen pääsimme laivaan. Laiva siis menee Saksasta suoraan Ruotsiin käymättä Tanskan kautta. Hintaa matkalle tuli 60 euroa eli ihan ok diili. Nyt jäi monen tunnin ajo Tanskan läpi kokonaan väliin ja ei tarvinnut myöskään maksaa siltamaksuja tai lauttaa Tanskan ja Ruotsin välillä (kuulimme myöhemmin, että Tanskan ja Ruotsin välinen silta oli kovan tuulen vuoksi suljettuna ko. iltana). Laivalla oli ihan kohtuullinen netti ja otimme tietsikat mukaan, joten saimme ajan kulumaan. Matkustajia ei ollut kovinkaan paljon. Kansipaikkaosaston (n. 200 tuolia) valtasi bulgarialaiset romanit levittäytyen koko alueelle ja lattioille, vaikkei heitä ollutkaan kuin ehkä 20 kpl.

Henkilöautoja oli laivalla muutama kymmen ...ja niin oli rekkojakin.
Henkilöautoja oli laivalla muutama kymmen …ja niin oli rekkojakin.
Koirille oli laivassa oma lounge! Lattialla oli vesikuppeja sekä koirien sänkylä oli pöydillä ja lattialla :D
Koirille oli laivassa oma lounge! Lattialla oli vesikuppeja ja koirien sänkyjä 😀
Ei tarvinnut rajata kuvasta pois ketään. Ravintolassa oli meidän lisäksi rekkakuskeja muutamassa pöydässä.
Ei tarvinnut rajata kuvasta pois ketään. Ravintolassa oli meidän lisäksi rekkakuskeja muutamassa pöydässä.

Saavuimme Trelleborgiin ja ajelimme Helsinborgiin kohti hotelliamme City Hotell Helsingborgia. Oli ihan mielenkiintoinen hotelli sinänsä, että huoneet sijaitsevat tavallisen kerrostalon alakerrassa. Ihan ok hintaansa nähden eli 79 e/yö.

Ja nukkumaan…

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s