22.12.2015 Pärnusta Riikaan, Latviaan

Aamulla oli vapaaherätyksen taktiikka ylösnousun kanssa. Aamiaisen jälkeen tutustuimme vähän paikkaan, johon olimme yön pimeydessä tulleet. Olin jo aamusta herännyt traktorin moottorin putputukseen, mutta kun työnsin pään ulos autosta, huomasin, että putputus kuuluikin jokea pitkin menevälle veneelle.

IMG_7472

Vaihdoin muutaman sanan paikan toisen seurueen kanssa, kun kieliongelmaakaan ei ollut – härmäläisiä olivat.

 

Konse
Konse ja toinen paikalla majoittunut seurue.

IMG_0632

Viron ja Latvian välinen raja. Eipä ketään kiinnostanut meidän liikkumisemme. Tosin Latvian puolen rakennuksien ikkunat oli peitetty kovalevyillä, joten eipä niitä tainneet kiinnostaa muidenkaan menot. Viron puoella kaikki rekat oli pysäytetty jonoon.
Viron ja Latvian välinen raja. Eipä ketään kiinnostanut meidän liikkumisemme. Tosin Latvian puolen rakennuksien ikkunat oli peitetty kovalevyillä, joten eipä niitä tainneet kiinnostaa muidenkaan menot. Viron puoella kaikki rekat oli pysäytetty jonoon.

Halusimme mennä Riikan kaupungin kautta hoitaaksemme vähän työasioita ja meille tarjottiinkin yhteistyökumppanin toimistossa oikein hyvät kahvit. Tuliaisiksi veimme suomalaista suklaata ja se sai aikaan leveän hymyn saajapuolella.

Riigalainen versio Beatlesin kuuluisasta levynkannesta :D
Riigalainen versio Beatlesin kuuluisasta levynkannesta 😀

Tapaamisen jälkeen otimme mukaan välipalaksi paikallisruokaa Hesburgerista 🙂

Oli Hesellä piparia tarjolla :D
Oli Hesellä piparia tarjolla 😀

Tutkimme karttaa ja nettiä ja paikkoja, joita halusimme matkalla nähdä ja totesimme, että ei kannata tänään enää ajaa Riikasta eteenpäin. Seuraava avoinna oleva campingalue olisi sijoittunut siten, että joutuisimme ajamaan sieltä takaisinpäin tunnin verran, joten päätimme jäädä Riikaan. Löysimme Riga Citycampingin vain huomataksemme, että se ei olekaan auki. Pysähdyimme alueen edustalle meille viittovan nuoren vartijamiehen luokse. Hän kertoi, että voimme toki jäädä alueelle yöksi 10 euron hintaan ja sähköäkin saadaan, mutta vessat ja suihkut eivät ole käytössä. Luulen tosin, että maksamamme kymppi meni vartijan omaan taskuun, mutta pääasia, että saamme yöpyä turvallisesti.

Palaamme huomenna 🙂

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s