29.12.2015 Grazista Splitiin

Lähdimme kylmässä kelissä jatkamaan matkaa kohti Kroatiaa. Ostimme matkalta moottoritien huoltoasemalta Sloveniaan tarvittavan vignetten (15 euroa). Vignette tarvitaan myös muuten Tsekkeihin ja Itävaltaan (ostimme molemmat silloin kun saavuimme Tsekkeihin) eli meillä alkaa olla tarravalikoimaa tuulilasissa. Kroatiassa ei vignetteä ole, vaan siellä maksetaan tietulleja. Kallein maksamamma tietulli oli n. 37 euroa(n200km moottoritietä).

IMG_8006

Slovenian ja Kroatian välisellä rajalla oli levitettynä Natolankaa...
Slovenian ja Kroatian välisellä rajalla oli levitettynä Natolankaa…

Pysähdyimme matkalla Roses Outlet Centerissä Zagrebin ulkopuolella, kun sattui olemaan kahviaika ja sopivasti sitä tienvieressä mainostivat.  Käytiin kahvilla ja jäkytys oli melkoinen, kun huomattiin, että Kroatiassa saa vielä polttaa tupakkaa sisällä ravintolassa ja kahvilassa. Selvisimme kuitenkin hengissä 😉

Roses Outlet Center
Roses Outlet Center

Meillä oli vaihtoehtoina joko jäädä Zagrebin lähelle yöksi tai ajaa Splitiin asti. Näimme yhden campingalueista moottoritien varrella ja päätimme ajaa vähän pidemmälle eli suoraan Splitiin.

Kroatian nimi kroatiankielellä on Hrvatska. Kroatiassa on n. 4,3 miljoonaa asukasta. Sillä 1800 km rantaviivaa ja turismi on merkittävä elinkeino. Kroatian historiaan kuuluu itsenäistyminen vuonna 1918, kuuluminen Jugoslaviaan ja uudelleen itsenäistyminen 25.6.1991. Uudelleen itsenäistymisestä seurasi Kroatian sota, jota selvittelemään tarvittiin YK:n apua. Nykyään Kroatia kuuluu Natoon. Kroatian valuutta on kuna, joka jakautuu 100 lipaan.

IMG_8043
Auringonlaskua kelpasi ihastella…
Tienposket oli kuurassa, kun mentiin.
Tienposket oli kuurassa, kun mentiin.
Split
Split

Saavuimme illansuussa Splitiin ja etsimme paikan numero 100 Camping Stobrec – Splitissä. Ai miksi numero 100? Siksi, kun siitä oli hyvä naköala ja siihen oli helppo ajaa 😀

Palaamme

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s