30.12.2015 Split, Kroatia

Aamusta kävimme ilmoittautumassa respaan ja maksoimme samalla kertaa majoituksen neljäksi yöksi. Yksi yö maksoi tälleen talviaikaan n. 25 euroa.

Maisemat kohillaan :)
Maisemat kohillaan 🙂

Split on kesäaikaa kuuma rantalomakohde, mutta näin talviaikaan yöllä on pakkasta (tai ihan just yli 0) ja päivällä lämpöä on 10 asteen molemmilla puolilla. Nyt kun aurinko paistoi ja oli ihan kohtuullinen keli, niin päätimme lähteä käymään vähän kylillä. Ajelimme campingalueelta Splitin kaupunkiin (jossa on vajaat 250 000 asukasta). Splitin kaupunki on muuten ollut olemassa jo ajanlaskun alussa eli ihan uusi kaupunki ei ole kyseessä. Ajelimme ristiin rastiin, mutta asuntoauton parkkeeraus on pienissä kaupungeissa ihan mahdoton tehtävä, joten päätimme suunnata havaitsemaamme outlet centeriä kohti.

Split
Split

Kiipesimme samaa vuorenrinnettä ylös, mitä edellisenä iltana tulimme alas. Löysimme outlet alueen vain todetaksemme sen olevan aika pieni. Kävimme katsomassa kaupat, mutta ainoastaan Calzedoniasta löysin muutamat hyvät sukat vähän yli euron kappalehintaan, siis pari.

Split tuolla alhaalla
Split tuolla alhaalla

Lähdimme takaisin kohti Splitiä tarkoituksenamme mennä Mall of Splitiin, mutta koko kauppakeskusta ei oltu vielä avattu. Kävimme kyllä ovella asti, kun kerran joka paikassa mainostettiin, että tule uuteen kauppakeskukseen (joka siis avataan vasta 3 kuukauden päästä).

Päädyimme seuraavaksi Konzumiin, joka on ruokakauppa. Täytimme ruokavarastojamme ja tutkailimme paikallisia erikoisuuksia.

Tomaattimix
Tomaattimix
Ei ihan niin tasaisia kurkkuja kuin meillä ;)
Ei ihan niin tasaisia kurkkuja kuin meillä 😉

 

Campingalueella on myös mökkejä
Campingalueella on myös mökkejä
Suihkut ja vessat ovat tässä talossa.
Suihkut ja vessat ovat tässä talossa.

Ruuan jälkeen kuuntelimme kiihtyvällä tahdilla paukkuvia uudenvuodenpaukkuja.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s