4.1.2016 Venetsia

Totesimme aamulla, että Italian telkkari on maanantaiaamuisin täynnä ostoskanavia. Poikkeuksen teki selvä suomenkielinen teksti, jota yhtäkkiä alkoi jollain kanavalla vyöryä ruudun täydeltä. Kyseessä oli suomalainen elokuva Jadesoturi. Tuntui vähän oudolta kuunnella tunnettujen suomalaisten puhe italian kielellä 🙂

Tommi Eronen Jadesoturissa.
Tommi Eronen Jadesoturissa.

Tykästyimme Venetsiaan edellisellä reissullamme ja päätimme käydä siellä uudestaan. Venezia Camping Villagen respasta ostimme bussiliput, joilla Venetsiaan pääsee. Bussi puolestaan lähtee 300 metrin päästä ja niitä kulkee 15 minuutin välein.

Meillä kävi tuuri, sillä bussi numero 5 odotti meitä pysäkillä, kun saavuimme sinne. Eikä sadekaan enää kiusannut.

Ajomatka Venetsiaan kesti 10 minuuttia. Venetsian alueellahan ei ole autoja ollenkaan, vaan siellä pitää kävellä. Vesitaxeja löytyy ja vesibusseja, joilla pääseen liikkumaan kanaaleja pitkin reittien mukaisesti.

Vesitaksi, Venetsia
Vesitaksi, Venetsia

Kuten jo aikaisemmin olen kirjoittanut, niin Venetsia on mielenkiintoinen paikka. Siellä käveleminen on mukavaa. Näkyväisyys kaduilla on maximissaan 50-70 metriä eli et ehdi kyllästyä maisemaan, kun uudessa kadunkulmassa pitä arpoa uusi suunta mihin haluat mennä. Venetsiassa on itseasiassa olemassa pääreitti kaupungin läpi ja sen varrella on kauppoja tosi paljon, mutta voit vapaasti valita myös vähemmän vilkkaan reitin jonnekin. Välillä tosi tulee umpikuja vastaan, mutta u-käännöksellä siitäkin selviää.

Kakkia katuja ei voi kutsua leveiksi :D
Kaikkia katuja ei voi kutsua leveiksi 😀

Pääväylien varrella on tarjolla paljon käsityöläisten tuotteita. Kannattaa tosin tarkistaa, että nahkalaukussa tai ’Muranon lasissa’ ei lue Made in China.

Muranon lasia
Muranon lasia
Parkkipaikka veneelle.
Parkkipaikka veneelle.
Kävimme ilmeisesti Venetsian ainoassa lankakaupassa Lellobellassa. Myytävänä on alpakkaa ja muita hienoja lankoja. Sukkalankoja rajoitetusti.
Kävimme ilmeisesti Venetsian ainoassa lankakaupassa Lellobellassa. Myytävänä on alpakkaa ja muita hienoja lankoja. Sukkalankoja rajoitetusti.
Naamioita oli myynnissä kaikenlaisia
Naamioita oli myynnissä kaikenlaisia
Rialton silta oli edelleen korjattavana, kuten myös edellisellä kerralla.
Rialton silta oli edelleen korjattavana, kuten myös edellisellä kerralla.
Poikettiin erääseen pieneen kauppaan ostamaan leipä ennen poistumistamme Venetsiasta. Kauppa oli kooltaan vähän normi R-Kioskia suurempi, mutta juustotiskissä oli volyymia.
Poikettiin erääseen pieneen kauppaan ostamaan leipä ennen poistumistamme Venetsiasta. Kauppa oli kooltaan vähän normi R-Kioskia suurempi, mutta juustotiskissä oli volyymia.

Poistuimme Venetsiasta laitettuamme muutaman postikortin postiin. Tarkkailin ambulanssin toimintaa Venetsiassa eräällä sillalla. Potilas oli tuotu jostainpäin  sokkeloista Venetsiaa veneellä linja-autoaseman lähellä olevalle asemalle, josta potilas siirrettiin ambulanssin kyytiin.

Ambulanssi oli juuri peruuttamassa kopille noutamaan asiakasta. Tuossa veneessä oli siniset vilkkuvalot, mutta eivät kuvaan sattuneet.
Ambulanssi oli juuri peruuttamassa kopille noutamaan asiakasta. Tuossa kellertävässä veneessä oli siniset vilkkuvalot, mutta eivät kuvaan sattuneet.

Meillä kävi taas tuuri, sillä bussi odotti meitä linja-autoasemalla valmiina lähtöön. Kun pääsimme takaisin campingalueelle, päätimme mennä lämmittelemään minikylpylään. Siellä oli jopa sauna. Tosin sauna oli infrapunasauna, joka lämpisi 50 asteiseksi. Ulkopuolella ohjeissa oli kerrottu, että saunaan on mentävä suihkun kautta, alle 18 vuotiaat eivät saa mennä saunaan ollenkaan, saunassa saa olla vain 20 minuuttia kerrallaan ja saunan jälkeen on ehdottomasti mentävä kylmään suihkuun. Ei sit menty kylmään suihkuun… Mutta kyllähän se lämmitti kylmiä kävelijöitä. Päivän lämpötila oli kuitenkin koko ajan pysytellyt 3-7 asteen kieppeillä ja meren äärellä viima oli aika kova.

Huomenna matka jatkuu eteenpäin pohjoiseen.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s