7.1.2016 Ötztalista, Itävallasta Bad Urachiin, Saksaan

Jos nimi Ötztal tuntuu tutulta, niin se saattaa johtua siitä, että v. 1991 saksalainen pariskunta löysi Itävallan ja Italian rajalta osittain sulaneen ja muumioituneen ihmisruumiin. Ruumista luultiin tuoreeksi vuorikiipeilijäksi ja se irroitettiin jäästä ja lumesta ilman sen suurempia huolellisuuksia. Ruumis toimitettiin Innsbruckiin, jossa sen todettiin olevan noin 5300 vuotta vanha nuodelta 3300 ennen ajanlaskun alkua. Koska muumioitunut mies löydettiin Ötztalin vuoristoalueelta, sille annettiin nimi Ötzi. Itseasiassa Itävallan ja Italian välille syntyi kiista siitä, että kumman maan puolelta Ötzi löytyi, mutta tarkkojen mittausten jälkeen Ötzin löytöpaikan todettiin olevan 92,56 metriä Italian puolella.

Ötztal
Ötztal

Muumioitunutta miestä on tutkittu paljon. Ötzin todettiin sairastavan valtimoiden kovettumatautia ja Ötzi oli myös laktoosi-intolerantikko. Ja veriryhmä oli O. Ötzin perimää on löydetty etenkin Italian Sardiniasta ja Korsikalta. Itseasiassa Ötzin perimää kantavia, elossa olevia miehiä on löydetty 19 kpl. Ja erittäin mielenkiintoinen asia on se, että Ötziltä on löydetty 51 tatuointia, jotka sijaitsevat samoissa paikoissa kuin nykyäänkin reumapotilaiden akupunktiohoidossa käytettävät akupunktiopisteet.

Ötzin kuollinsyystä on vielä epävarmuutta. Todennäköisesti hän kuoli nuoleen, joka ammuttiin selkään lähelle vasenta keuhkoa. Oli miten oli, todella mielenkiintoinen tapaus tämä muumio. Ötziä säilytetään Italiassa Bolzanon kaupungissa museossa.

Tämän tietopläjäyksen jälkeen kerrottakoon, että läksimme liikkeelle kohti Saksaa. Jätimme taakse vuoristomaisemat ja laskettelimme alamäkeä kohti laakson alkupäätä.

Au
Au
Kaunista tirolilaismaisemaa
Kaunista tirolilaismaisemaa

Poikkesimme matkalla campingtarvikkeita myyvässä Berger -myymälässä (omistaja Fritz Berger). Eipä siellä mitään kauhean ihmeellistä ollut, mutta sijoitimme uuteen vedenkeittopannuun, kun entisestä oli kahva poikki. Ostimme myös yhden uuden kankaisen lokerikkotasku systeemin vessan seinälle.

Oppaita löytyy kaikenlaisia ja kaikenlaisiin tarpeisiin... :D
Oppaita löytyy kaikenlaisia ja kaikenlaisiin tarpeisiin… 😀
On se hieno! :D Tämäkin pannu viheltää, mutta ei niin kovaa kuin entinen
On se hieno! 😀 Tämäkin pannu viheltää, mutta ei niin kovaa kuin entinen

Matka jatkui räntäsateessa kohti Bad Urachia, jossa tiesimme olevan stellplatzin eli matkaparkin. Matkaparkki sijaitsee lähellä Bad Urachin thermo spata. Homma toimii siten, että maksat ensin yöpymisen automaattiin (8 euroa) ja kuitin kanssa menet kylpylän respaan, josta annetaan avain sähkökaappiin. Ja aamulla avain palautetaan samaan paikkaan. Huono puoli näissä matkaparkeissa on se, että yleensä niissä ei ole nettiä.

Ja räntä lentää...
Ja räntä lentää…

Pysähdyimme taukojumpalle erääseen kauppakeskukseen matkan varrella. Tosi ärsyttävää huomata, että mun käyttämä hiusväri, joka Suomessa maksaa 11-15 euroa, maksaa Kauflandissa 3,75 e. No mä otin muutama purkin varastoon 🙂 Hajusteetonta hiustenhoitoainetta ei ole vielä löytynyt, joten aamuisin peilistä katsoo Röllipeikko pystyine hiuksineen. Elämä on….

Mutta huomenna on taas päivä uusi.

Anne ja Juhani

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s