10.1.2016 Sinzigistä Esseniin… ja vähän työhommia.

Olimme pysytelleet tällä Saksan alueella siitä syystä, että meillä oli ammatillinen tapahtuma Bochumissa. Otimme siis suunnaksi Essenissä sijaitsevan Knaus Campingparksin. Campingalue sijaitsi juna-aseman läheisyydessä ja päätimmekin jättää auton parkkiin alueelle ja käyttää julkisia siirtyäksemme 25 km päässä sijaitsevaan Bochumin kaupunkiin.

Silmänruokaa...
Silmänruokaa…
Tuumaustauko Aldin pihalla.
Tuumaustauko Aldin pihalla.
Saatiin auto parkkiiin ja saimme muistutuksen Ruhrinalueen alkuperäisestä elinkeinosta eli kaivosteollisuudesta.
Saatiin auto parkkiiin ja saimme muistutuksen Ruhrinalueen alkuperäisestä elinkeinosta eli kaivosteollisuudesta.

Campingalueen hoitaja toi meille tulostamansa aikataulun junista. Meidän oli ekaks mentävä Essen-Werdenistä Essen Hbfiin (Hauptbahnhof=päärautatieasema) ja siellä vaihdettava junaan, joka menee Bochum Hbfiin.

Ostimme liput Essen-Werdenistä perille asti. Hinta oli kohtuullinen 5,70 e/kpl. Matka kesti noin 45 minuuttia ja kaikki meni niinkuin Saksassa yleensä menee eli sujuvasti.

Automaatista tulostettu lippu
Automaatista tulostettu lippu
Junassa
Junassa

Muutama sana Bochumista. Kaupunki on ollut olemassa jo 1300-luvulla, mutta vasta 1800-luvulla kaupunki alkoi kasvaa hiilikaivostoiminnan myötä. Terästeollisuus on ollut alueella tärkeä työllistäjä. Bochumissa valmistetaan nykyään mm. General Motorsin tehtailla Opel Astraa. Bochumissa oli myös Nokian tehdas, jossa valmistettiin aluksi televisioita ja myöhemmin kännyköitä. Nokian tehdas suljettiin vuonna 2008 ja tuotanto siirrettiin Romaniaan. Bochumissa on tällä hetkellä n. 360 000 asukasta.

Meille järjestettiin kävelysightseeing Bochumin vanhassa kaupungissa. Kierros oli sikäli erikoinen, että Bochumin vanhakaupunki käsittää nykyään ainoastaan yhden talon, joka selvisi toisen maailmansodan aikaisista pommituksista. Eli loput vanhasta kaupungista oli vähän uudempaa kaupunkia.

'Koko yö nyt ollaan vaan ja hengaillaan, kun junaa odotetaan...'
’Koko yö nyt ollaan vaan ja hengaillaan, kun junaa odotetaan…’

Illalla saavuimme takaisin campingalueelle käänteisessä järjestyksessä ja kaikki sujui taas hyvin. Väsyneenä, mutta tyytyväisinä menimme yöpuulle.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s