12.1.2016 Saksasta Jönköpingiin Ruotsiin

Lähdimme etsimään paikallista Kauflandia. Olemme monesti käyneet Cittimarktissa, mutta nopea hintavertailu osoitti, että Cittimarkt on nostanut hintojaan ja Kaufland oli monessa asiassa edullisempi kauppa. Kauflandeja on muutamaa kokoa, mutta yleisimmin ne ovat jossain K-Supermarketin ja K-Citymarketin välimaastossa. Kaufland kuuluu samaan konserniiin kuin Lidl. Erikoisuutena voidaan mainita, että Kaufland omistaa aina kauppansa alla olevan maan eli ei mikään tyhjätaskuinen kauppaketju.

Matkaparkki amulla
Matkaparkki amulla. Vettä satoi. Matkaparkki sijaitsi monitoimitalon pihalla.

Täytimme hieman erikoisoluiden varastoa. Siideriä on muuten melko turha etsiä saksalaisista kaupoista. Tai edes ravintoloista. Joskus satunnaisesti löytää siideriä, mutta Saksa on oluenjuojien maa.

Silta sateessa.
Silta sateessa.

Jatkoimme kohti Puttgarttenin Border Shopia. Tämä Border Shop on laiva, joka on ilmeisesti pysyvästi ankkuroitu rantaan sataman viereen. Hinnat verrattuna esim. Kauflandeihin ovat joskus paremmat ja joskus huonommat. Nyt löysimme taas jouluolutta hintaan 4,02 euroa/lava. Jouluolut on pikkaisen tummempaa kuin tavallinen olut. Ja siideriä oli tarjolla 12 euroa/lava.

Border Shopin viskiosasto oli vaikuttava. Oikealla massaviskien puoli.
Border Shopin viskiosasto oli vaikuttava. Oikealla alkoi massaviskien puoli. Löysimme hyllystä myös tanskalaista viskiä (artikkelikuvassa).
Kaikkea tarjolla
Kaikkea tarjolla

Kannattaa muuten hankkia SMILE -kortti, jos matkustaa Scandiclines laivoilla tai käy Border Shopissa. Sillä saa ihan kivoja alennuksia. Kortti on ilmainen.

Menimme laivaan ja ajattelimme ottaa kahvit ja välipalaa puolen tunnin matkan aikana. Kahvi maksoi 3,99 e/kuppi, joten päätimme jättää väliin. Välipalan otimme, mutta eipä olleet halpoja nekään.

Meidät ohjattiin jonoon 6. Ja siihen me menimme.
Meidät ohjattiin jonoon 6. Ja siihen me menimme.

Saavuimme Tanskaan ja ajoimme seuraavalle lautalle Helsingöristä Helsingborgiin. Tanskan puolella pysähdyimme kuitenkin kauppakeskuksessa katsomaassa olisiko tarjolla hajusteetonta hiustenhoitainetta ja siellä oli. 😀

Saavuimme Tanskaan
Saavuimme Tanskaan. Kuva laivasta poistuttaessa ajoluiskalta.
Uusi tuttavuus tämä hajusteeton merkki.
Uusi tuttavuus tämä hajusteeton merkki.
Kanelinäkkäriä! Niin hyvää :D
Kanelinäkkäriä! Niin hyvää 😀

Lautta Tanskasta Ruotsiin on edelleen edukkaampi kuin silta. Silta on myös aina silloin tällöin tähän vuodenaikaan ollut sulki kovan tuulen takia.

Vieressä Itellan auto (Ruotsin kilvissä). Melkein ollaan Ruotsissa. Ja melkeinhän on metri rannasta :D
Vieressä Itellan auto (Ruotsin kilvissä). Melkein ollaan Ruotsissa. Ja melkeinhän on metri rannasta 😀

Meillä oli edessä vielä muutaman tunnin ajo Jönköpingiin. Olimme soittaneet aikaisemmin Villa Björkhageniin varmistuaksemme, että pääsemme alueelle sisään ja saamme sähköä. Vastaus oli, että respa on sulki klo 21.00 jälkeen, mutta ajakaa sisään ja ilmoittautukaan aamulla. Näin teimme.

Matkalla oli räntäsadetta ja luntakin tuli, mutta ei mitenkään ihmeellisen liukasta ollut. Yksi onnettomuuspaikka nähtiin. Rekka oli jotenkin onnistunut saamaan itsensä keskialueelle nurin. Emme päässeet selvyyteen, että oliko osallisena 2 autoa vai vain yksi.

Kuvan valkoinen neliö on navi.
Kuvan valkoinen neliö on navi.

Huomenna laivaan ja kotiin.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s