9.1.2016 Hembachista Sinzigiin (tai jotain sen suuntaista se seutu oli)

Aamiaisen ja suihkun jälkeen jätimme Hembachin loistavan netin taaksemme ja lähdimme matkaan.

Joulukuusien keräyspartio liikkeellä.
Joulukuusien keräyspartio liikkeellä.

Otimme seuraavaksi suunnan kohti Schloss Stolzenfelsia, Koblenzissa. Alunperin paikalla on ollut linna jo 1200-luvulla, mutta se raunioitui. Alue annettiin lahjaksi Preussin kruunuprinssi Fredrick Williamille, joka rakennutti paikalle palatsin. Nykyään palatsi on Unescon maailmanperintökohdelistalla.

Hetkeä aikaisemmin aurinko paistoi, mutta sitten harmaus iski.
Hetkeä aikaisemmin aurinko paistoi, mutta sitten harmaus iski.

Linnan parkkipaikat sijaitsivat kaikki parkkitalossa, joten meidän oli etsittävä parkkitila muualta. Löysimmekin hyvän parkkiksen nurkan takaa jonkun ravintolan pihalta. Kiipesimme melkein pystysuoraa mäkeä ylös linnalle. Kuntoilu kuitenkin kannatti, koska linna oli ihan mukava kohde.

Reiniä pitkin kulkee edelleen paljon proomuja. Laskimme, että yhteen proomuun mahtuu n. 60-70 konttia kontin koosta riippuen. Se on aika monta rekkaa vähemmän maantiellä, vaikka vähän hitaammin kulkeekin.
Reiniä pitkin kulkee edelleen paljon proomuja. Laskimme, että yhteen proomuun mahtuu n. 60-70 konttia kontin koosta riippuen. Se on aika monta rekkaa vähemmän maantiellä, vaikka vähän hitaammin kulkeekin.

Ostimme kohtuuhintaiset liput opastetulle kierrokselle (4 e). Tosin opas puhui kierroksen ajan vain saksaa, mutta ojensi meille englanniksi kirjoitetun tiivistelmän kierroksen pysähdyspaikoista. Sisätiloissa ei saanut kuvata, joten ne kuvat puuttuvat.

Linnan siäpiha
Linnan sisäpiha
Sisäpihalta pääsi puutarhaan, joka tähän aikaan vuodesta ei tietenkään ollut parhaimmillaan, mutta kauniisti oli suunniteltu.
Sisäpihalta pääsi puutarhaan, joka tähän aikaan vuodesta ei tietenkään ollut parhaimmillaan, mutta kauniisti oli suunniteltu. Puutarha jatkui oikealle talon seinustaa pitkin.
Tottakai linnassa pitää vähän torneja olla.
Tottakai linnassa pitää vähän torneja olla.
Sain luvan otta kuvan näistä tossuita mitä puulattioilla piti käyttää linnan sisätiloissa. Kokoja oli valittavana noin 2 kappaletta eli 46 ja kuvassa olevat 48. Siellä me sitten ryhmän seassa hiihdettiin ympäriinsä. Tuli lattiat kiillotettua :D
Sain luvan otta kuvan näistä tossuita mitä puulattioilla piti käyttää linnan sisätiloissa. Kokoja oli valittavana noin 2 kappaletta eli 46 ja kuvassa olevat 48. Siellä me sitten ryhmän seassa hiihdettiin ympäriinsä. Tuli lattiat kiillotettua 😀

Linnan sisätiloja ei juurikaan lämmitetty joitakin yksittäisiä kohtia lukuunottamatta. Tämä mm. siksi, että liika lämpö saattaa haurastuttaa tekstiilit ja huonekalut näissä kosteissa oloissa. Tosin tällaisen ison talon kiviseinien pitäminen lämpinä myös maksaisi omaisuuksia ja saksalaiset ovat tarkanmarkan ihmisiä. Onneksi meillä oli nuo huopatossut, niin eivät jalat jäätyneet.

Linnasta oli vaikeaa saada hyvää yleiskuvaa, mutta tästä saa vähä käsitystä.
Linnasta oli vaikeaa saada hyvää yleiskuvaa, mutta tästä saa vähä käsitystä.

Matka jatkui Sinzigiin ja siellä sijaitsevaan Stellplatziin eli matkaparkkiin. Hintaa yöpymiselle tuli 5 euroa ja sähkön sai tolpasta 50 centin kolikoilla kulutuksen mukaan. Emme oikein tienneet paljonko rahaa masiinaan pitäisi laittaa, joten laitoimme 2,5 euroa ja se riitti loistavasti aamuun ja krediittejä jäi vielä tolppaan, kun lähdimme. Alussahan sähköä kului enemmän, kun laitteita oli käytössä, mutta yöllä ei sähköä niin paljon kulunut. Paikka oli urheilukenttien välissä sijaitseva hiekkakenttä, jossa oli jo muutama matkailija ennen meitä. Vessat olisivat olleet käytössä tien toisella puolella olevan tennishallin yhteydessä.

Aamulla otettu kuva Stellpaltzista
Aamulla otettu kuva Stellpaltzista. Ja tästä tuli näköjään melkein selfie, kun oma varjo on päässyt kuvaan mukaan 🙂 Heräsimme muuten aamulla aivan järkyttävän kovaan vesisateeseen. Normaalisti sateen kuulee auton kattoa vasten pisaroiden tippumisena, mutta aamulla tuntui kuin olisimme saaneet vettä auton katolle suoraan letkusta.

Jatkuu…

Anne ja Juhani

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s