21.12.2016 Bremenistä eteenpäin Perliin asti ja vähän shoppailua ja paljon poliiseja Kölnissä.

Heräsimme aamulla auringonpaisteeseen ja lämpöä ulkona oli ehkä 4-5 astetta. Otimme suunnan kohti lähintä Kauflandia, jotta saimme ruoka- ja juomavarastot täytettyä. Saksassa monet elintarvikkeet ovat huomattavasti halvempia kuin Suomessa.

Kauflandin hedelmäosasto oli aika iso.
Kauflandin hedelmäosasto oli aika iso.
Olis kuramatoissa valinnanvaraa väreissä :)
Olis kuramatoissa valinnanvaraa väreissä 🙂
Saksalaiseen tapaan kaikkea saa purkitettuna. Alarivin säilykepurkissa oli 50 makkaraa.
Saksalaiseen tapaan kaikkea saa purkitettuna. Alarivin säilykepurkissa oli 50 makkaraa.
Kahden hengen pasta-ateria 0,69 e.
Kahden hengen pasta-ateria 0,69 e.
Olian hiusvärit maksaa täällä 4,65 e. Suomessa sama maksaa 11-15 euroa. Olen törmännyt halvimmillaan Saksassa hintaan 3,50 euroa.
Olian hiusvärit maksaa täällä 4,65 e. Suomessa sama maksaa 11-15 euroa. Olen törmännyt halvimmillaan Saksassa hintaan 3,50 euroa. Tuossakin on joku väri tarjouksessa 3,30 e.

Vietimme kaupassa muutaman tunnin ja jatkoimme matkaa etelään. Köln sattui mukavasti matkan varrelle ja kävimme ratsaamassa Kölnin rautatieaseman Starbucksin mukien toivossa. Ja olihan siellä niitä 🙂

Kölnin rautatieasemahan oli suljettuna 20.12.2016, koska siellä oli pommiuhka, joka osoittautui ilmeisen perättömäksi. Nyt molemmin puolin asemaa oli runsaasti poliiseja. Laskimme äkkiseltään 20-25 poliisiautoa parkissa molemmilla puolilla asemaa eli yhteensä vajaa 50 poliisiautoa. Sen lisäksi paikalla oli siviiliasuisia poliiseja. Ja meidäthän muuten pysäytettiin, kun olimme saapumassa keskusta-alueelle. Rynkyillä varustetut poliisit vähän haastattelivat keitä ollaan ja mihin olemme menossa ja mitä meillä on asuntoautossa. Kutsuin poliisin sisään katsomaan meidän tavaroita, mutta ei hän ollut halukas. Lyhyen puhuttelun jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa.

Kun nyt kerran oltiin Kölnin rautatieasemalla, niin Juhani teki pyhiinvaellusmatkan paikalliselle Currywurst –kioskille. Olemme vierailleet siellä jo varmaan 10 vuoden ajan säännöllisen epäsäännöllisesti ja laatu on pysynyt hyvänä. Tämä on se samainen kioski, jonne veimme erään vastahakoisen ystävämme. Hän oli nimittäin sitä mieltä, että Seppo Räty oli oikeassa ja Saksa on paska maa. Teimme urakalla töitä ja saimme hänet lähtemään kerran meidän mukaamme. Tällä kioskilla vastarinta murtui ja kuului ommomnommnom, kun currywurstit katosivat ääntä kohti. Edelleen ystävämme on kyllä sitä mieltä, että saksan kieli on rumaa, mutta hän on käynyt Saksassa jo monta kertaa 🙂

Tämä Currywurst -kioski löytyy siltä puolelta asemaa, jossa ei ole sitä katedraalia.
Tämä Currywurst -kioski löytyy siltä puolelta asemaa, jossa ei ole sitä katedraalia.

 

Poliiseja Katedraalin edessä.
Poliiseja Katedraalin edessä. Jos katsoo kirkon rappusilla olevia ihmisiä, niin saa kuvan siitä kuinka iso toi rakennus on.

Kölnistä sunnistimme kohti Luxembourgia ja tankkasimme kohtuullisen edullista dieseliä (1,028 e/l). Etsimme seuraavan yöpymispaikkamme, joka sijaitsi Luxembourgin ja Saksan rajalla Perlin kylässä. Paikka oli kunnallinen Stellplatz ja yöpyminen maksoi 3 euroa, joka maksettiin tekstiviestillä. Lisäksi sähkö maksoi 1 e/8 tuntia eli ihan kohtuullinen kustannus. Yöpymispaikan vieressä oli joku uimahallin tyyppinen ratkaisu, mutta emme menneet tutustumaan.

Huomenna on taas päivä uusi.

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s