26.12.2016 San Sebastianista Bilbaoon, nähtiin autopalo ja hieno pytinki

Pakkasimme automme matkakuntoon ja lähdimme jatkamaan taivalta 10 asteen lämpötilassa ja sumussa. Teimme pienen kierroksen San Sebastianissa, mutta kun asuntoautoa ei saanut parkkiin mihinkään, niin luovutimme ja lähdimme kaupan kautta kohti Bilbaoa. Täällä muuten on jotenkin hämäävää ajella, kun meidän ruohonleikkurin moottorilla varustettu asuntoautomme tuntui hyydähtävän alamäessä. Ihmettelin asiaa Juhanille, joka huomautti, että olemme menossa ylämäkeen. Minä väitin vastaan. Mutta pakkohan sen oli olla ylämäki, vaikka näytti alamäeltä. Kummallista… 🙂

San Sebastian
San Sebastian
Espanjalaisia pieniä leivoksia
Espanjalaisia pieniä leivoksia

 

Irtomyynnissä... ööö... mereneläviä :)
Irtomyynnissä… ööö… mereneläviä 🙂

 

Ilmakuivattua kinkkua. Hinta vaihtelee 70 ja 159 euron välillä.
Ilmakuivattua kinkkua. Hinta vaihtelee 30 ja 159 euron välillä.

Saavuimme iltapäivällä Bilbaoon vähän yli 100 km ajettuamme ja laitoimme auton parkkiin kohtuu lähelle keskustaa. Kävely teki hyvää. Suunnistimme tietenkin kohti Guggenheim –museota. Matkalla poikkesimme Zubiarte kauppakeskuksessa haukkaamassa välipalaa ja kahvit.

Saimme auton parkkiin tämän puiston viereen
Saimme auton parkkiin tämän puiston viereen

 

Zubiarte ostoskeskus
Zubiarte ostoskeskus

Guggenheim museo oli rakennuksena hieno. Rakennus oli mahdutettu pieneen tilaan sillan pieleen joen ja ison kadun väliin. Toki toisella puolella oli puistoa, joka antoi rakennukselle hieman tilaa hengittää.

Guggenheim -museo Bilbao. Tornien välistä pilkottava punainen on sillan kannatin.
Guggenheim -museo Bilbao. Tornien välistä pilkottava punainen on sillan kannatin.
Museon sisäänkäynti
Museon sisäänkäynti

 

Patsas museon joen puolella
Patsas museon joen puolella

Lähdimme etsimään Sopelana -leirintäaluetta, joka oli heidän omien nettisivujensa mukaan auki talvellakin, mutta valehtelivat pirulaiset. Soitimme portilla annettuun numeroon ja sanoivat, että ei olla auki.

Tästä meidän piti kääntyä. Kukaan ei loukkaantunut - auto vaan paloi.
Tästä meidän piti kääntyä. Kukaan ei loukkaantunut – auto vaan paloi.

Etsimme seuraavan paikan ja löysimme keskustasta matkaparkkia vastaavan paikan eli Area Camper Bilbao – Kobetas. Noh… olihan se keskustassa. Tosin keskustan katujen ja yöpymispaikan välillä oli muutaman sadan metrin pudotus. Olemme olleet monenlaisissa yöpymispaikoissa, mutta täällä oli kyllä parhaat maisemat ikinä! Meillä oli suora näkymä Guggenheimiinkin, minkä tosi humasimme vasta aamulla. Alueella oli kemiallisen vessan tyhjennys ja puhdasta vettäkin sai. Ja löytyipä vielä vessakin. Yöpymisen hinta oli 15 e/yö. Mutta maisema oli priceless.

Bilbao by night
Bilbao by night

Anne ja Juhani

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s